Websites blokkeren voor het opslaan van websitevoorkeuren of aanmeldingsstatus in Firefox

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 13917
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update, kw, summary
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Cookies worden door websites die u bezoekt op uw computer opgeslagen en bevatten bepaalde informatie, zoals uw voorkeuren voor websites of aanmeldingsstatus. Dit artikel beschrijft hoe u het opslaan van cookies door websites in Firefox kunt blokkeren.

Cookies voor een enkele website blokkeren

Om Firefox zo in te stellen dat cookies van één website worden geblokkeerd:

1. Ga naar de website die u voor het instellen van cookies in Firefox wilt blokkeren.
  2. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt binnen de pagina en selecteer Pagina-info bekijken.
  3. Selecteer in dit venster het paneel Toestemmingen.
  4. Verwijder het vinkje bij Standaard gebruiken onder Cookies instellen.
  5. Wijzig de instelling naar Blokkeren.

6. Sluit het venster Pagina-info.
  7. Verwijder alle cookies die de website al in Firefox heeft ingesteld. Voor instructies, zie Cookies verwijderen om de gegevens te wissen die websites op uw computer hebben opgeslagen.

Een lijst van geblokkeerde websites bekijken

Om een lijst van websites die geen cookies mogen instellen te zien:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren. .

Selecteer het paneel PrivacyPrivacy & Beveiliging en ga naar de sectie Geschiedenis.

• Kies Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis in het vervolgkeuzemenu naast Firefox zal:Firefox zal.
    customhistory38 Fx56Privacy&Security-CustomHistory-new
    1. Klik naast Cookies van websites accepteren op Uitzonderingen….

Cookies voor alle websites blokkeren

Om Firefox zo in te stellen dat cookies van alle websites worden geblokkeerd:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren. .
    2. Selecteer het paneel Privacy.
    3. Stel Firefox zal: in op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis.
    4. Verwijder het vinkje bij Cookies van websites accepteren.
    5. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen. .

Om cookies te verwijderen die eerder zijn opgeslagen, zie Cookies verwijderen om de gegevens te wissen die websites op uw computer hebben opgeslagen.

Cookies van derden blokkeren

Om Firefox zo in te stellen dat alleen cookies van de website die u op dat moment bezoekt worden geaccepteerd, zie Cookies van derden in Firefox uitschakelen om bepaalde volgmethoden van adverteerders te stoppen.