Installer programtillegget Flash for å se videoer, animasjoner og spill | Hvordan-artikkel

Installer programtillegget Flash for å se videoer, animasjoner og spill

Adobe Flash Player er et programtillegg som lar nettlesere som Firefox vise Flash-media på nettsider. Flash brukes ofte til animasjoner, videoer og spill. Denne artikkelen forklarer hvordan du installerer Flash.

Installere Flash uten Programtillegg-søketjenesten

Dersom du ikke har installert Flash vil du kanskje se en gulsvart infolinje med knappen Installer manglende programtillegg. Dette er Programtillegg-søketjenesten, og den vil ikke virke på OS XLinux. For å installere Flash, gå til neste seksjon, som handler om å manuelt installere Flash-programtillegget.

Missing plugin mac Missing plugin lin

1. Gå til en side som bruker Flash, som for eksempel Adobes testside.
  2. En gul varsellinje vil vises over nettsiden. Trykk på Installer manglende programtillegg. Programtillegg-søketjenesten vil vises.
    Flash win1
  3. Velg den nyeste versjonen av Flash som er vist, og trykk Neste.
    Flash win2
  4. Trykk på radioknappen ved siden av Jeg godtar og deretter trykk Neste.
    Flash win3
  5. I installasjonsvinduet for Flash, trykk på avkryssingsboksen ved siden av I have read and agree to the terms of the license agreement og deretter trykk på Installer-knappen som nå ble aktivert, for å begynne installasjonen.
    Flash win4
    • Hvis Windows spør om å tillate Adobe Flash Player å gjøre endringer på datamaskinen, trykk Ja.
  6. Når installasjonen er ferdig, trykk Finish. Siden vil lastes inn på nytt, og du vil nå ha Flash installert.
    Flash win5

Installere Flash-programtillegget manuelt

1. Gå til Flash Player-nedlastingssiden hos Adobe.com og last ned Flash-installasjonsprogrammet.
    Merk: Adobe sin nedlastingsside kan ha avkryssingsbokser for valgfri programvare (som for eksempel Google Chrome eller McAfee Security Scan) som er påslått som standard. Dersom du ikke fjerner avkryssingen før du starter nedlastingen, vil disse programmene installeres på datamaskinen når du åpner Flash-installasjonsprogrammet.
  2. Når nedlastingen er ferdig, lukk Firefox. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg AvsluttØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg AvsluttI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Avslutt FirefoxØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg Avslutt
  3. Åpne Flash-installasjonsfilen du lastet ned, og følg instruksjonene.
Merk: Dersom du har problemer med Flash-installasjonsprogrammet fra Adobes nedlastingsside, kan du laste ned full Flash Player installer direkte fra Adobe.com.
  1. Gå til Flash Player-nedlastingssiden hos Adobe.com og last ned Flash-installasjonsprogrammet.
  2. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg AvsluttØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg AvsluttI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Avslutt FirefoxØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg Avslutt
  3. Åpne filen du lastet ned (f.eks. install_flash_player_osx_intel.dmg).
  4. I Finder, åpne Install Adobe Flash Player.app for å kjøre installasjonsprogrammet, og følg instruksjonene i installasjonsprogrammet.
  1. Gå til Flash Player-nedlastingssiden hos Adobe.com.
  2. Når du får spørsmålet, lagre filen (f.eks. install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz).
  3. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg AvsluttØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg AvsluttI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Avslutt FirefoxØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg Avslutt
  4. Åpne et Terminal-vindu (i Gnome, trykk på Programmer-menyen, velg Tilbehør og deretter velg Terminal.)
  5. I Terminal-vinduet, gå til mappen der du lagret filen som du lastet ned (f.eks. cd /home/user/Downloads).
  6. Pakk ut libflashplayer.so fra filen du lastet ned med kommandoen tar -zxvf install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz.
  7. Som super-brukeren, kopier den utpakkede filen, libflashplayer.so, til Firefox sin installasjonsmappes plugins-undermappe. For eksempel, hvis Firefox er installert på /usr/lib/mozilla, bruk kommandoen sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins og deretter skriv inn superbruker-passordet når du får spørsmål om det.

Holde Flash oppdatert

Den nyeste versjonen av Flash-programtillegget vil være raskere og krasje sjeldnere. For å sjekke om Flash er oppdatert, besøk Mozillas Programtilleggkontroll. Hvis den sier at Flash må oppdateres, installer den nyeste versjonen manuelt på samme måte som stegene ovenfor.

Feilsøking av Flash-programtillegget

Les Flash Plugin - Keep it up to date and troubleshoot problems for steg du kan ta for å feilsøke Flash-programtillegget.

Del denne artikkelen: http://mzl.la/KWPHE0