Een werkbalk verwijderen die uw zoek- of startpagina van Firefox heeft overgenomen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 24166
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Dit artikel helpt u bij het verwijderen van een werkbalk van derden uit Firefox en het terugzetten van uw oorspronkelijke startpagina en zoekinstellingen.

Noot: De functie Firefox vernieuwenFirefox opfrissen kan veel problemen oplossen door Firefox terug te zetten naar de begintoestand van na de installatie, waarbij uw belangrijke gegevens behouden blijven. Overweeg deze functie te gebruiken voordat u een langdurig proces voor probleemoplossing begint.
Werkbalken van externe softwareverstrekkers kunnen uw zoek- of startpagina-instellingen wijzigen of andere problemen met Firefox veroorzaken. Deze werkbalken kunnen aan Firefox worden toegevoegd door een website te bezoeken en op de koppeling “Installeren” te klikken, door een werkbalk-installatieprogramma te downloaden en uit te voeren, of door andere software te installeren die als onderdeel van het installatieproces een werkbalk bevat.
Noot: wees voorzichtig bij het installeren of bijwerken van andere toepassingen en zorg ervoor dat u opties voor werkbalken of andere software die u niet wenst deselecteert.

De add-onbeheerder gebruiken om een werkbalk te verwijderen

In de meeste gevallen kunnen werkbalken van derden als volgt vanuit de lijst Extensies van de add-onbeheerder van Firefox worden gede-installeerd:

1. Klik op de menuknop Fx57menu New Fx Menu en kies Add-ons Fx57Addons-icon Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Extensies in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Selecteer de werkbalk die u wilt verwijderen.
  4. Klik op de knop VerwijderenDe-installeren. Klik op De-installeren voor bevestiging wanneer hierom wordt gevraagd.

5. Klik op Nu herstartenFirefox herstarten als deze keuze verschijnt. Uw tabbladen zullen worden opgeslagen en na het herstarten worden teruggezet.

Als u de werkbalk niet kunt verwijderen, gebruik dan de optie ‘Uitschakelen’ als een workaround, of bekijk het artikel Kan een add-on (extensie of thema) niet verwijderen voor andere oplossingen.

De standaard startpagina of zoekinstellingen terugzetten

Als de werkbalk uw start- of zoekpagina van Firefox heeft gewijzigd, kan het nodig zijn uw voorkeuren te herinitialiseren en de standaard zoekmachine te herstellen. De SearchReset-add-on biedt een eenvoudige manier om dit te doen.