Wachtwoordenbeheerder - Opgeslagen wachtwoorden in Firefox onthouden, verwijderen en wijzigen

De wachtwoordenbeheerder van Firefox bewaart op een veilige manier gebruikersnamen en wachtwoorden die u gebruikt voor het verkrijgen van toegang tot websites, en vult deze de volgende keer dat u een website bezoekt automatisch voor u in. Dit artikel laat zien hoe u de wachtwoordenbeheerder kunt gebruiken om uw wachtwoorden te onthouden, bekijken, verwijderen en te beschermen.

Gebruikersnamen en wachtwoorden door Firefox laten onthouden

Wanneer u een gebruikersnaam en wachtwoord voor een website invult en deze nog niet hebt opgeslagen, vraagt Firefox of u deze gegevens wilt laten onthoudenopslaan.

fx43-RememberLogin Fx55SaveLogin
Tip: als u naast de vraag ‘Onthouden’‘Opslaan’ klikt, zal deze worden verborgen. Om de vraag weer te zien, klikt u op het sleutelpictogram aan de linkerkant van de adresbalk. Als Firefox niet vraagt of u wachtwoorden wilt laten onthouden, zie dan het artikel Gebruikersnamen en wachtwoorden worden niet opgeslagen.

In de vraag:

• Om Firefox uw gebruikersnaam en wachtwoord te laten onthouden, klikt u op OnthoudenOpslaan. De volgende keer dat u de website bezoekt, zal Firefox uw gebruikersnaam en wachtwoord automatisch voor u invullen.
    • Als u de verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord hebt opgeslagen, typ dan eenvoudig de juiste in op de website, waarna Firefox zal vragen deze op te slaan. Om de nieuwe gebruikersnaam en het wachtwoord op te slaan, klikt u op Bijwerken.
  • Om Firefox nooit gebruikersnamen en wachtwoorden voor de huidige website te laten onthouden, klikt u op het vervolgkeuzemenu en selecteert u Wachtwoord voor deze website nooit onthoudenNooit opslaan. In de toekomst zal bij het aanmelden op de website niet meer worden gevraagd of u de gebruikersnaam en het wachtwoord wilt opslaan.
    • Als u later van gedachten verandert en Firefox wilt laten vragen gebruikersnamen en wachtwoorden voor deze website op te slaan, dient u naar de Opties van Firefox te gaan en de vermelding voor de website in de uitzonderingenlijst van het paneel Beveiligingpaneel Privacy & Beveiliging te verwijderen.Als u later van gedachten verandert en Firefox wilt laten vragen gebruikersnamen en wachtwoorden voor deze website op te slaan, dient u naar de Voorkeuren van Firefox te gaan en de vermelding voor de website in de uitzonderingenlijst van het paneel Beveiligingpaneel Privacy & Beveiliging te verwijderen.
  • Om het opslaan van uw gebruikersnaam en wachtwoord eenmalig over te slaan, klikt u op het vervolgkeuzemenu en selecteert u Niet nuklikt u op Niet opslaan. De volgende keer dat u de website bezoekt, wordt dan opnieuw gevraagd of u uw gebruikersnaam en wachtwoord wilt opslaan.
Noot: sommige websites bieden de optie om u aangemeld te houden door een selectievakje op de website aan te vinken. Dit is een functionaliteit van de website die evengoed zal werken, ongeacht of u uw gebruikersnaam en wachtwoord in Firefox hebt opgeslagen.

Meerdere accounts voor een website beheren

Als u meerdere accounts hebt voor een website, kan Firefox al uw aanmeldingen bewaren. U kunt Firefox bij elk bezoek aanmeldingsgegevens voor verschillende accounts laten invullen.

1. Klik met de rechtermuisknopHoud de Control-toets ingedrukt en klik op het gebruikersnaamveld om het contextmenu te zien.
  2. Klik op Aanmelding invullen.
  3. Kies de gebruikersnaam waarmee u zich wilt aanmelden . Firefox zal automatisch uw gebruikersnaam en wachtwoord voor u invullen.
    login multiple accounts 42

Wachtwoorden bekijken en verwijderen

Om wachtwoorden voor een bepaalde website te bekijken, klikt u met de rechtermuisknophoudt u de control-toets ingedrukt en klikt u op die website op het gebruikersnaamveld en daarna op Aanmelding invullen, gevolgd door Opgeslagen aanmeldingen weergeven.

U kunt de gebruikersnamen en wachtwoorden die Firefox voor u heeft opgeslagen eenvoudig beheren.

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Klik op het paneel BeveiligingPrivacy & Beveiliging.
  3. Klik onder Formulieren & Wachtwoorden op Opgeslagen aanmeldingen…. De wachtwoordenbeheerder wordt geopend.
fx43SavedLoginsUI Fx56SavedLogins
  • Om de wachtwoorden die u hebt opgeslagen te bekijken, klikt u op Wachtwoorden tonen. Uw wachtwoorden worden automatisch verborgen zodra u het venster sluit.
  • Gebruik het zoekveld om een bepaalde website of gebruikersnaam te vinden. Klik op de X in de zoekbalk om uw zoekterm te wissen en weer de volledige lijst te zien.
  • Om de gebruikersnaam en het wachtwoord voor een website te verwijderen, selecteert u de vermelding voor de website in de lijst en klikt u op Verwijderen.
  • Om alle opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden te verwijderen, klikt u op Alle verwijderen. Na het bevestigen van deze keuze zullen al uw opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden worden verwijderd.
  • Om wachtwoorden uit Chrome of Internet Explorer te importeren, klikt u op Importeren… en volgt u de instructies in de assistent.
Noot: de functie Importeren in de wachtwoordenbeheerder is momenteel alleen beschikbaar in Windows.

Uw wachtwoorden beschermen

Als u voor alles hetzelfde eenvoudige wachtwoord gebruikt, zult u kwetsbaarder zijn voor identiteitsdiefstal. Het artikel Veilige wachtwoorden aanmaken om uw identiteit veilig te houden toont een eenvoudige methode voor het creëren van veilige wachtwoorden. Het gebruik van de wachtwoordenbeheerder zal, zoals hierboven beschreven, u helpen deze allemaal te onthouden.

Hoewel de wachtwoordenbeheerder uw gebruikersnamen en wachtwoorden op uw harde schijf in een versleutelde indeling opslaat, kan iemand die toegang tot uw computer heeft deze nog steeds zien of gebruiken. Het artikel Een hoofdwachtwoord gebruiken om opgeslagen aanmeldingen en wachtwoorden te beschermen toont hoe u dit kunt voorkomen en hoe u beschermd blijft in het geval dat uw computer is gestolen of kwijtgeraakt.

Hebt u problemen met gebruikersnamen en wachtwoorden?

Deze artikelen helpen u bij het oplossen van mogelijke problemen met gebruikersnamen en wachtwoorden die u kunt ondervinden: