Zoeken op het internet vanaf de locatiebalk

(Doorgestuurd vanaf Zoeken met de locatiebalk)

U kunt zoekopdrachten op het internet rechtstreeks vanaf de locatiebalk uitvoeren. Typ eenvoudig uw zoektermen in en druk op EnterReturn. Firefox brengt u direct naar de resultatenpagina van Google. Dit artikel toont hoe u deze functie kunt aanpassen.

U kunt zoekopdrachten op het internet rechtstreeks vanaf de locatiebalk uitvoeren. Typ eenvoudig uw zoektermen in en druk op EnterReturn. Firefox brengt u direct naar de resultatenpagina van uw standaard zoekmachine. Dit artikel toont hoe u deze functie kunt aanpassen.

Zoeken op het internet in de locatiebalk

Wanneer u iets in de locatiebalk invoert en op EnterReturn drukt, brengt Firefox u standaard naar de pagina met zoekresultaten van Google (d.w.z. http://www.google.com/search?q=) voor die zoekopdracht.

Wanneer u sleutelwoorden in de locatiebalk invoert (zoals Firefox of katten) en op EnterReturn drukt, brengt Firefox u standaard naar een beveiligde pagina met zoekresultaten van Google (d.w.z. https://www.google.com/search?q=) voor die zoekopdracht.

Wanneer u iets in de locatiebalk invoert en op EnterReturn drukt, brengt Firefox u naar zoekresultaten via de in de zoekbalk geselecteerde zoekprovider.

Een andere zoekprovider gebruiken

Als u de in de zoekbalk geselecteerde zoekprovider niet wilt gebruiken, voeg dan het slimme sleutelwoord van de zoekprovider die u wilt gebruiken toe voor uw zoekterm. Voor meer info over slimme sleutelwoorden, zie Zoeken in IMDB, Wikipedia en meer vanuit de locatiebalk.

Zoeken op het internet in de locatiebalk uitschakelen

U kunt het zoeken op het internet uitschakelen door een voorkeursinstelling te wijzigen.

Noot: deze voorkeursinstelling heeft geen invloed op zoekopdrachten met slimme sleutelwoorden vanaf de locatiebalk.
  1. Typ about:config in de locatiebalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina “Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!” kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Typ pref keyword.enabled in het veld FilterZoeken.
  3. Dubbelklik op de voorkeursinstelling keyword.enabled om de waarde ervan in te stellen op false.

De zoekmachine voor de locatiebalk wijzigen

U kunt een willekeurige geldige URL voor het uitvoeren van zoekopdrachten in de locatiebalk opgeven door de voorkeursinstelling keyword.URL in de pagina about:config aan te passen:

• Als u Yahoo! wilt gebruiken, stelt u keyword.URL in op http://search.yahoo.com/search?p=.
  • Als u Bing wilt gebruiken, stelt u dit in op http://www.bing.com/search?q=. Andere services kunnen op dezelfde manier worden gespecificeerd.
  • Klik met de rechtermuisknopHoud de Ctrl-toets ingedrukt, klik op keyword.URL en selecteer Herinitialiseren om de service voor internetsleutelwoorden weer in te stellen op een standaard zoekopdracht bij Google.
Noot: om afluisteren te voorkomen is de standaard zoekopdracht bij Google versleuteld. Overschakelen naar een andere zoekprovider verwijdert deze bescherming.

URL’s autoaanvullen

Naast de mogelijkheid voor het uitvoeren van een zoekopdracht op het internet zal Firefox voordat u op EnterReturn drukt de URL’s die u invoert vergelijken met URL’s van websites die u eerder hebt bezocht. Als u bijvoorbeeld “moz” intypt, kan Firefox dit automatisch aanvullen tot “mozilla.org” als u die website in het verleden hebt bezocht. Op EnterReturn drukken zal u in dit geval rechtstreeks naar dat adres voeren. Voor meer info over de voorstellen van Firefox tijdens het typen in de locatiebalk, zie Uw bladwijzers, geschiedenis en tabbladen vinden bij het typen in de adresbalk.

Domein raden

Als u een onvolledige URL invoert, kan Firefox proberen de URL te “herstellen” door een voorvoegsel, achtervoegsel of beide toe te voegen aan wat u typt. Als u bijvoorbeeld www.microsoft in de locatiebalk typt, zal Firefox .com toevoegen om de URL te voltooien. Als u mozilla.org typt, zal Firefox www. invoegen om de URL te voltooien. Dit “raden” is ondergeschikt aan het zoeken op het internet in de locatiebalk zoals hierboven beschreven - het werkt alleen wanneer zoeken op het internet in de locatiebalk is uitgeschakeld.

Domein raden uitschakelen

U kunt Domein raden uitschakelen door een voorkeursinstelling te wijzigen.

1. Typ about:config in de locatiebalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina “Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!” kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Typ fixup in het veld FilterZoeken.
  3. Dubbelklik op de voorkeursinstelling browser.fixup.alternate.enabled om de waarde ervan in te stellen op false.

Het voor- of achtervoegsel wijzigen

U kunt een voorvoegsel (zoals www) of achtervoegsel (zoals .net) voor de functie Domein raden opgeven.

Dubbelklik in de pagina about:config op de voorkeursinstelling browser.fixup.alternate.prefix of browser.fixup.alternate.suffix. Voer het gewenste voor- of achtervoegsel in dat u Firefox aan onvolledige URL’s wilt laten toevoegen.

Gebaseerd op informatie van Location Bar search (mozillaZine KB), Domain Guessing (Mozilla.org End user documentation) en Internet Keywords (Mozilla.org End user documentation). Controleer deze referenties voor details en de meest actuele manier van gebruik.

Deel dit artikel: http://mzl.la/L2kD5S