Websites zien er niet goed uit of verschijnen anders dan zou moeten

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 33839
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Dit artikel behandelt het niet goed verschijnen van websites in Firefox.

Cookies en de buffer wissen

Firefox bewaart websites in de buffer (cache), wat inhoudt dat bepaalde bestanden op uw computer worden opgeslagen, zodat bij het bezoeken van websites niet telkens alles opnieuw moet worden gedownload. Als een website zijn code heeft bijgewerkt, gebruikt Firefox mogelijk nog steeds een deel van de oude code in combinatie met een deel van de nieuwe, waardoor een webpagina verkeerd kan worden weergegeven. Om dit te verhelpen dient u de cookies en de buffer te wissen:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen.
  2. Klik op Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen…
  3. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode: .
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer onder het vervolgkeuzemenu. Zorg ervoor dat u geen items selecteert die u wilt behouden.
  5. Klik op OKNu Wissen.
Nu de cookies en buffer zijn gewist, kunt u de website opnieuw bezoeken om te zien of het probleem is opgelost.

Zoomfactor opnieuw instellen

Sommige websites zien er mogelijk niet goed uit bij verschillende zoomniveaus. Druk op Ctrl + 0command + 0 om de zoomfactor voor de website terug te zetten. Zie de documentatie voor de zoom-add-on die u gebruikt voor het terugzetten van de zoomfactor voor alle websites.

De minimale lettergrootte opnieuw instellen

Sommige websites worden niet goed weergegeven bij een minimale lettergrootte. Om de minimale lettergrootte te herinitialiseren:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. .
  2. Selecteer het paneel Inhoud.
  3. Klik in de sectie Lettertypen & kleuren op Geavanceerd….
  4. Wijzig de Minimale lettergrootte naar Geen.

De paginastijl opnieuw instellen

Mogelijk hebt u de paginastijl onbedoeld ingesteld op “Geen stijl”. Om er zeker van te zijn dat Firefox is ingesteld voor het gebruik van de standaardstijl van de pagina:

• Druk op de Alt-toets om de traditionele Firefox-menu’s tijdelijk zichtbaar te maken, klikKlik in de menubalkKlik boven in het Firefox-venster op het menu Beeld, selecteer Paginastijl en klik op Basisstijl.

Nu de pagina de eigen standaardstijl gebruikt, wordt deze mogelijk goed weergegeven.

Controleren of JavaScript is ingeschakeld en niet is geblokkeerd

Sommige websites vereisen JavaScript voor een goede weergave. JavaScript is in Firefox standaard ingeschakeld, maar om de status ervan te controleren:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. .
  2. Selecteer het paneel Inhoud.
  3. Verzeker u ervan dat JavaScript inschakelen is aangevinkt.
  4. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen. .

U dient ook te controleren of u een extensie (zoals NoScript) of internetbeveiligingsprogramma (zoals een firewall, of antivirus- of antispywareprogramma) gebruikt dat JavaScript kan blokkeren.

Problematische extensies of hardwareversnelling uitschakelen

Sommige extensies kunnen verstoring geven met de manier waarop websites worden weergegeven, of uw grafische kaart en stuurprogramma’s hiervoor geven bepaalde webinhoud niet goed weer wanneer hardwareversnelling is ingeschakeld. Volg de instructies in het artikel Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen om te controleren of een van deze zaken het probleem veroorzaakt.

De website rapporteren

Af en toe kunt u een pagina tegenkomen die in Firefox gewoon niet werkt. Als dezelfde pagina in een andere browser wel werkt, rapporteer het probleem dan door Webcompat.com te bezoeken.

Als een niet-werkende pagina in Firefox kan worden opgelost door Verbeterde bescherming tegen volgen uit te schakelen, kunt u de website melden door de instructies in het artikel Hoe meld ik een niet-werkende website in Firefox voor desktop? te volgen.

Gebaseerd op informatie van Websites look wrong (mozillaZine KB)