Webpagina’s opslaan naar uw leeslijst in Firefox voor Android

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Als u haast hebt, kunt u in Firefox voor Android artikelen opslaan in een rommelvrije, lezersvriendelijke weergave. Benader uw artikelen altijd en overal waar een internetverbinding beschikbaar is.

Een artikel aan uw leeslijst toevoegen

Weinig tijd? Lees het later door het artikel naar uw leeslijst op te slaan.

1. Tik op de menuknop (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) .
  2. Tik op het leeslijstpictogram readinglist1 om het artikel op te slaan.

reading list m38

Weinig tijd? Lees het later door het artikel naar uw leeslijst op te slaan.

1. Tik op het lezerweergavepictogram Reader mode in de adresbalk.
  2. Tik op de menuknop (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) .
  3. Tik op de ster zodat deze blauw wordt.

Het artikel verschijnt in de map Leeslijst onder het paneel Bladwijzers op uw startscherm. Tik op de adresbalk om naar uw startscherm te gaan.

Een artikel van uw leeslijst verwijderen

1. Tik op de menuknop (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) .
  2. Tik op het verwijderpictogram delete article reading list.

remove reading list m38
  1. Houd uw vinger op een artikel op de leeslijst totdat het menu verschijnt.
  2. Tik in het menu op Verwijderen.

Uw leeslijst benaderen

Open uw leeslijst vanaf een willekeurige locatie.

1. Tik op de adresbalk of open een nieuw tabblad om uw startscherm zichtbaar te maken.
  2. Veeg op uw startscherm naar links totdat u zich op het paneel Leeslijst bevindt.

reading list 36reading list 43 android
  3. Tik op het artikel dat u wilt lezen. Artikelen die u al hebt gelezen, worden met een grijze stip links ervan weergegeven.

U kunt nu de status gelezen/ongelezen in uw leeslijst wijzigen. Houd uw vinger op een artikel om een contextmenu zichtbaar te maken. Van daaruit kunt u Markeren als gelezen kiezen voor de status gelezen en Markeren als ongelezen voor de status ongelezen. Met behulp van deze functie kunt u de later te lezen artikelen aangeven.

1. Tik op de adresbalk of open een nieuw tabblad om het startscherm zichtbaar te maken.
  2. Veeg op het startscherm naar links totdat u zich op het paneel Bladwijzers bevindt.
  3. Tik in het paneel Bladwijzers op Leeslijst.
  4. Tik op het artikel dat u wilt lezen. Artikelen die u al hebt gelezen, worden met een grijze stip links ervan weergegeven.
Als u het paneel Leeslijst niet kunt zien, controleer dan uw instellingen en zorg ervoor dat dit niet is verborgen: tik in het Firefox-menu op Instellingen, gevolgd door Aanpassen, en daarna Startpagina. Tik tot slot op Leeslijst en stel deze in op Tonen.
Artikelen uit andere browsers toevoegen: u kunt nog steeds artikelen aan uw leeslijst van Firefox toevoegen, ook uit een andere browser. Zie Pagina’s delen met Firefox vanuit andere browsers.