"Firefox kjører men svarer ikke" feil - Hvordan løse

Alle dine personlige innstillinger, bokmerker, og annen informasjon lagres i Firefox profilen din. Firefox må ha en ulåst profil for å starte, så dersom profilen er låst, vises meldingen Firefox kjører men svarer ikkeEn kopi av Firefox er allerede åpnet. Denne artikkelen forklarer hva du kan gjøre når du ser denne meldingen, og hvordan du forhindrer at den vises ved oppstart.

Merk: Om dette er et gjentakende problem, les Firefox blir hengende når du avslutter for mulige årsaker og løsninger.

FirefoxAlreadyOpen-Mac Fx34already-running-Win7

Avslutt Firefox prosesser

Om Firefox ikke avsluttet normalt sist du brukte den, kan det være Firefox fremdeles kjører i bakgrunnen, selv om den ikke er synlig. Dersom du forsøker å starte den mens den egentlig kjører,vil du få en feilmelding der du kan klikke Avslutt Firefox. Om det ikke løser problemet, gjør en omstart av datamaskinen din, eller forsøk et av følgende alternativer. Gjør en omstart av datamaskinen din for å se om det løser problemet, eller forsøk et av følgende alternativer.

Ubuntu Linux

1. Klikk på System og velg Administration.
  2. I Administration, klikk på System Monitor. Her vil du finne firefox-bin en eller flere ganger.
  3. Marker hver instans etter tur, og klikk Avslutt prosess for hver av dem.

Bruk Windows Oppgavebehandling til å avslutte eksisterende Firefox prosess

1. Høyreklikk i et tomt område av oppgavelinjen og velg Oppgavebehandling (eller trykk Ctrl+Shift+Esc).
  2. Når Windows Oppgavebehandling åpner, velg Prosesser-fanen.
    Windows Task Manager
  3. Marker firefox.exe i listen (trykk F på tastaturet for å finne den) og klikk på Avslutt opggave.
  4. Klikk på Ja i "Advarsel fra Oppgavebehandling" dialogvinduet som kommer opp.
  5. Gjenta trinnene over for å avslutte alle firefox.exe-prosesser, før du avslutter Windows Oppgavebehandler.
  6. Start Firefox normalt.

Bruk Windows Oppgavebehandling til å avslutte Firefox-prosesser

1. Høyreklikk i et tomt område av oppgavelinjen og velg Oppgavebehandling (eller trykk på Ctrl + Shift + Esc). Når Windows Oppgavebehandling åpner, vises normalt Prosesser-fanen.
    Windows10Oppgavebehandling
  2. Høyreklikk den utvidbare Firefox-linjen i Apper-listen (trykk på F på tastaturet for å finne den) og velg Avslutt oppgave. Dette avslutter alle Firefox-vinduer uten flere bekreftelser.
  3. Avslutt Oppgavebehandling og start Firefox normalt.

Slett låsefilen for profilen

Firefox kan ha blitt avsluttet uten å ha fått slettet låsefilen, slik at denne fremdeles finnes. Dette løser du ved å åpne profilmappen (se Profiler - hvor Firefox lagrer bokmerker, passord og andre brukerdata) og slette filen parent.lockfilene lock og .parentlockfilen .parentlock file.

Fjern -no-remote oppstartsalternativ

Om du vanligvis starter Firefox med kommandolinje-alternativet -no-remote, forsøk å fjerne dette.

Vekk opp forbindelsen til en fil-tjener

Om du lagrer profilen på en fil-tjener, åpne Windows Filutforsker først for å vekke opp forbindelsen til fil-tjeneren.

Sjekk tilgangsrettigheter

Firefox må også ha skriverettigheter for å opprette filer i profilmappen. Feilen kan oppstå om du forsøker å bruke en profil fra et filsystem som er satt opp kun med leserettighet (for eksempel en fil-tjener som ikke har slått på "Tillat nettverksbrukere å endre filer").

Slik sjekker du om profilmappen har nødvendige rettigheter:

1. Gå til profilmappen til Firefox - les Finne profilmappen uten å åpne Firefox.
    • Har du bare en profil, vil du finne ordet "default" i navnet på mappen.
  2. Høyreklikk på profilmappen og velg Egenskaper.
  3. Klikk på Generelt-fanen.
    Fx113WinEgenskaperProfilmappe
  4. Sørg for at Skrivebeskyttet (gjelder bare for filer i denne mappen ikke er merket av.
  1. Gå til profilmappen til Firefox - les Finne profilmappen uten å åpne Firefox.
    • Har du bare en profil, vil du finne ordet "default" i navnet på mappen.
  2. Hold nede Ctrl-tasten mens du klikker på profilmappen, og velg Get Info.
  3. Sørg for st Eierskap og tillatelser står til Les & Skrive.
  1. Gå til profilmappen til Firefox - les Finne profilmappen uten å åpne Firefox.
    • Har du bare en profil, vil du finne ordet "default" i navnet på mappen.
  2. Høyreklikk på profilmappen og velg Egenskaper.
  3. Klikk på Tillatelser-fanen.
  4. Sørg for at Mappetilgang står til Opprett og slett filer.

Gjenopprett data fra en låst profil

Dersom du ikke lykkes med å låse opp profilen gjennom noen av metodene beskrevet over, bruk Profilbehandleren til å lage en ny profil og kopier over informasjonen din fra den låste profilen til den nye. Les i artikkelen Hente tilbake viktig informasjon fra en gammel profil hvordan du gjør det.

Basert på informasjon fra Profile in use (mozillaZine KB)