Een werkbalk verwijderen die uw zoek- of startpagina van Firefox heeft overgenomen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 23103
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: eerste vertaling
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Dit artikel helpt u bij het verwijderen van een werkbalk van derden uit Firefox en het terugzetten van uw oorspronkelijke startpagina en zoekinstellingen.

Werkbalken van externe softwareverstrekkers kunnen uw zoek- of startpagina-instellingen wijzigen of andere problemen met Firefox veroorzaken. Deze werkbalken kunnen aan Firefox worden toegevoegd door een website te bezoeken en op de koppeling “Installeren” te klikken, door een werkbalk-installatieprogramma te downloaden en uit te voeren, of door andere software te installeren die als onderdeel van het installatieproces een werkbalk bevat.
Noot: wees voorzichtig bij het installeren of bijwerken van andere toepassingen en zorg ervoor dat u opties voor werkbalken of andere software die u niet wenst deselecteert.

De add-onbeheerder gebruiken om een werkbalk te verwijderen

In de meeste gevallen kunnen werkbalken van derden als volgt vanuit de lijst Extensies van de add-onbeheerder van Firefox worden gede-installeerd:

1. Klik op de menuknop Fx57menu New Fx Menu en kies Add-ons Fx57Addons-icon Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Extensies in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Selecteer de werkbalk die u wilt verwijderen.
  4. Klik op de knop VerwijderenDe-installeren. Klik op De-installeren voor bevestiging wanneer hierom wordt gevraagd.

5. Klik op Nu herstartenFirefox herstarten als deze keuze verschijnt. Uw tabbladen zullen worden opgeslagen en na het herstarten worden teruggezet.

Als u de werkbalk niet kunt verwijderen, gebruik dan de optie ‘Uitschakelen’ als een workaround, of bekijk het artikel Kan een add-on (extensie of thema) niet verwijderen voor andere oplossingen.

De standaard startpagina of zoekinstellingen terugzetten

Als de werkbalk uw start- of zoekpagina van Firefox heeft gewijzigd, kan het nodig zijn uw voorkeuren te herinitialiseren en de standaard zoekmachine te herstellen. De SearchReset-add-on biedt een eenvoudige manier om dit te doen.