Bruke masterpassord for å beskytte lagrede brukernavn og passord

Firefox kan lagre brukernavn og passord som du bruker for å få tilgang til tjenester online, slik som gmail, facebook, twitter, med mer. Hvis du deler din datamskin med noen andre er det anbefald at du bruker et masterpassord.

Når du har definert et masterpassord vil du bli forespurt om å skrive det når Firefox trenger tilgang til dine lagrede passord.
Master Password - Win1

Merk: Når du har valgt et masterpassord må du skrive det inn en gang for hver Firefox økt dersom du trenger tilgang til ett eller flere lagrede passord.

Definere ett masterpassord

Firefox bruker ikke masterpassord som standard for å beskytte lagret påloggingsinformasjon. For å definere et masterpassord gjør du følgende:

1. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg InnstillingerØverst i Firefox-vinduet, trykk på Verktøy-menyen og velg InnstillingerI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Innstillinger ...Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Rediger-menyen og velg Innstillinger

Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg AlternativerInstillinger

2. Trykk på Sikkerhetspanelet .
  3. Marker Bruk et masterpassord. Master Password - Win2
    Bytt masterpassorddialogen kommer fram.
  4. Skriv ditt masterpassord. Kvalitetsskoren vil indikere vanskeligheten av å gjette passordet. For å velge et passord som er vanskelig å gjette burde det inneholde det følgende:
    • Minst en stor og en liten bokstav.
    • Ett eller flere siffer
    • Minst ett tegn som ikke er alphanumerisk, slik som en av de følgende: @ # $ % ^ & * ( ).
    • Husk også å gjøre passordet lett for deg å huske, men vanskelig for andre å gjette for å forsikre deg om at bare du kan hente denne sikre informasjonen. For mer informasjon om å velge ett passord, se Velg sikkert passord for å holde din identitet sikker.
  5. Skriv inn passordet en gang til for å bekrefte at du har skrevet det riktig. Master Password - Win3
  6. For å velge passordet trykk OK.
  7. Trykk OK for å lukke Innstillinger-vinduet.Trykk Lukk for å lukke Innstillinger-vinduet.Lukk Innstillinger-vinduet. Lukk siden about:preferences.

Fjerne masterpassordet

Hvis du ikke trenger et masterpassord kan du fjerne det når som helst:

Viktig: Uten et masterpassord kan noen med tilgang til din datamaskin se og andre passordene du har lagret i Firefox.
  1. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg InnstillingerØverst i Firefox-vinduet, trykk på Verktøy-menyen og velg InnstillingerI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Innstillinger ...Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Rediger-menyen og velg Innstillinger

Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg AlternativerInstillinger

2. Trykk på Sikkerhetspanelet.
  3. Fjern markeringen Bruk et masterpassord. Fjern masterpassord dialogen åpnes nå.
  4. Skriv inn det nåværende passordet for å bekrefte at du er autorisert til å fjerne det.
  5. Trykk Fjern.
  6. Trykk OK i dialogen som vises for å bekrefte.
  7. Trykk OK for å lukke Innstillinger-vinduet.Trykk Lukk for å lukke Innstillinger-vinduet.Lukk Innstillinger-vinduet. Lukk siden about:preferences.

Bytte masterpassordet

Du kan også bytte masterpassordet når som helst:

1. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg InnstillingerØverst i Firefox-vinduet, trykk på Verktøy-menyen og velg InnstillingerI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Innstillinger ...Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Rediger-menyen og velg Innstillinger

Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg AlternativerInstillinger

2. Trykk på Sikkerhetspanelet.
  3. Trykk Bytt masterpassordet.
  4. Skriv inn det nåværende passordet for å bekrefte at du er autorisert til å endre det.
  5. Skriv inn det nye masterpassordet to ganger.
    • Hvis du lar begge feltene være tomme fjerner det masterpassordet ditt.
  6. For å akseptere det endrede masterpassordet, trykk OK.
  7. Trykk OK for å lukke Innstillinger-vinduet.Trykk Lukk for å lukke Innstillinger-vinduet.Lukk Innstillinger-vinduet. Lukk siden about:preferences.

Basert på informasjon fra Master password (mozillaZine KB)

Share this article: http://mzl.la/1BAQynU