De zoekbalk gebruiken in Firefox

Benader al uw favoriete zoekmachines op een handige manier via de ingebouwde zoekbalk van Firefox. De zoekbalk is makkelijk aan te passen, zodat u uw zoekmachines in slechts enkele klikken kunt toevoegen, verwijderen en herschikken.

Benader al uw favoriete zoekmachines op een handige manier via de zoekbalk van Firefox.

Noot: als u een vertaalde versie van Firefox gebruikt, zijn de hieronder beschreven zoekbalk en optiesvoorkeuren voor u mogelijk niet van toepassing. Deze wijzigingen worden in een toekomstige versie van Firefox beschikbaar.

De zoekbalk gebruiken

Voer in de zoekbalk boven in de browser of op de nieuw-tabbladpagina een zoekopdracht in. Firefox brengt u naar de pagina met zoekresultaten voor de zoekmachine die op dat moment is geselecteerd.

Search Bar - Win1 Search Bar - Mac1 Search Bar - Lin1 Search1 29 - Win Search1 29 - Mac Search1 29 - Lin search bar 31

Uw zoekmachine wijzigen

Het logo naast het zoekveld vertelt u welke zoekmachine er op dat moment actief is. U kunt uw zoekmachine te allen tijde wijzigen, onafhankelijk van de Standaardprovider.

• Vanuit de werkbalk: klik op het pijltje naast het pictogram en selecteer de zoekmachine van uw voorkeur in de lijst:
Search Bar - Win3 Fx8 Search Bar - Lin3 Search2 29 - Win Search2 29 - Mac Search2 29 - Lin
  • Vanuit de nieuw-tabbladpagina: klik op het logo en selecteer de zoekmachine van uw voorkeur in de lijst:
change search tab 31 search new page 33
Noot: wijzigingen die u aan één van de zoekbalken aanbrengt worden ook op de andere toegepast.

Firefox bevat standaard de volgende zoekmachines:

• Google om het web te doorzoeken via Google
    Noot: om afluisteren te voorkomen is de standaard Google-zoekopdracht versleuteld.
  • Bing om het web te doorzoeken via Microsoft Bing
  • DuckDuckGo als een zoekmachine voor gebruikers die tijdens het zoeken niet gevolgd willen worden
  • bol.com om te zoeken binnen de winkelwebsite van bol.com
  • Marktplaats.nl om te zoeken naar tweedehands artikelen binnen de website van Marktplaats.nl
  • Wikipedia (nl) om te zoeken binnen de gratis Nederlandse online-encyclopedie Wikipedia
Noot: de nieuwe zoekmachine die u selecteert zal actief blijven totdat u deze weer wijzigt.
Uw zoekinstellingen aanpassen: als u deze instellingen niet handig vindt, kunt u ze eenvoudig aanpassen. Zie De instellingen voor standaardzoekmachines wijzigen in Firefox of Een zoekmachine toevoegen of verwijderen in Firefox voor meer informatie.

De zoekbalk gebruiken

1. Typ eenvoudig in de zoekbalk op uw werkbalk of op de nieuw-tabbladpagina.
    new search 34
  2. Terwijl u in de zoekwerkbalk typt, toont uw standaardzoekmachine suggesties die u sneller helpen zoeken. Deze suggesties zijn op populaire zoekopdrachten of op uw eerdere zoekopdrachten gebaseerd (wanneer ingeschakeld).

search suggestions 34
  3. Druk op returnEnter om te zoeken via uw standaardzoekmachine, of selecteer een andere zoekmachine door op het logo ervan te klikken.

Beschikbare zoekmachines

Firefox bevat standaard de volgende zoekmachines:

• Google om het web te doorzoeken via Google
    Noot: om afluisteren te voorkomen is de standaard Google-zoekmachine versleuteld.
  • Bing om het web te doorzoeken via Microsoft Bing
  • DuckDuckGo als een zoekmachine voor gebruikers die tijdens het zoeken niet gevolgd willen worden
  • bol.com om te zoeken binnen de winkelwebsite van bol.com
  • Marktplaats.nl om te zoeken naar tweedehands artikelen binnen de website van Marktplaats.nl
  • Wikipedia (nl) om te zoeken binnen de gratis Nederlandse online-encyclopedie Wikipedia
Uw zoekinstellingen aanpassen: als deze instellingen niet handig voor u zijn, kunt u ze eenvoudig wijzigen. Zie De instellingen voor standaardzoekmachines wijzigen in Firefox of Een zoekmachine toevoegen of verwijderen in Firefox voor meer informatie.

Deel dit artikel: http://mzl.la/1QaaqoV