WhatsApp-alternatieven voor Firefox OS

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

WhatsApp is niet direct beschikbaar voor installatie in uw Firefox OS, maar er zijn goede alternatieven, zoals ConnectA2. Ook vindt u hier meer info over andere chatopties, zoals Facebook-berichten of LINE.

Noot: mogelijk zijn er een aantal apps van derden die met WhatsApp kunnen communiceren.

WhatsApp-client: ConnectA2

ConnectA2 is een WhatsApp-client waarmee u berichten, foto’s en video’s kunt verzenden en ontvangen via het WhatsApp-protocol.

1. Installeer ConnectA2 vanaf de Firefox Marketplace.
  2. Open ConnectA2 en volg de instructies om uw bijnaam, land en telefoonnummer in te voeren. Plaats een vinkje naast WhatsApp NET Experimental en ga verder naar het volgende scherm.
  3. U ontvangt een tekstbericht met een bevestigingsnummer. Voer dit nummer in op de ConnectA2-prompt.
  4. Nadat u de prompts hebt gevolgd en uw account hebt aangemaakt, bent u klaar om met chatten te beginnen!
ConnectA2 is een app van derden en niet verwant aan WhatsApp. ConnectA2 bevindt zich nog in de beginnende fase. Als u problemen met de app ervaart, neem dan contact op met de ConnectA2-ontwikkelaars.

Facebook Messages

Snel berichten versturen met bekenden op Facebook.

1. Installeer Facebook vanaf de Facebook Firefox Marketplace als u dit nog niet hebt.
  2. Open de Facebook-app, tik op het berichtenpictogram en selecteer de knop voor een nieuwe chat.

New FB Message

3. Begin met het intypen van de naam van de gewenste persoon en er verschijnt een lijst van uw vrienden. Zodra u de naam van de gewenste persoon ziet, tikt u er op.

Select a friend

• Om nog een persoon aan de chat toe te voegen tikt u rechts van de eerste naam en typt u de naam in van een andere vriend. Tik daarna op de vriend die u wilt toevoegen.

Add a friend

4. U kunt er nu op los chatten. Vergeet niet op Send te tikken nadat u een bericht hebt getypt.

LINE Messaging

Deel afbeeldingen en chat met vrienden over de hele wereld.

Noot: LINE is direct beschikbaar voor klanten van Telefónica en gebruikers in landen zonder Telefónica. Als Telefónica in uw land beschikbaar is maar u geen klant bent, zal LINE over zes maanden ook voor u beschikbaar zijn.
  1. Installeer LINE door de Marketplace op uw Firefox OS-telefoon te bezoeken.
  2. Start de LINE-app. Volg de stappen op het scherm om een nieuwe account te registreren of meld u aan als u er al een hebt.
  3. Nadat u bent aangemeld, kunt u kiezen voor het automatisch importeren van vrienden vanuit het adresboek van uw telefoon. Ga om vrienden één voor één toe te voegen naar het volgende scherm, tik op het pictogram Friends in het bovenste menu en klik op Add Friends om op ID te zoeken.

add friends line

4. Nadat u uw vrienden hebt toegevoegd, bent u klaar om te chatten! Tik op de chatballon in het bovenste menu en daarna op New Chat.

start chat line

5. Selecteer de vrienden waarmee u wilt chatten en raak Chat aan om het berichtvenster te openen.

group chat line

6. Als woorden niet genoeg zijn, kunt u zichzelf uitdrukken via afbeeldingen. Raak het pijltje boven in het chatscherm aan om opties voor die bepaalde conversatie te zien. Van daaruit kunt u afbeeldingen versturen, meldingen aan- en uitzetten of een persoon blokkeren.

more chat options line

Tip: maak groepen aan voor uw favoriete vrienden. Via uw contactenlijst zult u eenvoudig uw groepsgesprekken kunnen voeren.