Privat nettlesing - surf på nettet uten å lagre informasjon om nettsidene du besøker

(Omdirigert fra Private Browsing Redirect 1)

Når du bruker nettet vil Firefox huske en del informasjon for deg, som nettsider du har besøkt. Likevel, noen ganger ønsker du ikke vil gi andre personer tilgang til denne informasjonen, for eksempel når du shopper etter bursdagsgaver på nettet.Privat Modus gjør det mulig å surfe på nettet uten å lagre informasjon om hvilke nettsider du har besøkt. Vi skal vise deg hvordan det fungerer.

Viktig: Privat modus gjør ikke at du blir anonym på Internett. Internettleverandøren, arbeidsgiveren eller nettstedene selv kan likevel spore hvilke nettsider du besøker. Privat nettlesing beskytter deg ikke fra tastaturloggere eller spionprogrammer som kan være installert på datamaskinen din.

Hvordan åpner jeg et nytt privat vindu?

Det er to måter å åpne et nytt privat vindu på

Åpne et nytt blankt privat vindu

• Trykk på menyknappen New Fx Menu og trykk så Nytt Privat Vindu.
    private browsing - fx29 - winxp private browsing - fx29 - win8 private browsing - fx29 - mac private browsing - fx29 - linux
  • På toppen av Firefox vinduet, trykk Fil menyen og velg Nytt privat vindu.
    fx20 new private window - file menu
    På toppen av Firefox vinduet, trykk Firefox knappen og velg Nytt privat vindu.
    New Private Window Fx20 Win7
    Trykk Fil menyen i menylinja, og velg Nytt privat vindu.

New Private Window Fx20 Mac
    På toppen av Firefox vinduet, trykk Fil menyen og velg Nytt privat vindu.
    New Private Window Fx20 Lin

Åpne en lenke i et nytt privat vindu

• Høyre trykkHold nede Ctrl tasten mens du trykker på en link og velg Åpne lenke i nytt privat vindu fra hurtigmenyen.
    Link in Private Window Fx20 WinXP Link in Private Window Fx20 Win7 Link in Private Window Fx20 Mac Link in Private Window Fx20 Lin
Viktig: Når du er i privat nettlesingsmodus vil tittelen inneholde (Privat nettlesing), og det vil være en lilla privat nettlesing-maske nedenfor Lukk-knappen. Du vil også kanskje ha andre vinduer åpne som ikke er Privat nettlesing-vinduer.Når du er i privat nettlesingsmodus vil Firefox-knappen være lilla. Du kan også ha endre vinduer åpne som ikke er i privat nettlesingsmodus.Når du er i privat nettlesingsmodus vil vindustittelen inneholde (Privat nettlesing), i tillegg til en lilla privat nettlesing-maske. Du kan også ha endre vinduer åpne som ikke er privat nettlesing-vinduer.Når du er i privat nettlesingsmodus vil vindustittelen inneholde (Privat nettlesing) og der vil være en lilla Privat nettlesing-maske nedenfor Fil-menyen. Det kan hende at du har andre vinduer åpne som ikke er Privat nettlesing-vinduer.

Normal - Private Fx20 WinXP Normal - Private Fx20 Win7 Normal - Private Fx20 Mac Normal - Private Fx20 Lin

Tips: Private vinduer har en lilla maske på toppen.
Mask - WinXP Mask - Win8 Mask - Mac Mask - Linux

Hvordan skrur jeg på privat nettlesing?

For å starte privat nettlesing:

1. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen (Verktøy-menyen i Windows XP) og velg Start privat nettlesing.I menylinjen, trykk på Verktøy-menyen og velg Start privat nettlesing.Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Verktøy-menyen og velg Start privat nettlesing.
    Private Browsing Win1

Private Browsing Mac1

Private Browsing Lin1
  2. Når du skrur på privat nettlesing, vil Firefox varsle deg om at den vil lagre åpne vinduer og faner til etter at du er ferdig med privat nettlesing. Trykk på Start privat nettlesing for å fortsette.

Private Browsing Win2

Private Browsing Mac2

Private Browsing Lin2
    • Kryss av boksen ved siden av "Ikke vis denne meldingen igjen" dersom du ikke ønsker å motta dette varselet når du skrur på privat nettlesing.
  3. Privat nettlesing-infoskjermen vises for å bekrefte at du er i privat nettlesing-modus. Private Browsing Win3 Private Browsing Mac3 Private Browsing Lin3

Når du surfer på nettet i privat nettlesing-modus vil Firefox-vindustittelen inneholde (Privat nettlesing)Firefox -knappen være lilla (for Windows XP vil tittelen inneholde (Privat nettlesing) isteden) i løpet av økten.

Hvordan skrur jeg av privat nettlesing?

For å avslutte en privat nettlesing-økt:

1. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen (Verktøy-menyen i Windows XP) og velg Avslutt privat nettlesing.I menylinjen, trykk på Verktøy-menyen og velg Avslutt privat nettlesing.Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Verktøy-menyen og velg Avslutt privat nettlesing.
    Private Browsing Win4

Private Browsing Mac4

Private Browsing Lin4
  2. Vinduer og faner du brukte når du slo på privat nettlesing vil vises, og du kan bruke Firefox normalt. Firefox-vindustittelen vil ikke lenger inneholde (Privat nettlesing)Firefox-knappen vil bli oransje igjen (for Windows XP vil Firefox-vinduet ikke lenge inneholde teksten (Privat nettlesing)) når privat nettlesing er avslått.

Hva gjør privat modus usikkert?

• Besøkte sider: Ingen sider blir lagt til listen over sider i historikkmenyen, eller Awesome Bar addresse listen.
  • Oppføringer i skjemaer og søkelinjen: Ingenting du skriver inn i tekstbokser på nettet eller søkelinjen blir lagret for automatisk utfylling av skjemaer.
  • Passord: Ingen nye passord blir lagret.
  • Oppføringer av nedlastede filer: Ingen filer du laster ned blir synlige i Nedlastingsvinduet når du skrur av privat modus.
  • Informasjonskapsler: Infokapsler lagrer informasjon om hvilke nettsider du har besøkt. Dette er ting som instillinger, loginstatus, og data brukt av programtillegg som Adobe Flash. Informasjonskapsler kan også bli brukt av tredjeparter for å spor deg på tvers av nettsider. For mer informasjon om sporing, se Hvordan skrur jjeg på Ikke-spor-meg funksjonen?
  • Bufret nettinnhold og offline nettinnhold og brukerdata: Ingen midlertidige internettfiler (Bufrede filer) eller filer som nettsider lagrer for offline bruk blir lagret.
Merk:
  • Nye |bokmerker du lager mens du bruker privat nettlesing blir lagret.
  • Filer du laster ned til din datamaskin mens du bruker privat nettlesing blir lagret.
  • Firefox Hello er ikke tilgjengelig i Privat nettlesing.

Andre måter å kontrollerere hvilken informasjon Firefox lagrer

Share this article: http://mzl.la/1Caby8f