Feilsøk og diagnostiser Firefox problemer

De fleste problemer med Firefox kan bli løst ved å følge feilsøkingsmetodene som er beskrevet nedenfor. Prøv disse trinnene i rekkefølge. Hvis ett av trinnene ikke fungerer, gå videre til neste trinn. Hvis du trenger ekstra hjelp med noe av dette, har vi et felleskap av frivillige som står klare til å hjelpe.

1. Start datamaskinen på nytt

Noen ganger kan problemet løses ved rett og slett å starte datamaskinen på nytt, og deretter starte Firefox på nytt.

2. Slett informasjonskapslene og hurtiglager for nettsider

Mange problemer med å laste inn nettsider kan løses ved å fjerne Firefox sine informasjonskapsler og hurtiglager for nettsider:

1. Trykk på bibliotekknappen 57 library icon, trykk Historikk og velgt Tøm nylig historikk….
  2. I Slett tidsrommet: nedrykksmenyen, velg Alt.
  3. Trykk på pilen ved siden av Detaljer for å vise en liste over ting som kan bli slettet.
  4. Velg både Infokapsler og Hurtiglager for nettsider.
  5. Trykk på Slett nå.
  1. Trykk på menyknappen New Fx Menu, velg Historikk og velg Tøm nylig historikk….
  2. I Slett tidsrommet: nedrykksmenyen, velg Alt.
  3. Trykk på pilen ved siden av Detaljer for å vise en liste over ting som kan bli slettet.
  4. Velg både Infokapsler og Hurtiglager for nettsider.
  5. Trykk på Slett nå.
For mer informasjon, se Slette historikk for nettlesing, søk og nedlasting i Firefox.

3. Start Firefox i sikker modus

Sikkermoduser en feilsøkingsmodus som deaktiverer alle utvidelser, bruker standard tema, slår av maskinvareakselerasjon, og bruker standard verktøylinje innstillinger og kontroller, blant annet. For å starte Firefox i sikkermodus:

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Hjelp, velg Feilsøkingsmodus… og klikk på Start på nytt i dialogvinduet Starte Firefox på nytt i feilsøkingsmodus?.
    Note: Du kan også starte Firefox i Feilsøkingsmodus ved å holde shift-tasten nede når du starter Firefox.holde option-tasten nede når du starter Firefox.avslutte Firefox og så bruke Terminal-vinduet til å kjøre: firefox -safe-mode
    Det kan være du må spesifisere hele installasjons-stien til Firefox (f.eks. /usr/lib/firefox)
    Klikk på menyknappen Bildet "Fx57menu" finnes ikke., klikk på Hjelp, velg Start på nytt med utvidelser avslått… og klikk på Start å¨nytt i dialogvinduet Starte Firefox på nytt med utvidelser avslått?.
    Note: Du kan også starte Firefox i Sikker modus ved å holde shift-tasten nede når du starter Firefox.holde option-tasten nede når du starter Firefox.avslutte Firefox og så bruke Terminal-vinduet til å kjøre: firefox -safe-mode
    Det kan være du må spesifisere hele installasjons-stien til Firefox (f.eks. /usr/lib/firefox)
  2. I dialogboksen til Firefox sikkermodus, trykk

Fortsette i sikkermodusStart i sikkermodus.

1. Kontroller om problemet fortsatt skjer mens du er i sikkermodus.

4. Feilsøk dine programtillegg

Noen ganger kan programtillegg for Firefox (som Adobe Reader, Flash, Java, QuickTime, RealPlayer, og Windows Media Player) føre til problemer som kan bli løst i den nyeste versjonen. For å sjekke om du har den nyeste versjonen av alle dine programtillegg, gå til vår Kontroller programtillegg side. Hvis noen av dine promgramtillegg er utdatert, trykk Oppdater og følg instruksjonene for oppdatering av det programtillegget. Etter du har oppdatert alle dine programtillegg, start Firefox på nytt: Malen "closefirefox" fins ikke, eller har ingen godkjente revisjoner. deretter start Firefox på nytt igjen. Hvis problemet fremdeles oppstår, kan du deaktivere alle dine programtillegg for å se om en av dem er årsaken:

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Plugins.
  2. Trykk på hvert programtillegg i listen, og trykk deretter Deaktiver.
  3. Kontroller om problemet skjer når du har alle programtillegg deaktivert.
  1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Plugins.
  2. Trykk på hvert programtillegg i listen, og velg deretterAldri aktiver i deres rullegardinmeny.
  3. Kontroller om problemet skjer når du har alle programtillegg deaktivert.

Hvis problemet forsvinner når alle dine programtillegg er deaktivert, se Troubleshoot issues with plugins like Flash or Java to fix common Firefox problems artikkelen for å lære hvordan å begrense hvilken av programtilleggene som forårsaket problemet.

5. Reinstaller Firefox

Noen Firefox problemer kan være forårsaket av et problem med en av Firefox sine programfiler. Følg disse trinnene for å fullstendig fjerne og installere Firefox på nytt.

Note: Du ønsker kanskje å skrive ut disse trinnene eller vise dem i en annen nettleser.
  1. Last ned den siste offisielle versjonen av Firefox fra mozilla.org.
  2. Lukk Firefox: Malen "closefirefox" fins ikke, eller har ingen godkjente revisjoner.
  3. Avinstaller Firefox fra din datamaskin.
  4. Slett installasjonsmappen Firefox, som ligger på ett av disse stedene, som standard:
    • (32-bit Windows) C:\Programfiler\Mozilla Firefox
    • (64-bit Windows) C:\Programfiler (x86)\Mozilla Firefox
  5. Installer Firefox på nytt - se Installer Firefox på Windows for

instruksjoner.

1. Last ned den siste offisielle versjonen av Firefox fra mozilla.org.
  2. Lukk Firefox: Malen "closefirefox" fins ikke, eller har ingen godkjente revisjoner.
  3. Avinstaller Firefox fra din datamaskin ved å åpne mappen Programmer i Finder og dra Firefox programmet til papirkurven.
  4. Installer Firefox på nytt - se Hvordan laste ned og installere Firefox på Mac for instruksjoner.
  1. Last ned den siste offisielle versjonen av Firefox fra mozilla.org.
  2. Lukk Firefox: Malen "closefirefox" fins ikke, eller har ingen godkjente revisjoner.
  3. Avinstaller Firefox - Hvis du installerte Firefox med distro-baserte pakkebehandleren, bør du bruke den samme måten å avinstallere det - se Installer Firefox på Linux for detaljer. Hvis du har lastet ned og installert den binære pakken fra Firefox download page, bare fjern mappen firefox i ditt hjemmeområde for å avinstallere Firefox.
  4. Installer Firefox på nytt - se Installer Firefox på Linux for instruksjoner.

Start så Firefox og sjekk for å se om problemet har blitt løst. Hvis problemet har blitt løst, kan du installere utvidelser og temaer som du bekreftet (i punkt 3 ovenfor) ikke forårsaker problemer. Hvis problemet ikke er blitt løst, fortsett med neste feilsøkingsmetode.

6. Tilbakestill Firefox

Tilbakestill Firefox funksjonen kan løse mange problemer ved å gjenopprette Firefox til standardinnstilingene mens den lagrer din viktige informasjon.

Merk: Når du bruker tilbakestillingsfunksjonen vil bokmerker, historikk, åpne faner, vinduer, passord, infokapsler og skjema auto-fyll informasjon bli lagret. Men utvidelsene og temaene dine vil bli slettet og instillingene dine blir tilbakestilt. Trykk her for å lese mer om dette.
  1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, så på Hjelp og velg Mer feilsøkingsinformasjon.
  2. Klikk på Tilbakestill Firefox… og så på Tilbakestill Firefox i bekreftelsesvinduet som åpnes. Firefox avsluttes for å tilbakestille seg selv.
  3. Når tilbakestillingen er fullført åpnes et vindu som viser hvilken informasjon som ble importert. Klikk på Fullfør-knappen. Firefox vil starte.
  4. Velg om du vil at Firefox skal gjenopprette alle eller kun utvalgte vinduer og faner og klikk så på Sett igang!-knappen.
Merknad: Det er også en Tilbakestill Firefox knapp i Feilsøkingsmodus vinduet hvis du ikke kan starte Firefox normalt. Du kan også gjøre en manuell tilbakestilling ved å opprette en ny profil og overføre din viktigste informasjon til den.

6. Tilbakestill Firefox

Tilbakestill Firefox funksjonen kan løse mange problemer ved å gjenopprette Firefox til standardinnstilingene mens den lagrer din viktige informasjon.

Merk: Når du bruker tilbakestillingsfunksjonen vil bokmerker, historikk, åpne faner, vinduer, passord, infokapsler og skjema auto-fyll informasjon bli lagret. Men utvidelsene og temaene dine vil bli slettet og instillingene dine blir tilbakestilt. Trykk her for å lese mer om dette.
  1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, så på Hjelp og velg Mer feilsøkingsinformasjon.
  2. Klikk på Tilbakestill Firefox… og så på Tilbakestill Firefox i bekreftelsesvinduet som åpnes. Firefox avsluttes for å tilbakestille seg selv.
  3. Når tilbakestillingen er fullført åpnes et vindu som viser hvilken informasjon som ble importert. Klikk på Fullfør-knappen. Firefox vil starte.
  4. Velg om du vil at Firefox skal gjenopprette alle eller kun utvalgte vinduer og faner og klikk så på Sett igang!-knappen.
Merknad: Det er også en Tilbakestill Firefox knapp i Feilsøkingsmodus vinduet hvis du ikke kan starte Firefox normalt. Du kan også gjøre en manuell tilbakestilling ved å opprette en ny profil og overføre din viktigste informasjon til den.

Andre løsninger

Hvis du har prøvd alle disse feilsøkingsmetodene, og du fortsatt har problemer, kan problemet være i andre programvarer eller maskinvare.

Denne delen inneholder ikke trinn-for-trinn-instruksjoner. For mer informasjon om noen av disse løsningene, kan du sjekke den tilhørende dokumentasjonen.

Sjekk for konflikter med din Internett-sikkerhetsprogramvare

Noen Internett-sikkerhet programvare (inkludert antivirus, antispyware og brannmur programmer) kan føre til problemer med Firefox som å blokkere den fra å åpne nettsider, få den til å krasje, osv. Ofte kan du åpne programmets innstillinger, fjerne Firefox fra deres liste over tillatte eller pålitelige programmer, så vil Firefox bli gjenkjent og ting vil begynne å fungere igjen. Hvis programmet er på listen i Sett opp brannmurer så Firefox gis tilgang til Internett artikkelen, kan du få spesifike instruksjoner på hvordan å rekonfigurere det på riktig måte.

Skann systemet for virus og spionprogramvare

Du bør med jevne mellomrom skanne systemet for virus, spionprogramvare eller annen skadelig programvare. Disse gratis malware fjerningsverktøyene er ofte nyttig:

Hvis du trenger mer hjelp med å fjerne malware, se Feilsøking av problemer forårsaket av skadelig programvare i Firefox.

Sjekk din harddisk og RAM for feil

Et problem med datamaskinens harddisk eller RAM kan hindre Firefox fra å kjøre eller gjøre at Firefox krasjer gjentatte ganger. Her er instruksjoner eller verktøy for å skjekke:

Basert på informasjon fra Standard diagnostic - Firefox (mozillaZine KB)