Wijzigingen aan werkbalken en venstergroottes worden niet opgeslagen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 11005
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: nit
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

In sommige gevallen onthoudt Firefox geen wijzigingen aan uw werkbalkinstellingen of bepaalde andere configuratiewijzigingen die u hebt aangebracht.

Dit artikel legt uit hoe u het oorzakelijke probleem dat kan resulteren in één of meer van de volgende symptomen kunt oplossen:

• Wijzigingen die u aan uw werkbalken hebt aangebracht worden niet opgeslagen wanneer u Firefox herstart.
  • Wijzigingen die u aan de grootte en positie van het browservenster hebt aangebracht worden niet onthouden wanneer u Firefox herstart.
  • U kunt geen nieuwe bladwijzers opslaan.

Oorzaken

De bovenstaande symptomen worden doorgaans veroorzaakt door een beschadigd bestand in uw Firefox-gebruikersgegevens, genaamd localstore.rdf. Dit bestand wordt door Firefox onderhouden en dient voor het beheren van een deel van uw configuratie-instellingen.

Een andere mogelijke oorzaak is een Firefox-extensie die zich misdraagt.

Het probleem verhelpen

localstore.rdf herinitialiseren

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Probleemoplossingsmodus… en klik op Herstarten in het dialoogvenster Firefox herstarten in probleemoplossingsmodus?

Noot: u kunt Firefox ook in Probleemoplossingsmodus starten door de Shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de Option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
    Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.
  2. Selecteer Werkbalken en bedieningen herinitialiseren in het venster Firefox Veilige modus en klik op Wijzigingen doorvoeren en herstarten.

50c17976d1bd6a4a7608e862ce87cf56-1259976743-499-1.png 50c17976d1bd6a4a7608e862ce87cf56-1238098942-151-2.jpg 50c17976d1bd6a4a7608e862ce87cf56-1263704014-536-1.png

Als het goed is, kunt u nu weer uw werkbalkinstellingen en -bedieningen aanpassen, de grootte of positie van het browservenster wijzigen en nieuwe bladwijzers opslaan, en zullen deze wijzigingen bewaard blijven wanneer u Firefox herstart.

Extensies uitschakelen

Als de voorgaande oplossingen niet hebben geholpen, kunt u tijdelijk alle extensies uitschakelen en daarna Firefox herstarten. Als de symptomen verdwijnen, is een van uw extensies waarschijnlijk de oorzaak van het probleem. Lees voor meer informatie het artikel Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen.

Gebaseerd op informatie van Corrupt localstore.rdf (mozillaZine KB)