De zoekbalk gebruiken in Firefox | Handleiding

De zoekbalk gebruiken in Firefox

U kunt de zoekbalk in Firefox gebruiken om met uw favoriete zoekmachines op het web te zoeken.

De zoekbalk gebruiken

1. Typ eenvoudig in de zoekbalk op uw werkbalk of op de nieuw-tabbladpagina.
    new search 34
  2. Terwijl u in de zoekwerkbalk typt, toont uw standaardzoekmachine suggesties die u sneller helpen zoeken. Voor meer informatie, zie Zoeksuggesties in Firefox en Populaire zoeksuggesties in de zoekbalk gebruiken.

search suggestions 34
  3. Druk op returnEnter om te zoeken via uw standaardzoekmachine, of selecteer een andere zoekmachine door op het logo ervan te klikken.

Beschikbare zoekmachines

Firefox bevat standaard de volgende zoekmachines:

• Google om het web te doorzoeken via Google
    Noot: om afluisteren te voorkomen, is de standaard Google-zoekmachine versleuteld.
  • Bing om het web te doorzoeken via Microsoft Bing
  • DuckDuckGo als een zoekmachine voor gebruikers die tijdens het zoeken niet gevolgd willen worden
  • bol.com om te zoeken binnen de winkelwebsite van bol.com
  • Marktplaats.nl om te zoeken naar tweedehands artikelen binnen de website van Marktplaats.nl
  • Wikipedia (nl) om te zoeken binnen de gratis Nederlandse online-encyclopedie Wikipedia
Uw zoekinstellingen aanpassen: als deze instellingen niet handig voor u zijn, kunt u ze eenvoudig wijzigen. Zie De instellingen voor standaardzoekmachines wijzigen in Firefox of Een zoekmachine toevoegen of verwijderen in Firefox voor meer informatie.