Passordbehandler - Husker, sletter og redigerer brukernavn og passord i Firefox

Firefox lagrer på en trygg måte brukernavn og passord du bruker for å logge inn på nettsteder, fyller dem automatisk ut neste gang du besøker et nettsted du har vært før, og lar deg behandle lagret innloggingsinformasjon med den innebygde passordbehandleren. Denne artikkelen vil vise deg hvordan du tar vare på, viser, redigerer, behandler, fjerner og beskytter innloggingsinformasjonen din i Firefox, og også hvordan du slår av denne funksjonen.

• For å få tilgang til passordene dine overalt der du bruker Firefox, bør du slå på synkronisering.
  • Om du bruker Lockwise-appen fra Firefox på en Android- eller en iOS-enhet: Mozillas brukerstøtte for denne appen tok slutt 13. desember 2021. Se End of support for Firefox Lockwise for detaljer.

Sett opp Firefox til å huske brukernavn og passord

Når du skriver inn et brukernavn med tilhørende passord som ikke allerede er lagret for det nettstedet du er på, vil Firefox spørre om du vil lagre det.

Fx90WinNorskLagreInnlogging

Tips: Ved å klikke på utsiden av meldingspanelet for lagring, blir det skjult. For å få det fram igjen, klikk på nøkkelikonet på venstre side av adresselinjen. Om Firefox ikke ber deg om å lagre passord, les artikkelen Brukernavn og passord blir ikke lagret.

I meldingspanelet kan du gjøre følgende:

• For å få Firefox til å huske brukernavnet og passordet dit, klikk på Lagre. Neste gang du besøker nettstedet, vil Firefox automatisk fylle ut brukernavn og passord for deg.
    • Om du har lagret galt brukernavn eller passord, skriver du bare inn det korrekte i feltet på nettstedet og Firefox vil be deg om å lagre det. For å lagre den nye, korrekte brukernavn/passord kombinasjonen, klikk på Oppdater.
  • For at Firefox aldri skal huske brukernavn og passord for det nettstedet du er på, klikk på nedtrekksmenyen og velg Lagre aldri. Når du senere logger inn på dette nettstedet, vil du ikke bli bedt om å lagre brukernavn og passord.
    • Om du siden skulle ombestemme deg og vil at Firefox skal be deg om å lagre lagre brukernavn og passord for dette nettstedet, må du åpne Firefox InnstillingerInnstillinger og fjerne nettstedet fra unntakslisten for lagring av innlogginger i Personvern og sikkerhet.
  • For å hoppe over lagring av brukernavnet og passordet ditt denne ene gangen, klikk på Ikke lagre. Du vil bli bedt om å lagre brukernavnet og passordet ditt neste gang du besøker nettstedet.
Merknad: Noen nettsteder tilbyr å holde deg innlogget om du markerer på nettsiden at du vil det. Dette er en funksjon på nettstedet og vil fungere uavhengig av hva du velger angående lagring i Firefox.

Du kan også manuelt legge til innlogginsinformasjon for nettsteder. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, velg Passord, klikk på Lag ny innlogging-knappen nederst på+-knappen ved siden av Søk innlogginger Søk etter passord-feltet øverst på venstre side for legge til en nettadresse, brukernavn og passord manuelt, og klikk på Lagre.

Behandle flere kontoer på samme nettsted

Om du har mer enn en konto på et nettsted, kan Firefox lagre informasjon for alle sammen. Hver gang du besøker nettstedet kan du velge hvilken konto du vil at Firefox skal bruke.

Legg til en konto: For å lagre en konto til for et nettsted, skriv inn brukernavn og passord og klikk Lagre når du blir bedt om det. Bruk nedtrekkspilen for å vise listen over lagrede brukernavn for det nettstedet. Du kan også starte å skrive inn for å avgrense resultatlisten.
Fx81AddLogins

Om mer enn et brukernavn er lagret for et nettsted, vil listen over disse vises idet du klikker i påloggingsfeltet. Velg det brukernavnet vi vil logge på med.

Fx90WinNorskLagredeInnlogginger
For å se passordene knyttet til et bestemt nettsted, klikk i feltet for brukernavn på nettstedets side, og deretter klikker du på Vis lagrede innlogginger (se over).

Behandle brukernavn og passord

1. Klikk på menyknappen Bildet "fx57menu" finnes ikke.Fx89menuButton for å åpne menypanelet.
  2. Klikk på Innlogginger og passordPassord. Siden about:logins åpnes i en ny fane.
    Fx121WinNorskPassordFx122WinNorskPassord

På denne siden kan du se, kopiere, redigere eller fjerne lagrede innlogginger.

Merknad: Skrive inn et nettstedsnavn, brukernavn eller passord i Søk innlogginger-tekstfeltet for å snevre inn innhold i listen til venstre.

Etter å ha markert et av elementene i listen, kan du utføre følgende:

• Klikk på Kopier for å kopiere et brukernavn eller et passord.
  • Klikk på FF70 Unhide Password for å se passordet i klartekst.
  • Klikk på Rediger for å forandre et brukernavn eller et passord.
  • Klikk på Fjern for å slette innloggingen fra Firefox.

Les artikkelen Rediger eller slett en innlogging med Firefox passordbehandler for mer informasjon.

Fjern alle lagrede brukernavn og passord

1. Klikk på menyknappen Bildet "fx57menu" finnes ikke.Fx89menuButton for å åpne menypanelet.
  2. Klikk på Innlogginger og passordPassord.
  3. Klikk på 3-prikks menyen øverst til høyre.
  4. Velg Fjern alle innlogginger …
    Fx90WinNorskLockwiswFjernAlleInnlogginger

Fjern alle lagrede brukernavn og passord

1. Klikk på menyknappen Bildet "fx57menu" finnes ikke.Fx89menuButton for å åpne menypanelet.
  2. Klikk på Innlogginger og passordPassord.
  3. Klikk på Three dot menu øverst til høyre.
  4. Velg Slett all passord ….
    Fx122WinNorskSlettAllePassord

Eksport av innloggingsdata

Om du vil ta en sikkerhetskopi av de brukernavn og passord du har lagret eller flytte dem til en annen applikasjon, kan du eksportere denne informasjonen til en .csv (comma separated values) fil. Les artikkelen Eksporter innloggingsdata fra Firefox for mer informasjon.

Import av innloggingsdata

Du kan også importere innloggingsdata fra en .csv-fil (comma separated values). Les artikkelen Importer innloggingsinformasjon fra en fil for mer informasjon.

Beskyttelse av passordene dine

Om du bruker det samme, enkle passordet overalt, vil du være mer sårbar for identitetstyveri. Artikkelen Lag sikre passord for å beskytte identiteten din viser deg en enkel metode for å lage sikre passord, og ved å behandle passordene dine som beskrevet over, får du hjelp til å huske dem.

Selv om Firefox lagrer brukernavnene og passordene dine på datamaskinen din på et kryptert format, vil enhver med adgang til brukerprofilen på datamaskinen din kunne se eller bruke dem. Artikkelen Bruke hovedpassord for å beskytte lagrede brukernavn og passord viser hvordan du kan forhindre dette, og holde deg beskyttet om datamaskinen din mistes eller blir stjålet.

Slå av Firefox passordbehandler-funksjonen

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg panelet Personvern og sikkerhet og rull ned til avsnittet Innlogginger og passord.
    Fx102WinNorskInnloggingerPassordInnstillingerBildet "Fx91WinNorskInnloggingerPassordInnstillinger" finnes ikke.Fx111settings-LoginsAndPasswordsFx116WinNorskInnloggingerPassordInnstillinger
    • For å forhindre at Firefox lagrer brukernavn og passord for et bestemt nettsted, klikker du på Unntak … knappen til høyre for Spør om å lagre brukernavn og passord for nettsteder og legg til URL'en til nettstedet.
    • For å forhindre at Firefox lagrer brukernavn og passord for alle nettsteder, fjern markeringen til venstre for Spør om å lagre brukernavn og passord for nettsteder.
  3. Lukk siden Innstillinger. Alle endringer du har gjort vil bli lagret automatisk.
  1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg panelet Personvern og sikkerhet og rull ned til avsnittet Passord.
    Fx122WinNorskInnstillingerPassord
    • For å forhindre at Firefox lagrer brukernavn og passord for et bestemt nettsted, klikker du på Unntak … knappen til høyre for Spør om å lagre passord og legg til URL'en til nettstedet.
    • For å forhindre at Firefox lagrer brukernavn og passord for alle nettsteder, fjern markeringen til venstre for Spør om å lagre passord.
  3. Lukk siden Innstillinger. Alle endringer du har gjort vil bli lagret automatisk.
Merknad: Om innstillingen Spør om å lagre brukernavn og passord for nettsteder Spør om å lagre passord er grået ut, kan det være Firefox er satt opp til aldri å lagre historikk eller til alltid å bruke privat nettlesing. For å gjenopprette normal nettlesing, åpne Personvern og sikkerhet, rull ned til Historikk og fjern markeringen av Alltid bruk privat nettlesing-modus, eller velg Husk historikk fra nedtrekksmenyen, før du lukker og åpner Firefox på nytt.