Ofte spurte spørsmål - Firefox moderniserer tilleggs-teknologi

Hva er en utdatert utvidelse?

Utvidelser bygget over rammeverk som ikke er kompatible med Firefox 57 og nyere (for eksempel SDK eller XUL) regnes som “utdaterte” utvidelser.

Hvordan kan jeg se om det er installert utdaterte utvidelser?

For å sjekke om det er installert inkompatible utvidelser, åpne Tilleggsbehandleren. Klikk på meny-knappen Fx57Menu og velg Utvidelser eller skriv about:addons i en ny fane. Utdaterte utvidelser vil vises som avslåtte, og bryteren for å slå dem på vil ikke være vist.

For å sjekke om det er installert inkompatible utvidelser, åpne Tilleggsbehandleren. Klikk på meny-knappen Fx57Menu og velg Utvidelser eller skriv about:addons i en ny fane. Utdaterte utvidelser vil vises i Utvidelser-panelet som Avslått uten noen mulighet i ellipse-menyen (3-prikker) til å slå dem på.

Fx68Addons-OldLegacyNowDisabled

For å sjekke om det er installert inkompatible utvidelser, åpne Tilleggsbehandleren. Klikk på meny-knappen Fx57Menu og velg Utvidelser eller skriv about:addons i en ny fane. Om du har utdaterte utvidelser vil du se en merknad på toppen av skjermen din:

Legacy extension warning

Klikk på lenken “Show legacy extensions” for å få opp en liste over utdaterte utvidelser installert i nettleseren din. Klikk på “Find a Replacement” for hver av de utdaterte utvidelsene for å se et anbefalt alternativ. Du kan lese mer om denne funksjonen på bloggen vår.

Om jeg ser "utdatert"-merket, betyr det da at utvidelsen min ikke virker?

Ja, utvidelser merket "utdatert" vil ikke virke sammen med Firefox 57 eller nyere. I noen tilfeller vil utviklere måtte fortsette å oppdatere sine utvidelser etter slipp-datoen 14. november 2017 slik at de blir kompatible. I disse tilfellene vil utvidelsene automatisk oppdateres når kompatible versjoner blir tilgjengelige.

Kan du foreslå erstatninger for mine utdaterte utvidelser?

Ja! Åpne Tilleggsbehandleren (Klikk på meny-knappen Fx57Menu og velg Utvidelser eller skriv about:addons i en ny fane) og velg Utdaterte utvidelser. Klikk på “Finn en erstatning” for hver av de utdaterte utvidelsene for å se et anbefalt alternativ. Du kan lese mer om denne funksjonen på bloggen vår.

Vi anbefaler at du søker etter kompatible utvidelser på addons.mozilla.org (AMO) eller ser gjennom samlingen av anbefalte utvidelser.

Alternativt kan du bruke utvidelses-søkeren for å søke opp den utvidelsen du vil erstatte og få forslag til erstatninger.

Det finnes ingen anbefalt erstatning for en av mine utdaterte utvidelser. Hva nå?

Om du ikke finner en passende erstatning, ta en titt innom forumet vårt for å spørre medlemmene her om forslag til løsning.

Når stoppet Firefox ESR å støtte utdaterte utvidelser?

Firefox Extended Support Release (ESR) versjon 52 var den siste versjonen som støttet utdaterte utvidelser. Støtte for ESR 52 sluttet 5. september 2018.

I oktober 2018 ble alle utdaterte tillegg fjernet inaktivert på addons.mozilla.org (AMO). Bruker vil ikke lenger kunne finne utdaterte tillegg på AMO.

Om du tar sjansen på å kjøre utdaterte versjoner av Firefox for å kunne bruke utdaterte tillegg, så husk at dette vil gjøre nettleseren og datamaskinen din sikkerhetsmessig sårbare, og vi anbefaler på det sterkeste at du ikke gjør det.

Hva skjedde med fullstendige temaer?

Fullstendige temaer (Complete themes) virker ikke med Firefox 57+ og er slått av. Om du bruker et mørkt fullstendig tema, kan "Mørkt tema" valget i Tilleggsbehandleren være et godt alternativ for deg. Åpne Tema-fanen i about:addons og forsøk det. Vi holder på med forbedringer til temaer i de kommende månedene, så hold utkikk etter temaer som har funksjonalitet utover bilde-overlegg i framtidige utgivelser.

Hva skjedde med mine Flash-relaterte tillegg?

Fra og med Firefox 55 er ikke Adobe Flash satt opp til å kjøre som standard fordi Klikk-for-å-kjøre- Flash er bygget inn i nettleseren. Du kan velge hvordan du vil at Flash skal oppføre seg på spesielle eller alle nettsteder .

Noen av de mest populære Flash-utvidelsene hadde denne funksjonaliteten før den ble bygget inn i nettleseren. Siden disse utvidelsene nå er overflødig, vil de mest sannsynlig ikke bli vedlikeholdt av utgiverne, og de vil derfor ikke virke.

I noen tilfeller har vi WebExtension APIer for ekstra Flash-funksjoner (som Flash LSO-sletting), og vi forventer at utviklere av tillegg i tiden framover vil utnytte flere Flash-muligheter når vi jobber sammen for å avdekke hvilke funksjoner som skal videreføres.