Websites zien er niet goed uit of verschijnen anders dan zou moeten

(Doorgestuurd vanaf Websites zien er niet goed uit)

Dit artikel behandelt het niet goed verschijnen van websites in Firefox.

Noot: als u het schildpictogram Mixed Content Shield in de adresbalk ziet en problemen met die website ondervindt, zie dan Blokkering van gemengde inhoud in Firefox

Cookies en de buffer wissen

Firefox bewaart websites in de buffer (cache), wat inhoudt dat bepaalde bestanden op uw computer worden opgeslagen, zodat bij het bezoeken van websites niet telkens alles opnieuw moet worden gedownload. Als een website zijn code heeft bijgewerkt, gebruikt Firefox mogelijk nog steeds een deel van de oude code in combinatie met een deel van de nieuwe, waardoor een webpagina verkeerd kan worden weergegeven. Om dit te verhelpen dient u de cookies en de buffer te wissen:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu , kies Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode:.
  3. Klik op het pijltje naast Details om de items die kunnen worden gewist weer te geven.
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer.
  5. Klik op Nu wissen.
Nu de cookies en buffer zijn gewist, kunt u de website opnieuw bezoeken om te zien of het probleem is opgelost.

Zoomfactor opnieuw instellen

Sommige websites zien er mogelijk niet goed uit bij verschillende zoomniveaus. Druk op Ctrl + 0command + 0 om de zoomfactor voor de website terug te zetten. Zie de documentatie voor de zoom-add-on die u gebruikt voor het terugzetten van de zoomfactor voor alle websites.

De minimale lettergrootte opnieuw instellen

Sommige websites worden niet goed weergegeven bij een minimale lettergrootte. Om de minimale lettergrootte te herinitialiseren:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Inhoudpaneel Algemeen en blader naar Taal en Vormgeving.
  3. Klik in de sectie Lettertypen & kleuren op Geavanceerd….
  4. Wijzig de Minimale lettergrootte naar Geen.

De paginastijl opnieuw instellen

Mogelijk hebt u de paginastijl onbedoeld ingesteld op Geen stijl. Om er zeker van te zijn dat Firefox is ingesteld voor het gebruik van de standaardstijl van de pagina:

• Druk op de Alt-toets om de traditionele Firefox-menu’s tijdelijk zichtbaar te maken, klikKlik in de menubalkKlik boven in het Firefox-venster op het menu Beeld, selecteer Paginastijl en klik op Basisstijl.

Nu de pagina de eigen standaardstijl gebruikt, wordt deze mogelijk goed weergegeven.

Controleren of JavaScript niet is geblokkeerd

U dient te controleren of u een extensie (zoals NoScript) of internetbeveiligingsprogramma (zoals een firewall, of antivirus- of antispywareprogramma) gebruikt dat JavaScript kan blokkeren.

Controleren of uw systeemklok juist is ingesteld

In sommige gevallen is het laden en verifiëren van beveiligde webinhoud tijdafhankelijk, dus u zou moeten controleren of de datum, tijd en tijdzone juist zijn ingesteld op uw systeem.

Problematische extensies of hardwareversnelling uitschakelen

Sommige extensies kunnen verstoring geven met de manier waarop websites worden weergegeven, of uw grafische kaart en stuurprogramma’s hiervoor geven bepaalde webinhoud niet goed weer wanneer hardwareversnelling is ingeschakeld. Volg de instructies in het artikel Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen om te controleren of een van deze zaken het probleem veroorzaakt.

De website rapporteren

Af en toe kunt u een pagina tegenkomen die in Firefox gewoon niet werkt. Als dat gebeurt, rapporteer het probleem dan als volgt bij Mozilla:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Feedback versturen…Feedback verzenden…. De pagina Uw feedback indienen wordt in een nieuw tabblad geladen.
  2. Klik op ‘Firefox stemt me droevig’.
  3. Beschrijf op de pagina Details die verschijnt in het kort het probleem en voer de URL van de problematische webpagina in.
  4. Klik op de knop Verzenden.

Gebaseerd op informatie van Websites look wrong (mozillaZine KB)