Firefox lagrer ikke skjemainnhold

Firefox kan lagre det du skriver i skjemaer på nettsider, i det som kalles tekstfelt. Det du har skrevet inn i et skjema på en nettside (for eksempel et søkefelt), skal vises for deg for gjenbruk neste gang du besøker den siden og bruker tekstfeltet i skjemaet. Om du oppdager at du ikke får fram tekst du tidligere har skrevet inn, følg instruksene i denne artikkelen for å korrigere dette.

Autofullfør virker ikke i visse skjemaer

Om du oppdager at Firefox kun lagrer tekst du skriver i skjemaer på noen nettsider, og ikke på visse andre, kan det ha med å gjøre at nettstedet ber Firefox om ikke å lagre tekst. Det er helt vanlig på nettstedene til epost- og banktjenester.

Autofullfør virker ikke for noen skjemaer

Om du oppdager at Firefox ikke lagrer tekst i det hele tatt, gå gjennom trinnene forklart under.

Sjekk innstillingene i Firefox

Forsikre deg om at Firefox er satt opp til å lagre det du skriver inn i skjemaer, og at lagret tekst fra skjemaer ikke slettes automatisk:

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Personvern og sikkerhet panelet og rull ned til Historikk avsnittet.
  3. I nedtrekksmenyen ved Firefox vil, velg Bruk egne innstillinger for historikk.
  4. Sørg for at Husk søke- og skjemahistorikk er valgt.
    • Ved å slå på autofullfør for skjemaer vil Firefox også lagre søkehistorikken for søkelinjen.
  5. Se på Slett historikk når Firefox avsluttes. Om det valget er markert:
    1. Klikk på Innstillinger ....
    2. Sørg for at Skjema- og søkehistorikk ikke er markert.
    3. Klikk på OK
  6. Lukk siden Innstillinger. Alle endringer du har gjort vil bli lagret automatisk.

Om et eller begge av disse valgene fra før av ikke var satt rett, vil disse endringene få autofullfør til å virke igjen.

Sjekk om du har installert utvidelser som påvirker autofullfør

Om innstillingene i Firefox var riktige, men autofullfør allikevel ikke virker, kan det være en utvidelse til Firefox som er problemet. Les artikkelen Feilsøk utvidelser-, temaer- og maskinvareakselerasjonsproblemer for å løse vanlige Firefox problemer for å lære hvordan du feilsøker og retter problemer relatert til utvidelser.

Om det var en utvidelse som skapte problemet, skal autofullfør i skjemaer fungere igjen etter at du har slått av utvidelsen og gjort en omstart av Firefox.

Sjekk innstillingene til andre programmer

Noen programmer som sørger for sikkerhet på Internett (antivirus, antispionasje, brannmurer, og personvernprogrammer) sletter skjemahistorikken i Firefox. Sjekk innstillingene til disse programmene om du har et eller flere av dem.