Wat is nieuw in Firefox OS?

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Dit is een overzicht van alle geweldige nieuwe functies die in uw Firefox OS 1.11.21.3-apparaat zijn opgenomen.

Noot: de fabrikant van uw apparaat en uw serviceprovider zijn verantwoordelijk voor het aanbieden van systeemupdates voor Firefox OS.

Slimme collecties toevoegen aan uw startscherm

Orden uw favoriete apps op onderwerp of ontdek nieuwe aan de hand van uw interesses.

• Een voorbereide Slimme collectie kiezen: houd uw vinger op het startscherm en kies dan Slimme collecties toevoegen.

smart_collections
  • Uw eigen Slimme collectie maken:'voer op het startscherm een zoekopdracht uit voor iets dat u interesseert (voorbeelden: recepten, sport, nieuws) en Firefox OS zal u suggesties voor apps geven. Tik op het sterpictogram onder de zoekbalk om uw zoekopdracht als een Slimme collectie toe te voegen.

search smart

Nieuwe e-mailfuncties - bijlagen, meldingen en POP3-accounts

• U kunt nu audio- of videobijlagen aan uw e-mailberichten toevoegen.
  • E-mailmeldingen aanzetten: open de instellingen van de e-mail-app, tik op de account waarvoor u de meldingen wilt aanzetten en schakel Meldingen voor nieuwe berichten weergeven in.

Email Notifications
Voor meer informatie, zie E-mailmeldingen en Postvak IN-synchronisatie
  • POP3-e-emailaccounts aan uw telefoon toevoegen: tik in het scherm voor een nieuwe account op de koppeling Handmatig instellen. Tik onder Accounttype op POP3+SMTP.
Voor meer info, zie E-mail verzenden en beheren.
POP3-e-mailaccounts worden in Firefox 1.3 en hoger ondersteund.

Betere berichtenuitwisseling - een onderwerpregel toevoegen en berichten doorsturen

• U kunt verzonden of ontvangen berichten doorsturen.
  • Een onderwerpregel aan berichten toevoegen: tik op het menu in de rechterbovenhoek van het berichtscherm. Kies Onderwerp toevoegen.
subject fxos msg
Zie De Berichten-app gebruiken voor meer informatie.

Meer opties voor bellen - nummerherhaling, groepsgesprekken en dual-SIM-functies

• Tik om het laatst gekozen nummer te herhalen op de groene belknop om het telefoonnummer te laden en tik er nogmaals op om dit te bellen.
  • U kunt tot 5 deelnemers aan een gesprek toevoegen. Tik nadat u een persoon hebt gebeld op de knop + om een ander toe te voegen.
    Conference Call
Voor meer info, zie Bellen en voicemail benaderen in Firefox OS.
DSDS-functies zijn in Firefox OS 1.3 en hoger beschikbaar.

Functies voor eigen beltonen

Verbeterde bedieningen voor muziek en mogelijkheden voor streaming media

• U kunt nu rechtstreeks vanuit de meldingenbalk op uw scherm nummers pauzeren en overslaan - zelfs als uw scherm is vergrendeld.
music_control_ffos
  • Wilt u naar de ingebouwde radio luisteren zonder een hoofdtelefoon te gebruiken? In Firefox OS kunt u naar de radio luisteren via de luidsprekeruitgang. Tik gewoon op het luidsprekerpictogram om dit aan of uit te zetten.
radio speaker

Zie Naar de radio luisteren in Firefox OS voor meer details.
U dient uw hoofdtelefoon wel aan te sluiten om een radiosignaal te ontvangen, maar hoeft deze niet op te zetten als de luidspreker is ingeschakeld.
  • Firefox OS ondersteunt nu het Real Time Streaming Protocol (RTSP), waardoor u audio- of videofeeds rechtstreeks naar uw telefoon kunt streamen zonder extra software te downloaden.

Camera- en fotofuncties - flitser, continue scherpstelling en een geordende galerij

• Firefox OS biedt nu de volgende mogelijkheden als uw hardware het ondersteunt:
    • Uw flitser aanzetten, uitzetten of op automatisch instellen.
    • De functie voor continue scherpstelling maakt het maken van scherpe foto’s van bewegende objecten makkelijker.
  • Hebt u veel foto’s? Met de Galerij-app kunt u foto’s weergeven per maand waarin deze zijn genomen. Ook kunt u bestandsinfo zien - klik eenvoudig op een foto om de details te zien.
fxos gallery
  • Stel de camera scherp op het object door het scherm aan te raken.

Uw contacten exporteren en delen - delen via bluetooth en exporteren naar sim- of geheugenkaart

• Tik vanuit de Contacten-app op het tandwielpictogram voor instellingen in de rechterbovenhoek en kies dan Contacten exporteren.

Export Contacts
Voor details, zie Contacten toevoegen, beheren en delen in Firefox OS.
  • U kunt nu contacten vanaf meerdere simkaarten importeren als uw apparaat dual-SIM-mogelijkheden heeft.

Eenvoudig bestanden overbrengen via bluetooth of NFC

• Meerdere bestanden overbrengen via bluetooth: volg deze stappen om uw bestanden over te brengen. Terwijl uw eerste bestandsoverdracht bezig is, herhaalt u de stappen om extra bestanden aan uw wachtrij voor overdracht toe te voegen.
  • Near Field Communication (NFC)-mogelijkheden: gegevens op uw apparaat overbrengen zonder de vereiste om te koppelen of extra apps te gebruiken. Tik gewoon op uw telefoon op een apparaat dat NFC heeft ingeschakeld.

Verbeterde Berichten-app bevat nu MMS-functies

• Afbeeldingen, audio en video aan uw berichten toevoegen - tik eenvoudig op de paperclipknop MMS attach links van het berichtveld.
  • Chatten met een hele groep - gebruik de contactenknop contact button om meerdere personen aan een bericht toe te voegen.
  • Typ een URL in een bericht en deze wordt automatisch een werkende koppeling die in de browser wordt geopend.

Zie De Berichten-app gebruiken voor meer info.

Bestanden downloaden via de browser

Adaptief zoeken nu op het startscherm

Op sommige apparaten met Firefox OS v1.1 is Adaptief zoeken naar het startscherm verplaatst. Als u uw telefoon ontgrendelt, verschijnt het direct - naar rechts vegen is niet nodig. Lees hier hoe het werkt.

Homescreen 1.1

Uw muziek doorzoeken

• Trek een willekeurig scherm in de app Muziek omlaag om de nieuwe zoekbalk zichtbaar te maken. Voor meer info, zie Muziek afspelen in Firefox OS.

Search music

Contacten importeren vanuit meerdere plekken

• U kunt nu contacten importeren vanuit Gmail, Outlook en Hotmail.
  • Eenvoudig nieuwe contacten toevoegen vanuit telefoongesprekken, berichten of e-mail.

Zie Contacten toevoegen, beheren en delen in Firefox OS om te leren hoe.

Bestanden delen via Bluetooth

• Bluetooth-overdracht is nu beschikbaar in het deelmenu van de Galerij- en Video-apps.

Voor info over het koppelen van een apparaat en het delen van bestanden, zie Bluetooth inschakelen in Firefox OS om bestanden te verzenden en ontvangen.

Een verloren apparaat vinden

• Met Find my Device kunt u de locatie van een verloren telefoon vinden via uw computer en uw Firefox-account. Zelfs vergrendelen of wissen van uw gegevens op afstand om deze te beschermen is mogelijk. Zie hiervoor Mijn apparaat vinden voor Firefox OS.