OSS Endre IMAP til POP

Slik konfigurerer du en ny konto til å bruke POP tilgang (isteden for IMAP):

1. Velg VerktøyRediger > Kontoinnstillinger > Kontohandlinger > Legg til e-postkonto …
    TB102WinNorskPOPSteg1
  2. Skriv inn navnet, e-postadressen og passordet ditt, og klikk på Continue.
    TB102WinNorskPOPSteg2
  3. Så snart Thunderbird har funnet kontoen din, konfigureres kontoinnstillinger automatisk for både POP3 og IMAP. Velg POP3 og klikk Done.
    TB102WinNorskPOPSteg3

Du kan også konfigurere kontoinnstillingene dine manuelt ved å klikke på Configure manually og legge inn følgende informasjon:

INNKOMMENDE SERVER
    • Protokoll: Velg POP3 fra nedtrekksmenyen.
      Dette er viktig, for om du velger IMAP kan du ikke forandre til POP3 senere!
    • Servernavn: Legg inn e-posttilbyderens POP3 servernavn for innkommende e-post (vanligvis "mail.dineposttilbyder.com", "pop.dineposttilbyder.com", eller som her "outlook.office365.com").
    • Port: Legg inn informasjon fra e-posttilbyderen.
    • Tilkoblingssikkerhet: Legg inn informasjon fra e-posttilbyderen.
    • Autentitseringsmetode: Legg inn informasjon fra e-posttilbyderen.
    • Brukernavn: Legg inn e-postadressen din (eller det e-posttilbyderen anbefaler, vanligvis din fullstendige e-postadresse, men noen ganger bare delen før "@").

UTGÅENDE SERVER
    • Servernavn: Legg inn e-posttilbyderens servernavn for utgående e-post (vanligvis "mail.domenenavn.com" eller "smtp.domenenavn.com").
    • Port: Legg inn informasjon fra e-posttilbyderen.
    • Tilkoblingssikkerhet: Legg inn informasjon fra e-posttilbyderen.
    • Autentitseringsmetode: Legg inn informasjon fra e-posttilbyderen.
    • Brukernavn: Legg inn e-postadressen din (eller det e-posttilbyderen anbefaler, vanligvis din fullstendige e-postadresse, men noen ganger bare delen før "@").
    TB102WinNorskLeggTilPOPManuelt
    • Når du har endret innstillingene, klikk på Re-test. Om innstillingene er korrekt, skal du få en melding som sier at en konfigurasjon ble funnet hos e-posttilbydreren. Hvis ikke, korriger innstillingene og test igjen.
  4. Klikk på Done for å avslutte dialogen for oppsett av en nye e-postkonto. Ta en titt på siden for kontoinnstillinger. Der vil du se at din nye konto er lagt til. Sjekk også at Utgående server (SMTP) er satt opp korrekt for denne kontoen (nederst i skjermkopien).
    TB102WinNorskPOPSteg4
  5. Sjekk at innkommende og utgående e-post fungerer som det skal.
    Om alt fungerer som det skal (som betyr at du kan sende og motta e-post og lese dine gamle e-poster; husk at noen e-posttilbydere gir deg ikke tilgang til alle meldingene eller alle e-postmappene dine; dette må du sjekke med din e-posttilbyder) og du ved et uhell laget en IMAP konto tidligere, så sletter du den feilaktige IMAP-kontoen slik: Åpne VerktøyRediger > Kontoinnstillinger, marker den feilaktige IMAP-kontoen, så velger du Kontohandlinger > Slett konto fra nedtrekksmenyen under listen over kontoer på venstre side.

For mer informasjon om konfigurering av e-post kontoer, se Configure an Account.