Websites worden niet geladen - Foutmeldingen analyseren en verhelpen | Probleemoplossing

Websites worden niet geladen - Foutmeldingen analyseren en verhelpen

Hebt u problemen bij het laden van een website? Geen zorgen – hulp is nabij. Dit artikel toont hoe u het probleem kunt verhelpen, zodat u weer kunt verdergaan met surfen.

Noot: als u het schildpictogram Mixed Content Shield in de adresbalk ziet en problemen met die website ondervindt, zie dan Hoe kan niet-beveiligde inhoud mijn veiligheid beïnvloeden? voor meer info.

Laten we eerst eens kijken waar het probleem ligt

Met een beetje detectivewerk kunnen we de oorzaak van het probleem nauwkeuriger bepalen.

1. Open een nieuw tabblad en probeer of u een andere website kunt laden, zoals google.com of mozilla.com.
  2. Start een andere browser, zoals Internet ExplorerSafariGoogle Chrome, en probeer de website waarmee u problemen hebt te openen.

Het probleem treedt alleen op bij bepaalde websites

Als u een van de volgende foutmeldingen ziet, ligt het probleem mogelijk aan de buffer van Firefox:

• De verbinding werd onderbroken
  • De verbinding werd geherinitialiseerd
  • De wachttijd voor de verbinding is verstreken

Probeer de cookies en buffer van Firefox te wissen

Voer deze stappen uit en laad de pagina waarmee u problemen hebt vervolgens opnieuw.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik in de menubalk op het menu Extra en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode:.
  3. Klik op het pijltje naast Details om de items die kunnen worden gewist weer te geven.
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer.
  5. Klik op Nu wissen.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik in de menubalk op het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode:.
  3. Klik op het pijltje naast Details om de items die kunnen worden gewist weer te geven.
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer.
  5. Klik op Nu wissen.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu , kies Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode:.
  3. Klik op het pijltje naast Details om de items die kunnen worden gewist weer te geven.
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer.
  5. Klik op Nu wissen.

Als het wissen van cookies en de buffer van Firefox niet helpt, is dit waarschijnlijk een teken dat er een probleem is met de website zelf. In dat geval kunt u alleen maar wachten tot het probleem is opgelost. Met grote websites als Twitter of Facebook kan dit een kwestie van een paar minuten zijn.

Als u geen van de bovenstaande foutmeldingen ziet, controleer dan of de onderstaande specifieke problemen meer van toepassing zijn op wat u ziet:

De website wordt geladen maar werkt niet goed

Als de website er niet goed uitziet of niet werkt zoals het zou moeten, bekijk dan de volgende artikelen:

Het probleem treedt alleen op bij een beveiligde (https-)website

Bekijk het adres in de locatiebalk. Begint het met https:// (let op de “s”)? Zo ja, controleer dan of u een van de volgende foutmeldingen ziet. Klik op de foutmelding om de bijbehorende oplossing te vinden:

Het probleem treedt alleen op in Firefox

Als een andere webbrowser wel goed werkt, zou een van de volgende oplossingen de zaken moeten herstellen:

Als u de volgende foutmeldingen ziet, probeert Firefox het internet te bereiken via een proxyserver:

• De proxyserver weigert verbindingen
  • Kan de proxyserver niet vinden

Om uw proxyinstellingen te controleren:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Geavanceerd.
  3. Selecteer het tabblad Netwerk.
  4. Klik in de sectie Verbinding op Instellingen….
  5. Wijzig uw proxyinstellingen:
    • Als u geen verbinding met het internet maakt via een proxy (of niet weet of u verbinding maakt via een proxy), selecteer dan Geen proxy.
    • Als u verbinding met het internet maakt via een proxy, vergelijk dan de instellingen van Firefox met die van een andere browser (zoals Internet Explorer – zie Microsofts handleiding voor proxyinstellingen)(zoals Safari – zie Safari: Set up a proxy server).
  6. Sluit het venster Verbindingsinstellingen.
  7. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Het probleem treedt op in alle webbrowsers

Dit duidt waarschijnlijk op een probleem met uw internetverbinding. Zie Firefox en andere browsers kunnen geen websites laden voor een aantal suggesties bij probleemoplossing.

Andere, minder gebruikelijke problemen

• Een website meldt dat Firefox verouderd of incompatibel is, of niet wordt ondersteund - Zie Websites melden dat Firefox verouderd of incompatibel is, ondanks dat het de meest recente versie is.
  • Een plug-in is gecrasht - Dit betekent dat een plug-in die voor het weergeven van inhoud op de huidige pagina wordt gebruikt onverwacht is afgesloten. Zie Crashrapporten van plug-ins verzenden om Mozilla Firefox te helpen verbeteren voor meer informatie.
  • Foutmeldingen over kwaadwillende websites - Als u een waarschuwing “Vermoedelijke aanvalsite!” of “Vermoedelijke webvervalsing!” ziet, heeft Firefox toegang tot de website die u bezoekt geblokkeerd om u te beschermen tegen malware of een webvervalsing (phishing). Voor meer informatie, zie Phishing and Malware Protection (Mozilla.org).
  • Offlinemodus - Als u een melding over offlinemodus ziet, hebt u Firefox mogelijk zo ingesteld dat uw netwerkverbinding niet wordt gebruikt. Zorg ervoor dat uw computer een netwerkverbinding heeft en:
    • klik boven in het Firefox-vensterklik in de menubalk op het menu Bestand en zorg ervoor dat Offline werken niet is aangevinkt.druk op de Alt-toets om de menubalk tijdelijk zichtbaar te maken, klik op het menu Bestand (klik in Windows XP eenvoudig op het menu Bestand) en zorg ervoor dat Offline werken niet is aangevinkt.klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Ontwikkelaar en zorg ervoor dat Offline werken niet is aangevinkt.
  • De pagina verwijst niet op een juiste manier door - Dit probleem kan door problemen met cookies worden veroorzaakt. Zie Websites melden dat cookies worden geblokkeerd - Cookies deblokkeren voor meer informatie.
  • Als u een foutmelding Bestand niet gevonden ontvangt, probeer dan de stappen voor probleemoplossing in deze artikelen:
  • Inhoudcoderingsfout - Als u de foutmelding Inhoudcoderingsfout of De pagina die u wilt bekijken kan niet worden weergegeven, omdat deze gebruikmaakt van een ongeldige of niet-ondersteunde vorm van compressie ontvangt, gebruik dan deze stappen om ze te analyseren en verhelpen:
    1. Controleer de instellingen van eventuele internetbeveiligingsprogramma’s die u gebruikt (waaronder firewalls, antivirus- of antispywareprogramma’s en programma’s voor privacybescherming). Probeer alle rechten die deze programma’s voor Firefox hebben ingesteld te verwijderen en deze vervolgens opnieuw toe te voegen. Voor programmaspecifieke instructies voor een aantal toepassingen, zie Firewalls zo configureren dat Firefox toegang heeft tot het internet.
    2. Volg de Standaardstappen voor probleemoplossing.
  • Dit adres heeft beperkte toegang - Deze fout treedt op wanneer u verbinding probeert te maken met een server op een poort die voor een andere toepassing is gereserveerd. Als de website die u probeert te bezoeken in het adres een dubbele punt, voorafgaand aan een getal bevat (zoals http://website.com:23), probeer dat gedeelte dan te verwijderen (http://website.com) of te vervangen door :80 (http://website.com:80). Als dit niet werkt, hebt u mogelijk een onjuist adres verkregen.

Gebaseerd op informatie van Error loading websites (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/MOwhjD