Firefox wil geen adressen, telefoonnummers en andere tekst onthouden | Probleemoplossing

Firefox wil geen adressen, telefoonnummers en andere tekst onthouden

Firefox kan onthouden wat u in formulieren op webpagina’s (ook bekend als tekstvelden) hebt ingevoerd. Nadat u iets in een formulier op een webpagina (zoals een zoekveld) hebt ingevoerd, zullen deze gegevens de volgende keer dat u die pagina bezoekt weer beschikbaar zijn. Als u merkt dat u uw formulierinvoergegevens niet opnieuw kunt gebruiken, volg dan de instructies in dit artikel.

Autoaanvullen werkt niet in bepaalde formulieren

Als u merkt dat Firefox formulierinvoergegevens voor een aantal websites opslaat, maar voor andere niet, is het mogelijk dat de website Firefox vertelt geen formuliergeschiedenis op te slaan. Dit is gebruikelijk bij e-mail- en bankierwebsites.

Autoaanvullen werkt in geen enkel formulier

Als u merkt dat Firefox geen enkele ingevoerde tekst in formulieren opslaat, volg dan de onderstaande instructies.

Firefox-instellingen controleren

Verzeker u ervan dat Firefox is ingesteld voor het onthouden van formulierinvoergegevens en dat opgeslagen formulierinvoergegevens niet automatisch worden gewist:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Stel Firefox zal: in op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis.
  4. Verzeker u ervan dat Zoek- en formuliergeschiedenis onthouden is geselecteerd.
    • Het inschakelen van automatische formulieraanvulling zorgt er ook voor dat Firefox zoekgeschiedenis voor de zoekbalk in de navigatiewerkbalk opslaat.
  5. Zoek naar Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit. Als dit is geselecteerd:
    1. Klik op de knop Instellingen….
    2. Verzeker u ervan dat Formulier- & zoekgeschiedenis niet is geselecteerd.
    3. Klik op OK.
  6. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Als één van deze opties niet juist was ingesteld, zou het instellen ervan zoals hierboven aangegeven formulieraanvulling moeten inschakelen.

Controleren op conflicterende extensies

Als u merkt dat de instellingen van Firefox onjuist waren maar automatisch aanvullen in formulieren nog steeds niet werkt, controleer dan op conflicterende extensies:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop FirefoxKlik in de menubalk op het menu ExtraKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en klik daarna op Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Extensies in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Zoek naar één van de volgende extensies waarvan bekend is dat deze conflicteren met formulieraanvulling en klik hierop om deze te selecteren.
    • RealPlayer Browser Record Plugin
  4. Klik op de knop Uitschakelen.
  5. Sluit het tabblad Add-onbeheerder.
  6. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

Als er een conflicterende extensie aanwezig was, zou formulieraanvulling weer moeten werken nadat u deze hebt uitgeschakeld en Firefox opnieuw hebt gestart.

Instellingen van overige programma’s controleren

Bepaalde internetbeveiligingssoftware (waaronder antivirus-, antispyware-, firewall- en privacyprogramma’s) zal de formuliergeschiedenis van Firefox wissen. Controleer de instellingen van deze programma’s als u er een of meer gebruikt.

Deel dit artikel: http://mzl.la/La619q