Bruke den Fantasiske Skjermen til å søke nettet, bokmerker og mer

Den Fantastiske skjermen gir deg toppliste, historikk og bokmerker, sammen med muligheten til å søke på nettet - alt fra et praktisk sted. Lær mer om den Fantastiske skjermens funksjoner og hvordan du kan tilpasse den slik at du liker den.

Hvordan den Fantastiske skjermen fungerer

Den Fantastiske skjermen har paneler for dine Topplister (hyppigest besøkte nettsider), Bokmerker og Historikk (sider du har besøkt tidligere).

Få tilgang til din toppliste

Alt du trenger å gjøre er å åpne Firefox og du har tilgang til din toppliste. Denne listen vil endre seg basert på dine vaner

Top Sites 25

Hvis du ønsker at noe alltid skal vises her kan du låse det.

• Trykk og hold på en side og velg Lås nettsted. Et merke i det øvre høyre hjørnet forteller deg at siden er låst.
    Pinned site 25

Alt du trenger å gjøre er å åpne Firefox, og du har tilgang til din toppliste. Denne listen vil endre seg basert på dine vaner.

Top Sites 26

Hvis du ønsker at noe alltid skal vises her kan du låse det.

• Trykk og hold på en side og velg Lås nettsted. Et lit merke vil vises ved siden av navnet til siden.
    Pinned site 26
Ønsker du ikke å se dine toppliste? Du kan vise dine bokmerker, leseliste eller historikk istedet. Les tilpass dine panelerOmorganiser, fjern eller velg et standard panel for mer informasjon.

Søk nettet, dine bokmerker og historikk ett sted

Den Fantastiske skjermen får sitt navn fordi den kan søke alt fra ett sted.

• Trykk på adresselinjen eller åpne en ny fane og begynn å skrive. Du vil se sider du har bokmerket eller besøkt før sammen med internettsøk du kan gjøre. Alt du trenger å gjøre er å trykke på det du ønsker.
    Awesome search 26

Dersom du heller ønsker å rulle (scrolle) gjennom dine bokmerker eller historikk kan du selvfølgelig gjøre det også.

• Trykk på adressefeltet eller åpne en ny fane og velg Bokmerker- eller Historikk-fanen istedet for å skrive.
    Awesome browse 25
  • Bare velg Historikk eller Bokmerker fra topplisteskjermen eller en ny fane.
    Awesome browse 26
Tips: Du kan få tilgang til dine skrivebordsbokmerker, historikk og mer fra din Android enhet ved å sette opp Firefox Sync.

Tilpass måten den Fantastiske skjermen fungerer

Tilpass dine paneler

Lær hvordan du kan bestemme ett standard panel eller skjule panelene du ikke trenger.

1. Trykk på Meny knappen (enten under skjermen på noen enheter eller øverst til høyre i nettleseren) , velg så Instillinger (på noen enheter må du trykke på Mer først).
    android setting
  2. Trykk Tilpass, og så Hjem.
  3. Hjem menyen, trykk på et panel: Historikk, Toppliste, Bokmerker eller Leseliste.
  4. Velg Sett som standard vis du ønsker at panelet skal være den første tingen du ser når du åpner Firefox for Anrdoid eller {Menu Skjul} hvis du ikke ønsker å se den i det hele tatt. Dersom et panel allerede er skjult kan du velge Vis for å vise det igjen.

Omorganiser, Skjul eller bestem standardpanel

Nå kan du vlege hvilket panel du ønsker å se først når du starter Firefox. Du kan også omorganisere panelene og skjule de du ikke bruker.

1. Trykk på Meny knappen (enten under skjermen på noen enheter eller øverst til høyre i nettleseren) , velg så Instillinger (på noen enheter må du trykke på Mer først).
    android setting
  2. Trykk Tilpass, og så Hjem.
  3. Hjem menyen, trykk på et panel: Historikk, Toppliste, Bokmerker eller Leseliste for å se disse alternativene.
    • Sett som standard: Velg Sett som standard dersom du ønsker at panelet skal være det første du ser når du starter Firefox for Android.
    • Skjul eller Vis: Trykk Skjul dersom du ikke ønsker å se et panel. Hvis et panel allerede er skjule kan du velge Vis for å vise det.
    • Endre rekkefølge: Trykk Endre rekkefølge, så enten Flytt opp eller Flytt ned for å omorganisere dine paneler på hjemskjermen. Panelene vil vises i samme rekkefølge som de vises i denne menyen.

Skru på søkeforslag

Skru på søkeforslag for å vise relaterte Googleforslag ved siden av dine søkeord.

1. Trykk på Meny knappen (enten under skjermen på noen enheter eller øverst til høyre i nettleseren) , velg så Instillinger (på noen enheter må du trykke på Mer først) og marker alternativet Vis søkeforslag.
  1. Trykk på Meny knappen (enten under skjermen på noen enheter eller øverst til høyre i nettleseren) , velg så Instillinger (på noen enheter må du trykke på Mer først), deretter velger du Tilpass. Til slutt markerer du alternativet Vis søkeforslag.
  1. Trykk på Meny knappen (enten under skjermen på noen enheter eller øverst til høyre i nettleseren) , velg så Instillinger (på noen enheter må du trykke på Mer først), deretter velger du Tilpass og Søkeinstillinger. Til slutt markerer du alternativet Vis søkeforslag.
  1. Trykk på Meny knappen (enten under skjermen på noen enheter eller øverst til høyre i nettleseren) , velg så Instillinger (på noen enheter må du trykke på Mer først), deretter velger du Tilpass og Søk. Til slutt markerer du alternativet Vis søkeforslag.

Legg til søkemotorer og velg en som standard

Ønsker du å legge til YouTube-resultater i dine søk, eller bruke DuckDuckGo? Ikke noe problem.

1. Gå til siden du ønsker å bruke som søkemotor. For eksempel youtube.com.
  2. Trykk og hold inne i søkefeltet og velg Legg til søkemotor.
Søk innenfor en spesifikk nettside. Noen nettsider tilbyr deres egne søkemotorer. Bruk samme steg som over for å legge dem til i Firefox og du kan søke en bestemt nettside rett fra søkefeltet

Bytt din standard søkemotor:

1. Trykk på Meny knappen (enten under skjermen på noen enheter eller øverst til høyre i nettleseren) , deretter Verktøy (eller Mer Hvis verktøy ikke er et alternativ) og så Utvidelser.
  2. Trykk på søkemotoren du ønsker å bruke som standard, og velg Sett som standard.
  1. Trykk på Meny knappen (enten under skjermen på noen enheter eller øverst til høyre i nettleseren) , deretter Verktøy (eller Mer Hvis verktøy ikke er et alternativ), og så Tilpass etterfulgt av Søkeinstillinger.
  2. Trykk på søkemotoren du ønsker å bruke som standard og velg Sett som standard.
  1. Trykk på Meny knappen (enten under skjermen på noen enheter eller øverst til høyre i nettleseren) , deretter Verktøy (eller Mer Hvis verktøy ikke er et alternativ), og så Tilpass etterfulgt av Søk.
  2. Trykk på søkemotoren du ønsker å bruke som standard og velg Sett som standard.

Vis nettadresse i adressefeltet istedet for nettsidenavnet

1. Trykk på Meny knappen (enten under skjermen på noen enheter eller øverst til høyre i nettleseren) , velg så Instillinger (på noen enheter må du trykke på Mer først). Rull (scroll) ned og trykk på Tittellinje og velg Vis sideadresse.
  1. Trykk på Meny knappen (enten under skjermen på noen enheter eller øverst til høyre i nettleseren) , velg så Instillinger (på noen enheter må du trykke på Mer først), og så Visning. Trykk så på Tittellinjeinstillinger og velg Vis sideadresse.