Wat te doen als zoekopdrachten u naar de verkeerde zoekwebsite brengen | Probleemoplossing

Wat te doen als zoekopdrachten u naar de verkeerde zoekwebsite brengen

Dit artikel beschrijft wat u kunt doen wanneer zoekopdrachten vanuit Firefox u niet naar de juiste website(s) brengen. Zo kunnen bijvoorbeeld Google-zoekopdrachten worden omgeleid naar een pagina met een hoop advertenties of een andere zoekmachine gebruiken.

Noot: De functie Firefox herinitialiseren kan veel problemen oplossen door Firefox terug te zetten naar de begintoestand van na de installatie, terwijl uw belangrijke gegevens bewaard blijven. Overweeg deze functie te gebruiken voordat u een langdurig proces voor probleemoplossing begint.

Alleen zoekopdrachten vanuit de locatiebalk worden omgeleid

Als in de locatiebalk een term wordt ingevoerd, stuurt Firefox een verzoek naar uw internetprovider om te zien of de term daadwerkelijk een internetadres is. Als dit niet zo is, zal Firefox vervolgens een zoekopdracht uitvoeren via de website die is opgenomen in de voorkeursinstelling keyword.URL (voor meer informatie, zie Zoeken op het internet vanaf de locatiebalk). Een aantal internetproviders zullen u in plaats daarvan naar hun eigen zoekwebsite omleiden.

Zorg ervoor dat de voorkeursinstelling keyword.URL op de gewenste zoekwebsite is ingesteld en dat deze is ingeschakeld.

1. Typ about:config in de locatiebalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina “Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!” kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Typ keyword in het veld FilterZoeken bovenaan.
  3. Zorg ervoor dat de voorkeursinstelling keyword.URL is ingesteld op de website die u wilt gebruiken. Klik met de rechtermuisknopHoud de Ctrl-toets ingedrukt, klik op de voorkeursinstelling en selecteer Herinitialiseren om deze naar de standaardwaarde terug te zetten.
  4. Zorg ervoor dat de voorkeursinstelling keyword.enabled is ingesteld op true. Als dit niet zo is, dubbelklik hier dan op om deze in te stellen op true.

Als in de locatiebalk een term wordt ingevoerd, stuurt Firefox een verzoek naar uw internetprovider om te zien of de term daadwerkelijk een internetadres is. Als dit niet zo is, zal Firefox vervolgens een zoekopdracht uitvoeren via uw standaard zoekmachine (voor meer informatie, zie Zoeken op het internet vanaf de locatiebalk). Een aantal internetproviders zullen u in plaats daarvan naar hun eigen zoekwebsite omleiden.

Sommige serviceproviders bieden “DNS assistance”, die de omleiding verzorgt. Controleer bij uw serviceprovider of u zich bij deze service kunt afmelden.

Als u zich niet bij uw serviceprovider kunt afmelden, kunnen de volgende workarounds helpen bij het behouden van de mogelijkheid om te kunnen zoeken vanaf de locatiebalk:

• Voer alleen zoekopdrachten met meerdere woorden uit vanaf de locatiebalk. Als u meerdere woorden in uw zoektermen gebruikt, zal Firefox beginnen met een zoekopdracht vanaf de locatiebalk. Vaak kunt u een nepwoord gebruiken dat door de zoekwebsite wordt genegeerd (zoals het +-teken). Zo dient u bijvoorbeeld + zoekterm te typen wanneer de zoekterm één woord is (de spatie is belangrijk), maar alleen zoektermen wanneer de zoektermen meerdere woorden zijn.
  • U kunt een slim sleutelwoord instellen dat overeenkomt met de zoekopdracht en dit aan uw zoekopdracht laten voorafgaan. U kunt bijvoorbeeld het sleutelwoord g gebruiken om bij Google te zoeken. Vanaf dat moment hoeft u alleen maar g zoekterm te typen om een zoekopdracht vanaf de locatiebalk uit te voeren. Voor instructies over het instellen van slimme sleutelwoorden, zie Zoeken in IMDB, Wikipedia en meer vanuit de locatiebalk.
  • Als u over een router beschikt, vraag dan bij uw ISP hoe u uw DNS-server kunt wijzigen.

Alle zoekopdrachten worden omgeleid

Als zoekopdrachten via de zoekbalk en directe zoekopdrachten vanaf de website zelf naar alternatieve websites worden omgeleid, is het waarschijnlijk dat deze omleiding wordt veroorzaakt door kwaadwillende software zoals een virus, spyware of trojan die op uw computer is geïnstalleerd. Zie Problemen met Firefox die door malware worden veroorzaakt verhelpen voor instructies over het verwijderen van malware.

Deel dit artikel: http://mzl.la/Mk5Hli