Websites melden dat Firefox verouderd of incompatibel is, ondanks dat het de meest recente versie is

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 29630
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Sommige websites of add-ons vereisen het gebruik van een specifieke browser en versie, waardoor de volgende problemen ontstaan:

• Websites zullen niet goed werken of melden dat uw browser verouderd of niet compatibel is of niet wordt ondersteund, of voorstellen dat u uw browser upgradet.
  • U kunt geen extensies of thema’s vanaf Addons.Mozilla.org installeren omdat de website ten onrechte denkt dat u een andere browser of een oudere Firefox-versie gebruikt.

Websites denken dat Firefox is verouderd terwijl u de meest recente versie gebruikt

Sommige websites herkennen de meest recente versie ten onrechte als versie 1 (in plaats van versie 10 of hoger) en denken daarom dat Firefox verouderd of niet compatibel is of niet wordt ondersteund. We werken samen met websites om ze dit te laten verhelpen. Ondertussen kunt u de melding eenvoudig negeren, maar maak als het kan een melding van de probleemwebsite:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu Help (Voor Windows XP: klik op het menu Help) en selecteer Feedback versturen….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Feedback versturen….Klik in de menubalk op het menu Help en selecteer Feedback versturen…. De pagina Uw feedback indienen wordt in een nieuw tabblad geladen.
  2. Klik op “Firefox stelde me teleur”.
  3. Beschrijf op de pagina Firefox stelde me teleur in het kort het probleem met de website, plaats de muis in het veld met http:// en voer de URL in.
  4. Klik op de knop Feedback indienen.

Workaround voor defecte websites

Mogelijk kunt u de normale functionaliteit terugkrijgen door Firefox zich tijdelijk als een andere browser te laten voordoen. Om dit te doen kunt u de extensie User Agent Switcher installeren:

1. Ga naar de pagina van de User Agent Switcher-add-on.
  2. Klik op de groene knop Toevoegen aan Firefox en installeer de add-on.
  3. Klik op Nu herstarten.

Als Firefox opnieuw is gestart, kunt u uw Firefox-useragent als volgt zodanig aanpassen dat websites denken dat u Firefox 9.0.1 gebruikt:

1. Druk in Windows 7 en Vista op de Alt-toets om de menubalk in oude stijl boven in het Firefox-venster zichtbaar te maken.
  2. Ga naar het menu Extra, daarna naar Default User Agent en selecteer Edit User Agents….
    user agent switcher
  3. Klik in het optiesvenster van User Agent Switcher op New en selecteer New User Agent….
  4. Voeg in het venster User Agent een beschrijving toe (bijvoorbeeld Firefox 9), wijzig het laatste cijfer van de useragent (bv. 10.0.2) naar 9.0.1 en klik daarna op OK.
    user agent switcher 3
  5. Ga vervolgens terug naar het menu Extra, ga omlaag naar Default User Agent en selecteer nu de nieuwe useragent die u zojuist hebt aangemaakt.
    user agent switcher 4
  6. Laad de pagina tot slot opnieuw. Deze zou normaal moeten werken.
  1. Ga naar het menu Extra, ga naar Default User Agent en selecteer Edit User Agents….
  2. Klik in het optiesvenster van User Agent Switcher op New en selecteer New User Agent…
  3. Voeg in het venster User Agent een beschrijving toe (bijvoorbeeld Firefox 9), wijzig het laatste cijfer van de useragent (bv. 10.0.2) naar 9.0.1 en klik daarna op OK.
  4. Ga vervolgens terug naar het menu Extra, daarna naar Default User Agent en selecteer nu de nieuwe useragent die u zojuist hebt aangemaakt.
  5. Laad de pagina tot slot opnieuw. Deze zou normaal moeten werken.
Noot: User Agent Switcher zal de standaard useragent automatisch terugzetten nadat u Firefox sluit en opnieuw start. Telkens nadat u Firefox hebt herstart en de website met het probleem bezoekt dient u de nieuwe Firefox 9-useragent opnieuw te selecteren.

Andere oorzaken

Noot: sommige websites of add-ons kunnen daadwerkelijk incompatibel zijn met uw versie van Firefox.

Als de website of add-on compatibel is met uw versie van Firefox, kan de oorzaak van het probleem in uw “useragent”-string van Firefox liggen, die uw browsertype aan websites kenbaar maakt. Een remedie voor dit probleem is het herinitialiseren van uw useragent in uw voorkeursinstellingen van Firefox.

Om uw useragent te herinitialiseren:

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Zoek naar useragent door dit in te typen in het veld FilterZoeken.
  3. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op elk van de volgende voorkeursinstellingen als deze bestaan en selecteer Herinitialiseren vanuit het contextmenu.
  • general.useragent.extra.firefox
  • general.useragent.extra.productNaam - waarin productNaam de naam van bepaalde software van derden kan zijn (bv. microsoftdotnet).
  • general.useragent.locale
  • general.useragent.override
  • general.useragent.security

Nadat u uw useragent hebt geherinitialiseerd, dient u mogelijk uw cookies en buffer te wissen:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen.
  2. Klik op Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen…
  3. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode: .
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer onder het vervolgkeuzemenu. Zorg ervoor dat u geen items selecteert die u wilt behouden.
  5. Klik op OKNu Wissen.

Als herinitialiseren van de bovenstaande voorkeursinstellingen niet werkt, zie dan: