Feilsøk utvidelser-, temaer- og maskinvareakselerasjonsproblemer for å løse vanlige Firefox problemer

Denne artikkelen vil hjelpe deg å avgjøre om det er en utvidelse, et tema eller maskinvareakselerasjon som er grunnen til Firefox-problemet ditt, og hvis det er det, forklarer deg hvordan du kan få Firefox til å kjøre normalt igjen.

Merk: Firefox tilbakestillingsfunksjon kan rette mange problemer ved å gjenopprette Firefox til fabrikkinstillingene, samtidig som du likevel beholder essensiell informasjon. Vurder å bruke den før du går gjennom en lang og tungvin feilsøkingsprosess.

Start Firefox i sikkerhetsmodus

I Sikkerhetsmodus deaktiveres alle utvidelser, standardtemaet blir brukt, og maskinvareakselerasjon slås av. Ved å kjøre Firefox i Sikkerhetsmodus får du hjelp til å avgjøre om det er noen av disse som forårsaker problemene. Les Feilsøking av problemer i Firefox Feilsøkingsmodus for å lære mer.

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Hjelp, velg Feilsøkingsmodus… og klikk på Start på nytt i dialogvinduet Starte Firefox på nytt i feilsøkingsmodus?.
    Note: Du kan også starte Firefox i Feilsøkingsmodus ved å holde shift-tasten nede når du starter Firefox.holde option-tasten nede når du starter Firefox.avslutte Firefox og så bruke Terminal-vinduet til å kjøre: firefox -safe-mode
    Det kan være du må spesifisere hele installasjons-stien til Firefox (f.eks. /usr/lib/firefox)
    Klikk på menyknappen Bildet "Fx57menu" finnes ikke., klikk på Hjelp, velg Start på nytt med utvidelser avslått… og klikk på Start å¨nytt i dialogvinduet Starte Firefox på nytt med utvidelser avslått?.
    Note: Du kan også starte Firefox i Sikker modus ved å holde shift-tasten nede når du starter Firefox.holde option-tasten nede når du starter Firefox.avslutte Firefox og så bruke Terminal-vinduet til å kjøre: firefox -safe-mode
    Det kan være du må spesifisere hele installasjons-stien til Firefox (f.eks. /usr/lib/firefox)
    Fx68SafeMode
  2. Når Firefox sikkerhetsmodusvinduet vises, trykk på knappen Start i sikkerhetsmodus.
Advarsel: Ved å klikke på Tilbakestill Firefox-knappen tilbakestilles Firefox til dens opprinnelige tilstand mens dine viktige data tas vare på. Les Tilbakestill Firefox - tilbakestill tillegg og innstillinger for mer informasjon.

Etter Firefox starter i sikkerhetsmodus, sjekk om problemet ditt fortsatt er der.

Problemet er fortsatt tilstede i sikkerhetsmodus

Hvis problemet fortsetter i sikkerhetsmodus er det ikke forårsaket av en utvidelse, et tema eller maskinvareakselerasjon. Andre mulige årsaker kan være endringer gjort i innstillingene til Firefox, som ikke deaktiveres i sikkerhetsmodus. For flere feilsøkingsforslag, les disse artiklene:

Problemet oppstår ikke i sikkerhetsmodus

Hvis problemet ikke oppstår i sikkerhetsmodus er det mest sannsynlig grunnet en utvidelse, et tema eller maskinvareakselerasjon. Fortsett å lese stegene i denne artikkelen for å avgjøre årsaken til problemet.

Start Firefox i feilsøkingsmodus

I Feilsøkingsmodus deaktiveres alle utvidelser, standardtemaet blir brukt, og maskinvareakselerasjon slås av. Ved å kjøre Firefox i Feilsøkingsmodus får du hjelp til å avgjøre om det er noen av disse som forårsaker problemene. Les Feilsøking av problemer i Firefox Feilsøkingsmodus for å lære mer. Slik starter du Firefox i Feilsøkingsmodus:

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Hjelp, velg Feilsøkingsmodus… og klikk på Start på nytt i dialogvinduet Starte Firefox på nytt i feilsøkingsmodus?.
    Note: Du kan også starte Firefox i Feilsøkingsmodus ved å holde shift-tasten nede når du starter Firefox.holde option-tasten nede når du starter Firefox.avslutte Firefox og så bruke Terminal-vinduet til å kjøre: firefox -safe-mode
    Det kan være du må spesifisere hele installasjons-stien til Firefox (f.eks. /usr/lib/firefox)
    Klikk på menyknappen Bildet "Fx57menu" finnes ikke., klikk på Hjelp, velg Start på nytt med utvidelser avslått… og klikk på Start å¨nytt i dialogvinduet Starte Firefox på nytt med utvidelser avslått?.
    Note: Du kan også starte Firefox i Sikker modus ved å holde shift-tasten nede når du starter Firefox.holde option-tasten nede når du starter Firefox.avslutte Firefox og så bruke Terminal-vinduet til å kjøre: firefox -safe-mode
    Det kan være du må spesifisere hele installasjons-stien til Firefox (f.eks. /usr/lib/firefox)
    Fx98WinNorskApneIFeilsokingsmodus
  2. Når vinduet Åpne Firefox i feilsøkingsmodus? vises, klikk på Åpne.
Advarsel: Ved å klikke på Tilbakestill Firefox-knappen tilbakestilles Firefox til dens opprinnelige tilstand mens dine viktige data tas vare på. Les Tilbakestill Firefox - tilbakestill tillegg og innstillinger for mer informasjon.

Etter Firefox starter i feilsøkingsmodus, sjekk om problemet ditt fortsatt er der.

Problemet er fortsatt tilstede i feilsøkingsmodus

Hvis problemet fortsetter i feilsøkingsmodus er det ikke forårsaket av en utvidelse, et tema eller maskinvareakselerasjon. Andre mulige årsaker kan være endringer gjort i innstillingene til Firefox, som ikke deaktiveres i sikkerhetsmodus. For flere feilsøkingsforslag, les disse artiklene:

Problemet oppstår ikke i feilsøkingsmodus

Hvis problemet ikke oppstår i feilsøkingsmodus er det mest sannsynlig grunnet en utvidelse, et tema eller maskinvareakselerasjon. Fortsett å lese stegene i denne artikkelen for å avgjøre om et av dem er årsaken til problemet.

Skru av maskinvareakselerasjon

Med noen grafikkprosessorer og grafikkdriver innstillinger kan Firefox krasje eller ha problemer med å vise tekst eller objekter på nettsider når du bruker maskinvareakselerasjon. Du kan prøve å skru av maskinvareakselerasjon for å se om det fikser problemet.

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Avansert-panelet og Generelt fanen.
  3. Fjern merket for Bruk maskinvareakselerasjon når tilgjengelig.
  4. Trykk på menyknappen New Fx Menu, trykk deretter på LukkAvsluttClose 29.

Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt. Trykk på Firefox i toppen av skjermen, trykk så Avslutt Firefox. Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt.

5. Start Firefox på vanlig måte.
  1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Generelt avsnittet.
  3. Under Ytelse, fjern merket for Bruk anbefalte ytelsesinnstillinger for å vise flere innstillinger.
    Fx98WinNorskInnstSlaAvHWaks
  4. Fjern merket for Bruk maskinvareakselerasjon når tilgjengelig.
  5. Trykk på menyknappen New Fx Menu, trykk deretter på LukkAvsluttClose 29.

Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt. Trykk på Firefox i toppen av skjermen, trykk så Avslutt Firefox. Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt.

6. Start Firefox på vanlig måte.

Hvis problemet ikke lenger inntreffer så er maskinvareakselerasjon mest sannsynlig årsaken. Du kan prøve å oppdatere grafikkort-drivere dine for å se om det løser problemet, eller ganske enkelt - du kan kjøre Firefox uten maskinvareakselerasjon. Hjelper ikke dette, skyldes problemet mest sannsynlig utvidelser eller temaer. Fortsett med stegene i denne artikkelen for å se om det hjelper.

Bytt til standardtemaet

Hvis du bruker et annet tema enn det medfølgende Firefox temaet:

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Temaer.
  2. Finn Systemtema (Avslått) og klikk på Aktiver-knappen for å få Firefox til å bytte til det temaet.
  3. Trykk på menyknappen New Fx Menu, trykk deretter på LukkAvsluttClose 29.

Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt. Trykk på Firefox i toppen av skjermen, trykk så Avslutt Firefox. Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt.

4. Start Firefox på vanlig måte.

Etter du har startet Firefox igjen, sjekk om problemet er borte. Hvis det ikke lenger oppstår, er temaet du brukte mest sannsynlig årsaken til problemet. Hvis problemet fremdeles er tilstede, fortsett med stegene i denne artikkelen.

Slå av alle utvidelser

For å avgjøre om en dårlig utvidelse er årsaken til problemet, kan du slå av alle installerte utvidelser:

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Utvidelser.
  2. For hver utvidelse som vises som Påslått, klikk på den blå bryteren Fx72BlueToggle.
    Utvidelsen flyttes til Avslått listen.
  3. Gjenta dette for alle de andre utvidelsene i listen.
  4. Når alle utvidelsene er avslått, avslutt Firefox:

Trykk på menyknappen New Fx Menu, trykk deretter på LukkAvsluttClose 29.

Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt. Trykk på Firefox i toppen av skjermen, trykk så Avslutt Firefox. Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt.

5. Start Firefox på vanlig måte.

Etter at Firefox har startet igjen vil alle utvidelser være avslått.

Sjekk om problemet fremdeles er der. Hvis problemet er borte når alle utvidelsene er avslått, så var det en av utvidelsene som forårsaket det. For å finne utvidelsen som førte til problemet, gjør som følger:

Sjekk for å finne utvidelsen som forårsaker problemet

For å finne hvilken av utvidelsene som forårsaket problemet, kan du slå på en og en utvidelse.

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Utvidelser.
  2. Klikk på bryteren til utvidelsen får å slå den på. Bryteren blir blå når den er på.
  3. Avslutt Firefox:

Trykk på menyknappen New Fx Menu, trykk deretter på LukkAvsluttClose 29.

Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt. Trykk på Firefox i toppen av skjermen, trykk så Avslutt Firefox. Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt.

4. Start Firefox på vanlig måte.

Etter at Firefox har startet igjen, sjekk om problemet fortsatt inntreffer. Hvis problemet kommer tilbake er utvidelsen du nettopp aktiverte årsaken.

Merk: Hvis du har en stor mengde utvidelser kan det være raskere å aktivere mer enn en utvidelse om gange. Metoden som gir færrest antall omstarter, er: Slå på halvparten av utvidelsene i listen, start Firefox på nytt og sjekk om problemet er der. Hvis det er det, vet du at den defekte utvidelsen er en av de du har aktivert. Hvis problemet ikke inntreffer vet du at den defekte utvidelsen er en av de deaktiverte. Gjenta halveringsprosessen på de halvpartene som gir problemet, til den defekte utvidelsen er lokalisert.

Etter at du har identifisert utvidelsen som førte til problemet, slå av eller avinstaller denne og slå på de andre utvidelsene i Utvidelsesbehandleren.

Oppdatere utvidelser

Hvis en utvidelse var årsaken til problemet kan den ha en oppdatering tilgjengelig som løser det:

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Utvidelser.
  2. Klikk på tannhjuls-ikonet gear icon øverst til høyre i Tilleggsbehandlerens Utvidelser-panel og klikk på Søk etter oppdateringer nå.
  3. Hvis det finnes oppdateringer, installer dem ved å klikke på Installer Oppdateringer.
  4. Når installasjonen er fullført, avslutt Firefox:

Trykk på menyknappen New Fx Menu, trykk deretter på LukkAvsluttClose 29.

Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt. Trykk på Firefox i toppen av skjermen, trykk så Avslutt Firefox. Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu, trykk så Avslutt.

5. Start Firefox på vanlig måte.

Etter at Firefox har startet igjen er utvidelsene oppdatert. Hvis utvidelsen som førte til problemet ble oppdatert, slå den på igjen for å sjekke om problemet er borte.

Sjekke utvidelsesinnstillingene

Noen problemer er forårsaket av at innstillingene til en utvidelse overskriver Firefox sine innstillinger (for eksempel problemer med verktøylinjer). Derfor kan du behøve å sjekke utvidelsens innstillinger for å se om du kan finne innstillingen som forårsaker ditt problem:

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Utvidelser.
  2. For utvidelsen som forårsaker problemet, klikk på ellipsen (3-prikker) ikonet og klikk på AlternativerInnstillinger-knappen.
  3. Gå igjennom innstillingene for å se om det er en innstilling som kan løse ditt problem.
  4. Hvis du finner en passende innstilling, trykk på Lagre og start Firefox på nytt.