Installer Firefox på Windows

(Omdirigert fra Install Firefox on Windows)

Denne artikkelen forklarer hvordan du installerer Firefox på Windows, enten med et enkelt installasjonsprogram fra Mozilla eller fra Microsoft Store.

Denne artikkelen gjelder bare for Windows. Instruksjoner for å installere Firefox på Mac finner du i Hvordan laste ned og installere Firefox på Mac.Instruksjoner for å installere Firefox på Linux finner du i Installer Firefox på Linux.

Installer fra Mozillas nedlastingsserver

Før du installerer Firefox, sjekk at datamaskinen oppfyller systemkravene til Firefox for å være sikker på at den har nødvendig operativsystem og anbefalt maskinvare.

Slik installerer du Firefox på datamaskinen din:

1. Besøk denne Firefox nedlastingssiden med hvilken som helst nettleser, f.eks. Microsoft Edge.
  2. Klikk på Last ned nå. Installasjonsprogrammet for Firefox som lastes ned vil automatisk tilby deg den beste tilgjengelige versjonen av Firefox for din datamaskin.<.br>Fx117WinFirefoxNedlastingsside
    Det kan være Windows 10 advarer deg mot å installere apper som ikke hentes fra Microsoft Store. Les Windows 10 foreslår at jeg bruker en "Microsoft-verifisert" app for mer informasjon.
    • Klikk på Åpne fil i Nedlastinger-vinduet til Microsoft Edge for å starte prosessen.
    • I andre nettlesere kan det være du må lagre installasjonsprogrammet for Firefox på datamaskinen din, og så åpne filen du lastet ned.
      Merknad: Hvis du ser et Åpne programfil? varsel, klikk på OK.
    Win10ApneProgramfilAdvarsel
  3. Det kan være Brukerkontokontroll-dialogvinduet åpner seg for at du skal tillate at installasjonsprogrammet for Firefox gjør endringer på datamaskinen din. Om dette dialogvinduet åpner, klikk på Ja for å starte installasjonen.
    Win10BrukerkontoKontroll
  4. Vent på at Firefox installeres.
    FirefoxInstallerNorsk-Sep2023
  5. Når installasjonen er ferdig, starter Firefox.
    Fx115WinNorskFerdigInstallert
Merknad: En varsellinje med en Gjenoppfrisk Firefox…-knapp kan vises på toppen av siden dersom Firefox hadde vært installert før. Les Tilbakestill Firefox - tilbakestill tillegg og innstillinger for å lære mer.

Gratulerer, du er ferdig med å installere Firefox!

Dobbeltklikk på Firefox-ikonet som ble lagt på Skrivebordet når du vil bruke nettet

FirefoxShortcut

Installer fra Microsoft Store

For å installerer Firefox fra Microsoft Store må du bruke Windows 10 eller Windows 11.
  1. Klikk på Windows-ikonet på oppgavelinjen.
  2. Skriv inn Microsoft Store.
  3. Velg Microsoft Store fra søkeresultatene. Du vil bli viderekoblet til Microsoft app store.
  4. Skriv inn Firefox i søkelinjen og trykk Enter.
  5. Velg Mozilla Firefox fra de tilgjengelige applikasjonene.
  6. Klikk på for å starte installasjonsprosessen.

Les Last ned Firefox for Windows fra Microsoft Store for å lære mer.

Har du problemer?

Her er noen artikler som kan hjelpe deg:

Trenger du mer hjelp kan du alltids spørre i brukerstøtteforumet.