Kom i gang med Firefox - En oversikt over hovedfunksjonene | Hvordan-artikkel

Kom i gang med Firefox - En oversikt over hovedfunksjonene

Velkommen til Firefox! Vi kommer til å vise deg alt du trenger for å komme i gang. Når du er klar til å gå videre utover det grunnleggende kan du trykke deg videre med noen av lenkene vi har lagt til underveis i artikkelen.

Ny faneside: supert innhold, rett rundt hjørnet

Som standard gir Firefox deg tilgang til supert innhold hver gang du åpner en ny fane. Tilpass denne siden ved å holde musepekeren over en seksjonene og miniatyrbildene, eller trykk på tannhjulikonet for mer informasjon

new tab page 57
Ønsker du å lære mer? Se About the New Tab page.

Søk i alt med det samlede søkefeltet (samme som adressefeltet)

Uansett om du vet den eksakte nettadressen eller bare skal søke etter noe er det det samlede søkefeltet Awesome bar som håndterer det. Firefox sitt URL-felt gir det forslag basert på dine bokmerker og merkelapper, historikk, åpne faner, og populære søk. Hvor fantastisk er ikke det? Bare begynn å skrive på et søk eller en nettadresse og la magien skje.

awesome bar 57

Sidemenyen: Bokmerker, snap, lagre eller del

Fant du en god nettside? Lagre eller del den! Sidemenyen i adressefeltet lar deg bokmerke nettsider, kopiere eller sende lenker med epost, ta skjermbilder, og sende sider til din telefon eller til din Pocket liste så du kan lese de når og hvor du ønsker.

page actions 57

Privat nettlesing med sporingsbeskyttelse: Surf hurtig og fritt

Surf internettet uten å lagre noe informasjon på din datamaskin om hvilke nettsteder og sider du har besøkt. Firefox blokkerer også skumle trackere som sporer din adferd på tvers av nettsider.

• Trykk på menyknappen Fx57Menu og så Nytt privat vindu. (Tips: du kan også HøyretrykkeHolde inne kontrolltasten mens du trykker på en lenke og velge Åpne lenke i nytt privat vindu.)
private mask 57 win private mask 57 private mask 57 linux

Hold Firefox synkronisert på tvers av enheter

Sett opp Firefoxkonto så du kan ta med deg informasjonen din med deg når du bytter enhet. Trykk på menyknappen Fx57Menu , og velg Logg inn i Sync og følg instruksjonene for å lage en konto. Deretter kan du logge inn i din nye konto på andre enheter.

For detaljerte instruksjoner, se Hvordan setter jeg opp Firefox Sync?

Hjem er bare ett trykk unna

Velg siden som skal åpnes når du starter Firefox eller trykker på Hjemknappen.

1. Åpne en ny fane med nettsiden du ønsker å bruke som forside.
  2. Dra fanen til Hjemknappen Home Button 57 .
    set homepage 57
Flere alternativer finner du ved å lese Hvordan velge startside artikkelen.

Tilpass menyen eller verktøylinjen

Vi har en strømlinjeformet verktøylinje med de mest populære funksjonene, men Firefox har enda flere funksjoner gjemt bort. Ta en titt!

1. Trykk på menyknappen Fx57Menu og velg 57customize-icon.png Tilpass….
  2. Dra funksjonene du ønsker over til verktøylinjen eller panelet til høyre.
    customize drag 57
  3. Når du er ferdig, trykk på Done knappen.
Lær mer om å tilpasse Firefox.

Bestem forside

Velg siden som skal åpnes når du starter Firefox eller trykker på hjemknappen.

1. Åpne en fane med nettsiden du ønsker å bruke som forside.
  2. Dra fanen over hjemknappen Home Button .
    Home Page 29 - Win8 Home Page 29 - Mac Home Page 29 - Linux
  3. Trykk på Ja knappen for å sette dette til som din forside.

Flere instillinger finner du ved å lese forsideartikkelen.

Søk nettet

Velg din fåretrukne søkemotor med Firefox sitt innebygde søkefelt.

• Start å skrive inn i søkefeltet og velg søkemotoren du ønsker.
    quick search win quick search fx34 quick search linux Y

Lær flere søketriks ved å lese Søkefeltartikkelen.

Bokmerk en nettside

Lagre dine favorittsider.

• For å lage et bokmerke, trykk på stjernen i verktøylinjen. Stjernen vil bli blå og et bokmerke for siden du er på vil bli laget i Usorterte bokmerkerAndre Bookmerker folder. That's it!
    Bookmark 29 Win Bookmark 29 Mac Bookmark 29 Lin
Tips: Dra en fane rett til din bookmerke verktøylinje for å lagre den der.

For mer informasjon, se bokmerkeartikkelen.

Finn alt mulig med "Awesome"-feltet

We liker å kalle Firefox sitt adressefelt for "Awesome" (fantastisk) fordi det raskt finner stedet du har besøkt før.

• Start å skrive i adressefeltet og du vil se en liste over sider fra din nettleserhistorikk og bokmerker. Når du ser en side du ønkser, bare trykk på det.
    Bookmark3 29 Win Bookmark3 29 Mac Bookmark3 29 Lin
Tips: Du kan også søke med din søkemotor herifra. Bare skriv det du ønsker å søke på og trykk enter.

For å lære flere triks, se Awesome-felt artikkelen.

Privat nettlesing

Firefox sin private nettlesingsfunksjon lar deg surfe på nettet uten å lagre noe informasjon om din datamaskin om hvilke sider du har besøkt.

• Trykk på menyknappen New Fx Menu og deretter Nytt privat vindu.
    private browsing - fx29 - winxp private browsing - fx29 - win8 private browsing - fx29 - mac private browsing button - linux

Lær mer om hvordan Privat nettlesing fungerer.

Bestem menyen eller verktøylinjen

Du kan endre på tingene som vises i menyen eller din verktøylinje.

1. Trykk på menyknappen new fx menu og velg Tilpass.
    • En spessiell fane vil åpnes som lar deg dra ting inn eller ut av menyen og verktøylinjen.
    Customize Fx 29 Win8 Customize Fx 29 Linux
  2. Når du er ferdig, trykk på den grønne Lukk tilpasser knappen.

Lær mer om å tilpasse Firefox.

Legg til funksjoner til Firefox med Tillegg

Tillegg er som apper du kan installere og få Firefox til å fungere som du ønsker.

1. Trykk på menyknappen Fx57menu New Fx Menu og velg Utvidelser Fx57Addons-icon Utvidelser. Utvidelsesbehandleren vil så åpnes

2. I utvidelsesbehandleren, velg Get Add-ons panelet.
  3. For å se mer informasjon om et fremhevet tillegg eller tema, trykk på det. Du kan så trykk på den grønne Legg til i Firefox knappen for å installere den.
    • Du kan også søke for spesifikke tillegg ved å bruke søkefeltet på toppen. Du kan også installere tillegg du finner med Installer knappen.
      Addon1 29 Win Addon2 29 Win Addon1 29 Mac Addon2 29 Mac Addon1 29 Lin Addon2 29 Lin
  4. Firefox vil laste ned den ønskede utvidelsen og ber deg muligens bekrefte om du ønsker å installere den.
  5. Trykk på Restart nå hvis den kommer til syne. Dine faner vil da bli lagret og gjennopprettet etter restarten.
  1. Trykk på menyknappen Fx57menu New Fx Menu og velg Utvidelser Fx57Addons-icon Utvidelser. Utvidelsesbehandleren vil så åpnes

2. I utvidelsesbehandleren, velg Get Add-ons panelet.
  3. For å installere en fremhevet utvidelse, trykk på den gråe skifte-knappen som så blir grønn. For å avinstallere en utvidelse du nettopp har installert, trykk på skifte-knappen igjen.
    Fx48-GetAddons Fx48-GetAddons-Linux

På bunnen av listen over fremhevede utvidelser er det en se flere utvidelser knapp du kan trykke på. DEn vil ta deg til addons.mozilla.org der du kan søke for spesifikke utvidelser.

For å lære mer om utvidelser, se Find and install add-ons to add features to Firefox.

Tips: Noen utvidelser plasserer en knapp i verktøylinjen etter installasjonen. Du kan fjerne disse eller flytte de til menyen hvis du vil. Se Tilpass Firefox kontroller, knapper og verktøylinjer for instruksjoner om hvordan.

Keep your Firefox in sync

Hold Firefox synkronisert

Få tilgang til dine bokmerker, historikk, passord og mer fra alle enhetene.

1. Først lag en Firefoxkonto:
    • Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg Logg inn til Sync og følg instruksjonene for å lage din konto.
    Sync 29 Sync in menu Linux
  2. Logg så inn på en annen enhet for å koble de sammen.

For detaljerte instruksjoner, se Hvordan setter jeg opp Firefox Sync?

Get help

Få hjelp

Hvis du har flere spørsmål eller trenger hjelp med Firefox er du på rett sted!

• Denne siden har hundrevis av artikler som dekker nesten alle spørsmål du kan ha.
Get Help

Denne artiklen, som alle Firefox support artikler, er hovedsaklig skrevet og oversatt av frivillige. Dette bidrar til at Mozilla stolt holder seg uavhengig og kan tilby åpen kildekode. Fortsett å surfe fritt!