Websites tonen een ronddraaiend wieltje en worden nooit volledig geladen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 21708
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update, summary
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Dit artikel legt uit wat u kunt doen als bij bepaalde (niet alle) websites met laden wordt begonnen, maar dit nooit wordt voltooid (m.a.w. het tabblad geeft enkele minuten een ronddraaiend wieltje en “Verbinden…” weer).

Als geen van de onderstaande instructies werken, probeer dan de beschreven methoden in het artikel Basic troubleshooting om te controleren of deze uw probleem betreffen.

Zoeken naar malware

Van een variant van de Vundo-trojan is bekend dat Firefox hierdoor problemen ondervindt bij het laden van bepaalde drukbezochte websites, waaronder Google, Yahoo, MySpace, Facebook en andere. Niet alle varianten van de Vundo-trojan kunnen door malwarescanners worden gedetecteerd of verwijderd.

U dient echter eerst uw computer op infecties te scannen. Voor gedetailleerde instructies, zie Problemen met Firefox die door malware worden veroorzaakt verhelpen.

Het maximale aantal HTTP-verbindingen verlagen

Bij langzame verbindingen kunnen te veel HTTP-verbindingen time-outs veroorzaken.

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Typ network.http.max-connections in het veld Filter bovenaan.
  3. Dubbelklik op de voorkeurinstelling network.http.max-connections. Het dialoogvenster “Voer integerwaarde in” wordt geopend.
  4. Typ 30 in het veld, wat de standaardwaarde was in oude versies van Firefox, en klik op OK.

JavaScript uitschakelen

In zeldzame gevallen kan een webpagina een extern JavaScript-bestand gebruiken dat het verkeerde formaat heeft. Probeer JavaScript uit te schakelen - zie JavaScript-instellingen en -voorkeuren voor interactieve webpagina’s. Als het laden van de pagina nu wordt voltooid, kan het ongeschikte JavaScript-bestand afkomstig zijn van:

• een proxyfilter dat de bestanden van die website onjuist filtert. Als u een proxyfilter zoals Privoxy gebruikt, probeer dit dan uit te schakelen.
  • de server. Neem contact op met de beheerder van de betreffende website.