Waarschuwing Plug-in reageert niet - Wat het betekent en hoe dit te verhelpen

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Vanaf Firefox-versie 52 is de ondersteuning voor alle NPAPI-plug-ins behalve Adobe Flash stopgezet. Zie dit artikel voor details.
Einde van ondersteuning voor Flash: net als andere browsers en Adobe heeft Firefox aan het einde van 2020 de ondersteuning voor Flash beëindigd. Lees Einde ondersteuning voor Adobe Flash voor meer informatie.

Noot: dit artikel is niet van toepassing op Mac.
Noot: dit artikel is niet van toepassing op Linux.

Als Firefox een keuzevenster ‘Waarschuwing: plug-in reageert niet’ weergeeft, betekent dit dat een plug-in, zoals Flash, er langer over doet dan verwacht om te doen wat ervan werd gevraagd. Dit artikel beschrijft enkele oplossingen en workarounds.

Firefox Plugin Hang UI

Welke actie moet ik ondernemen?

Als u de waarschuwing maar eenmaal ontvangt, kunt u op proberen op Doorgaan te klikken en de plug-in meer tijd geven om uw aanvraag te voltooien. Dit heeft niet altijd succes. Als u deze waarschuwing een tweede keer ontvangt, kunt u waarschijnlijk beter op Plug-in stoppen klikken om de plug-in meteen te laten stoppen (crashen).

Voorkomen dat plug-ins hangen

Dit kunt u doen als u de waarschuwing vaak ontvangt:

Noot: als u deze waarschuwing alleen op een bepaalde website ziet, kan uw internetbeveiligingssoftware de inhoud blokkeren. Bekijk de logbestanden van uw internetbeveiligingssoftware of neem contact op met de softwareleverancier om te zien of inhoud van de website wordt geblokkeerd.

Deze waarschuwing uitschakelen

Als u niet gewaarschuwd wilt worden als een plug-in hangt, kunt u deze waarschuwing uitschakelen door het vakje ‘Dit niet meer vragen’ aan te vinken. Als u dat doet, zal Firefox de plug-in tot 45 seconden de kans geven om te hangen voordat deze crasht.

Als u van gedachten verandert en de waarschuwing weer wilt inschakelen, doet u het volgende:

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Zoek naar de voorkeur dom.ipc.plugins.hangUITimeoutSecs.
  3. Klik erop met met uw rechtermuisknop en kies HerinitialiserenKlik op de knop Herinitialiseren Fx71aboutconfig-ResetButton.