Deaktiver eller fjern tilleggsprogrammer

Utvidelser og temaer er tilleggsprogrammer for Firefox. Denne artikkelen forklarer hvordan du kan deaktivere eller fjerne disse.

Merknad: Firefox inkluderer programtilleggene OpenH264 og Google Widevine som er en annen type tillegg. Disse kan du lære mer om i Hvorfor finnes det et OpenH264 programmtillegg i Firefox? og Spill av DRM innhold i Firefox.

Deaktivere og fjerne utvidelser

Deaktivere utvidelser

Når du deaktiverer en utvidelse, slår du den av uten å fjerne den.

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Utvidelser.
    • Tilleggsbehandleren Behandle utvidelsene dine åpnes i en ny fane.
  2. Rull ned gjennom listen over utvidelser.
  3. Klikk på den blå bryteren for den utvidelsen du vil deaktivere.
    fx72 disable extensions

For å reaktivere utvidelsen, leter du den opp i listen over utvidelser og klikker på bryteren dens. Bryteren blir blå når den er aktivert.

For å deaktivere utvidelser som har endret Ny fane-siden, Nytt vindu eller Start-siden, se En utvidelse endret Ny fane-siden eller Startsiden min.

Fjerne utvidelser

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Utvidelser.
    • Tilleggsbehandleren Behandle utvidelsene dine åpnes i en ny fane.
  2. Rull ned gjennom listen over utvidelser.
  3. Klikk på trepunkts-ikonet Fx107-Addons-3dotIcon til utvidelsen du vil fjerne, og velg Fjern.
    Fx119WinNorskFjerneUtvidelse

Deaktivere og fjerne temaer

Firefox installeres med et standard Systemtema og valgbare temaer Colorways, Lyst, Mørkt og Firefox Alpenglow, men du kan legge til nye temaer i Firefox. Du finner mer om dette i Bruk temaer for å forandre utseende på Firefox.

Deaktivere temaer

Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Temaer.

• Siden Behandle temaene dine i Tilleggsbehandleren åpnes i en ny fane.

Du vil se et Påslått tema og en liste over AvslåtteLagrede temaer.

Når det Påslåtte temaet ikke er standard Systemtema, kan du slå det av ved å klikke på Deaktiver.

Fx119WinNorskDeaktivereTema

Dette slår på Systemtemaet.

Merknad: Når det Påslåtte temaet er Systemtemaet, vil det slås av når du slår på et annet tema.

Fjerne temaer

Du kan ikke fjerne temaer som installeres sammen med Firefox ( Colorways, Systemtema, Lyst, Mørkt og Firefox Alpenglow) men du kan fjerne temaer du har lagt til Firefox selv. Slik gjør du det:

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Temaer.
    • Siden Behandle temaene dine i Tilleggsbehandleren åpnes i en ny fane.
  2. Klikk på trepunkts-ikonet Fx107-Addons-3dotIcon som vises for temaet du vil fjerne, og velg Fjern.
    Fx119WinNorskFjerneTemaFx119WinNorskFjerneTema
Merknad: Om du fjerner det Påslåtte temaet, blir Systemtemaet aktivert.

Feilsøking