Bruke Windows Media player programtilleg med firefox | Hvordan-artikkel

Bruke Windows Media player programtilleg med firefox

Viktig: Dersom du har kommet til denne artikkelen fra en lenke på Babylon-verktøylinjen, og ønsker å bli kvitt den, les artikkelen How to remove the Babylon toolbar, home page and search engine for å vite hvordan.

For å spille av Windows medie filer i FireFox trenger du "Windows Media Player" programtillegget til din nettleser. Det er to forskjellige versoner:

• Den originale, som vanligvis er inkludert med alle Windows systemene opp til XP.
  • Den nye versonen, spesielt utviklet for Windows XP og nyere, som bare er tilgjengelig gjennom nedlasting.

Denne artikkelen beskriver hvordan du skal sjekke for og installere "Windows Media Player".Mange Windows XP brukere har det gamle programtillegget, men det er anbefalt at du installerer det nye programtillegget uansett.

Merk: Selv om du allerede har Windows Media Player installert, kan du fortsatt mangle programtilleget som er nødvendig for å spille av Windows Media lyd og video som er innebygd i noen nettsider.

"Windows Media Player" var tilgjengelig for Mac platformen før, men er ikke lenger støttet av Microsoft. Flip4Mac" er en erstatning du kan bruke, Den legger "Windows Media" avspillingsmuligheter til QuickTime.

Mplayer Er en populær Linux medie spiller som kan spille av "Windows Media" filer. For å få "Mplayer" til å spille av en "Windows Media" strøm (lyder eller videoer) i Firefox må du installere to pakker som er gnome-mplayer og gecko-mediaplayer. Din linx distro kan ha disse pakkene klare for enkel installering allerede.

Sjekk om programtillegget er installert

Viktig: Windows Media-programtillegget er avslått som standard, og vises ikke i Utvidelsesbehandleren. Les disse instruksjonene for å slå det på igjen.

For å se om du allerede har programtillegget installert:

1. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappenI menylinjen, trykk på Verktøy-menyenØverst i Firefox-vinduet, trykk på Verktøy-menyen, og deretter trykk Utvidelser. Utvidelsesbehandler-fanen vil åpnes.

2. Fra Utvidelsesbehandler-fanen velger du panelet Plugins.
  3. Scroll gjennom listen og se etter et programtillegg som heter:
    Microsoft® Windows Media Player Firefox Plugin
    np-mswmp.dll

WMP - Win1

WMP Fx23
    • Hvis du finner den, er programtillegget installert.
    • Hvis du ikke finner den, fortsett til Installering av programtillegget seksjonen.

Installering av programtillegget

1. Gå til Programtillegg-nedlastingsiden på "Interoperability bridges".
    • "Interoperability Bridges" siden inneholder også en mer detaljert installasjonsinstruksjon.
  2. Trykk "Download Now"Du vil bli bedt om å lagre filen.
  3. Lagre filen på skrivebordet ditt.
  4. Når den er ferdig nedlastet, kjør den, og programtillegget vil installeres.
  5. Lukk Firefox når installeringen er ferdig
    • Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg AvsluttØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg AvsluttI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Avslutt FirefoxØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg Avslutt
  6. Når Firefox er lukket, start Firefox på nytt.
  1. Gå til Programtilleg-nedlastingsiden på "Interoperability bridges".
    • "Interoperability Bridges" siden inneholder også en mer detaljert installasjons instruksjon.
  2. Trykk "Download Now"Du vil bli bedt om å lagre filen.
  3. Lagre filen på skrivebordet ditt.
  4. Når den er ferdig nedlastet, kjør den, og programtilleget vil installeres.
  5. Lukk Firefox når installeringen er ferdig
    • Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg AvsluttØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg AvsluttI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Avslutt FirefoxØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg Avslutt
  6. Når Firefox er lukket, start Firefox på nytt.
  7. I adresselinjen, skriv inn about:config og trykk EnterReturn.

• Advarselen "Dette kan bryte garantien!" vises. Trykk Jeg skal være forsiktig, jeg lover! for å fortsette til about:config-siden.
  8. Søk etter plugins.load_appdir_plugins
  9. Dobbeltklikk på plugins.load_appdir_plugins for å endre den til true.
  10. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg AvsluttØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg AvsluttI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Avslutt FirefoxØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg Avslutt . Når du starter Firefox igjen vil programtillegget være påslått.

Instalering

Last ned og installer "Flip4Mac" WMV komponenter for QuickTime fra Flip4Mac nettsiden. Nettsiden inkluderer en mer detaljert installasjons beskrivelse og bruker instruksjon. For mer informasjon se [[Use the QuickTime plugin to play audio and video] artikkelen.

Teste programtillegget

Den følgende linken er en test side som krever Windows Media PlayerFlip4Mac programtilleget. Hvis avspilleren laster og begynner å spille er programtillegget installert riktig.

Merk: På Mac OS X 10.6 og nyere, Kjører Firefox i 64-bit modus som standard. Hvis du ser en gul notifikasjon bar med følgende bedskjed, This page requires a plugin that can only run in 32-bit mode, da trenger du Restart in 32-bit mode for å restarte Firefox, før mediene vil spilles av.

Aktivere eller deaktivere programtillegget

Du kan deaktivere eller aktivere Windows Media PlayerFlip4Mac programtillegget i Firefox Add-ons Manager.

1. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappenI menylinjen, trykk på Verktøy-menyenØverst i Firefox-vinduet, trykk på Verktøy-menyen, og deretter trykk Utvidelser. Utvidelsesbehandler-fanen vil åpnes.

2. Fra Utvidelsesbehandler-fanen velger du panelet Plugins.
  3. I listen over programtillegg, velg Windows Media PlayerFlip4Mac programtilleg.
    • Hvis du vil deaktivere programtillegget, trykk på Disable knappen.
    • Hvis du vil re-aktivere programtillegget, trykk Enable knappen.
  1. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappenI menylinjen, trykk på Verktøy-menyenØverst i Firefox-vinduet, trykk på Verktøy-menyen, og deretter trykk Utvidelser. Utvidelsesbehandler-fanen vil åpnes.

2. Fra Utvidelsesbehandler-fanen velger du panelet Plugins.
  3. I listen over programtilleg, velg Windows Media PlayerFlip4Mac programtilleg.
    • Hvis du vil slå av programtillegget, velg Aldri aktiver i nedtrekksmenyen.
    • Hvis du vil slå på programtillegget igjen, velg Alltid aktiver i nedtrekksmenyen.

Hvis programtilleget er deaktivert vil sider med innebygget "Windows Media" slik som siden "Windows Media test" linket til tidligere ikke fungere, og hvis du lastet ned en "Windows Media" fil kan Firefox spørre deg hva du vil gjøre med filen, istedet for å automatisk åpne den i Firefox

Linker til medie filer

Windows Media formatene son programtilleg kan håndtere er: asf, asx, wm, wma, wax, wmp, wmv, and wvx. Når du trykker på en link for å laste ned en "Windows Media" fil og programtilleget er aktivert vil det automatisk opne det i Firefox ved hjelp av programtilleget. Hvis du ikke vil at dette skal skje kan du velge en annen nedlastings mulighet i Firefox applikasjons instillinger for "Windows Media" filer. For mer informasjon se Change what Firefox does when you click on or download a file.

Feilsøking

Hvis du har problemer med Windows Media innhold, se Fix common audio and video issues.

Basert på Informasjon fra Windows Media Player (mozillaZine KB)
Oversatt av Jørgen Juel

Del denne artikkelen: http://mzl.la/NV4QKz