Wat is de Mozilla Maintenance Service?

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 23329
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: eerste vertaling
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie
Noot: het artikel is alleen van toepassing op Windows.
Noot: 64-bits versies van Windows maken geen gebruik van de Mozilla Maintenance Service.

Firefox installeert nu een optionele service met de naam Mozilla Maintenance Service. Deze service zorgt ervoor dat Firefox updates kan installeren zonder dat u in het dialoogvenster voor Gebruikersaccountbeheer (UAC) op Ja moet klikken.

No UAC

Hoe werkt de Mozilla Maintenance Service?

Zodra Firefox een update heeft gedownload, krijgt de Mozilla Maintenance Service toestemming van Windows om een update toe te laten passen zonder dat u in het dialoogvenster voor Gebruikersaccountbeheer (UAC) op Ja moet klikken. Tot dat moment wordt de service niet uitgevoerd, dus gebruikt deze geen systeembronnen op uw computer. Ook stopt de service zodra het updateproces begint.
Noot: hoewel Windows XP geen UAC-dialoogvenster bevat, wordt de Mozilla Maintenance Service toch geïnstalleerd, zodat we het updateproces in de toekomst verder kunnen verbeteren.

Wilt u meer technische details weten? Bekijk dan de Mozilla-wiki.

De Mozilla Maintenance Service uitschakelen

Als u wilt dat er een vraag verschijnt wanneer Firefox-updates worden toegepast, kunt u de Mozilla Maintenance Service uitschakelen.

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. .
  2. Klik op het paneel Geavanceerd.
  3. Klik op het tabblad Update. De opties voor bijwerken worden weergegeven.
  4. Haal het vinkje weg naast Een achtergrondservice gebruiken om updates te installeren.
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.
Noot: u kunt de Mozilla Maintenance Service ook de-installeren via het configuratiescherm van Windows.