Websites zien er niet goed uit of verschijnen anders dan zou moeten

Dit artikel legt uit hoe u problemen met websites die niet juist worden getoond in Firefox of die niet goed werken kunt oplossen.

Cookies en de buffer wissen

Firefox bewaart websites in de buffer (cache), wat inhoudt dat bepaalde bestanden op uw computer worden opgeslagen, zodat bij het bezoeken van websites niet telkens alles opnieuw moet worden gedownload. Als een website zijn code heeft bijgewerkt, gebruikt Firefox mogelijk nog steeds een deel van de oude code in combinatie met een deel van de nieuwe, waardoor een webpagina verkeerd kan worden weergegeven. Om dit te verhelpen dient u de cookies en de buffer te wissen:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen.
  2. Klik op Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen…
  3. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode: .
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer onder het vervolgkeuzemenu. Zorg ervoor dat u geen items selecteert die u wilt behouden.
  5. Klik op OKNu Wissen.
Nu de cookies en buffer zijn gewist, kunt u de website opnieuw bezoeken om te zien of het probleem is opgelost.

Zoomfactor opnieuw instellen

Sommige websites zien er mogelijk niet goed uit bij verschillende zoomniveaus. Druk op Ctrl + 0command + 0 om de zoomfactor voor de website terug te zetten. Zie de documentatie voor de zoom-add-on die u gebruikt voor het terugzetten van de zoomfactor voor alle websites.

De minimale lettergrootte opnieuw instellen

Sommige websites worden niet goed weergegeven bij een minimale lettergrootte. Om de minimale lettergrootte te herinitialiseren:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Algemeen en blader naar Taal en Vormgeving.
  3. Klik in de sectie Lettertypen & kleuren op Geavanceerd….
  4. Wijzig de Minimale lettergrootte naar Geen.

De paginastijl opnieuw instellen

Mogelijk hebt u de paginastijl onbedoeld ingesteld op Geen stijl. Om er zeker van te zijn dat Firefox is ingesteld voor het gebruik van de standaardstijl van de pagina:

Nu de pagina de eigen standaardstijl gebruikt, wordt deze mogelijk goed weergegeven.

Controleren of JavaScript niet is geblokkeerd

U dient te controleren of u een extensie (zoals NoScript) of internetbeveiligingsprogramma (zoals een firewall, of antivirus- of antispywareprogramma) gebruikt dat JavaScript kan blokkeren. Zie voor meer info JavaScript-instellingen en -voorkeuren voor interactieve webpagina’s.

Controleren of uw systeemklok juist is ingesteld

In sommige gevallen is het laden en verifiëren van beveiligde webinhoud tijdafhankelijk, dus u zou moeten controleren of de datum, tijd en tijdzone juist zijn ingesteld op uw systeem.

Problematische extensies of hardwareversnelling uitschakelen

Sommige extensies kunnen verstoring geven met de manier waarop websites worden weergegeven, of uw grafische kaart en stuurprogramma’s hiervoor geven bepaalde webinhoud niet goed weer wanneer hardwareversnelling is ingeschakeld. Volg de instructies in het artikel Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen om te controleren of een van deze zaken het probleem veroorzaakt.

Controleren of Firefox onveilige inhoud heeft geblokkeerd

Firefox blokkeert mogelijk schadelijke, onveilige inhoud op webpagina’s die veilig zouden moeten zijn. Klik op het hangslotpictogram Fx89Padlock in de adresbalk om te bekijken of Firefox onveilige gedeeltes van de pagina heeft geblokkeerd. Zie Blokkering van gemengde inhoud in Firefox voor details.

Verbeterde bescherming tegen volgen uitschakelen voor de website

Als een website niet lijkt te werken, kan uitschakelen van Verbeterde bescherming tegen volgen het probleem mogelijk oplossen door trackers op alleen die website toe te staan. Dit zorgt ervoor dat trackers op alleen die ene website worden geladen. Verbeterde bescherming tegen volgen voorkomt nog steeds trackers op andere websites. Om het uit te schakelen:

1. Bezoek de website.
  2. Klik links in de adresbalk op het schildpictogram Fx89ShieldIcon.
  3. Verschuif rechts bovenin het paneel de schakelaar Fx91ETPbluetoggle voor Verbeterde bescherming tegen volgen om het uit te schakelen. Dit schakelt Verbeterde bescherming tegen volgen uit voor de website, waardoor de website automatisch opnieuw wordt geladen en trackers worden ingeschakeld.
    Protection panel

Volg hetzelfde proces om Verbeterde bescherming tegen volgen weer in te schakelen.

Als het probleem aanhoudt, overweeg dan het te melden via Niet-werkende website melden. Hierdoor kan het Webcompat-team het probleem onderzoeken. Lees voor meer informatie Hoe meld ik een niet-werkende website in Firefox voor desktop?.

De website rapporteren

Als het uitschakelen van Verbeterde bescherming tegen volgen ervoor zorgt dat een pagina correct wordt getoond en werkt, kunt u de website melden om ons te helpen Firefox te verbeteren. Lees het artikel Hoe meld ik een niet-werkende website in Firefox voor desktop? voor meer informatie.

Af en toe kunt u een pagina tegenkomen die simpelweg niet werkt in Firefox, zelfs als Verbeterde bescherming tegen volgen is uitgeschakeld. Als dezelfde pagina in een andere browser wel werkt, meld het probleem dan met ons rapportagehulpmiddel voor desktop of door Webcompat.com te bezoeken.

Gerelateerde koppelingen

Gebaseerd op informatie van Websites look wrong (mozillaZine KB)