Wat is Persona en hoe werkt het? | Handleiding

Wat is Persona en hoe werkt het?

Mozilla Persona is een eenvoudige manier om u bij websites aan te melden. In plaats van het aanmaken van een moeilijk te onthouden gebruikersnaam en wachtwoord voor elke website, kunt u zich met Persona via uw e-mailadres en een enkel wachtwoord bij elke website die dit ondersteunt aanmelden. Dit artikel toont hoe Persona werkt en hoe u het kunt gaan gebruiken.

Noot: zie Hoe beheer ik mijn Persona-account? voor instructies over het herinitialiseren van uw wachtwoord en het toevoegen en verwijderen van e-mailadressen.

Hoe werkt het?

Wanneer u een Persona-account aanmaakt, ontvangt u een e-mailbericht voor bevestiging dat aan Persona laat weten dat u de echte eigenaar van dat e-mailadres bent. Als u zich daarna bij een website aanmeldt via Persona, wordt uw e-mailadres en een bewijs dat het adres echt van u is aan de website doorgegeven, maar uw Persona-wachtwoord wordt nooit doorgegeven. Dit werkt op dezelfde manier als hoe u uw identiteit kunt aantonen wanneer u uw ID aan iemand laat zien: websites kunnen eenvoudig verifiëren of uw ID echt is en dat u echt de persoon bent aan wie het was verstrekt.

Wat zijn de voordelen van Mozilla Persona?

• U kunt één makkelijk te onthouden aanmeldadres gebruiken voor alle websites die Persona ondersteunen.
  • U hoeft uw wachtwoord nooit aan een website toe te vertrouwen, omdat ze het nooit kennen. Ook kan uw wachtwoord niet worden gestolen als een van deze websites wordt gehackt.
  • U kunt Persona met zo veel e-mailadressen gebruiken als u wilt. Hierdoor kunt u uw diverse online-personaliteiten (school, werk, thuis etc.) gescheiden houden.
  • Persona laat uw e-mailprovider niet volgen welke websites u bezoekt.

Hoe maak ik een account aan?

Persona zal u automatisch door het instellen van een account leiden wanneer u zich voor het eerst probeert aan te melden bij een website die het ondersteunt.

Als u zaken van tevoren wilt instellen, doe dan het volgende:

1. Ga naar login.persona.org en klik op de knop Registreer.
  2. Typ het e-mailadres dat u tijdens het aanmelden bij uw favoriete websites wilt gebruiken in en klik op de knop Volgende.
  3. Kies een wachtwoord dat u met Persona wilt gebruiken en klik op de knop E-mailadres verifiëren.

CreateAccount
  4. Zoek in uw e-mail naar het bevestigingsbericht van Persona en klik op de koppeling die naar u is verzonden. U bent klaar!

Hoe meld ik me aan bij websites?

Aanmelden is eenvoudig:

1. Klik op de Persona-knop Aanmelden op de website waarbij u toegang wilt krijgen. Het Persona-pop-upvenster wordt geopend.
    Browser ID button
  2. Voer uw e-mailadres in en klik op volgende.
  3. Er verschijnt een nieuw venster. Voer uw Persona-wachtwoord in en klik op aanmelden.

persona-password
Noot: als u al bij Persona bent aangemeld, wordt alleen gevraagd het e-mailadres dat u wilt gebruiken te kiezen. U hoeft alleen nog op de knop aanmelden in het pop-upvenster te klikken om u aan te melden.

Help, het Persona-pop-upvenster is leeg!

Als u op een website op Aanmelden klikt en het pop-upvenster van Persona wel wordt geopend maar leeg is, sluit dan eenvoudig het venster en klik nogmaals op de knop Aanmelden.

Als dat niet werkt bij Firefox voor desktop:

Deel dit artikel: http://mzl.la/LUVytg