Waarschuwing Script reageert niet - Wat het betekent en hoe dit te verhelpen | Probleemoplossing

Waarschuwing Script reageert niet - Wat het betekent en hoe dit te verhelpen

Firefox kan een keuzevenster ‘Waarschuwing: script reageert niet’ weergeven met de tekst ‘Een script op deze pagina is bezig, of het reageert niet meer. U kunt het script nu stoppen, of u kunt verdergaan om te zien of het script zal worden voltooid.’. Dit artikel beschrijft waarom dit kan gebeuren en mogelijke oplossingen en workarounds.

Deze fout vertelt u dat Firefox denkt dat een script wellicht onbeheersbaar is geworden en Firefox zou kunnen laten hangen als er geen actie wordt ondernomen. Het script kan onderdeel zijn van de webpagina die u bezoekt, een extensie die u hebt geïnstalleerd, of Firefox zelf.

Webroot Spy Sweeper

Webroot Spy Sweeper kan dit probleem veroorzaken. Uitschakelen van de Tracking Cookies-functie van Spy Sweeper (of Spy Sweeper in zijn geheel uitschakelen) kan de kwestie oplossen.

Het script langer laten uitvoeren

Als u merkt dat indrukken van de knop Doorgaan hetzelfde dialoogvenster weer doet opkomen, zal het langer laten uitvoeren van het script u niet helpen; het zal Firefox alleen maar langer laten hangen. Als u Firefox echter normaal kunt gebruiken na het indrukken van Doorgaan, dan heeft het script wellicht alleen wat extra tijd nodig om te voltooien.

Firefox vertellen dat het script langer moet worden uitgevoerd:

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina ‘Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!’ kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik!Ik aanvaard het risico! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Zoek in de pagina about:config naar de voorkeursinstelling dom.max_script_run_time en dubbelklik hierop.
  3. Typ 20 in bij de prompt Voer integerwaarde in.
  4. Druk op OK.

Nu scripts langer mogen worden uitgevoerd, zult u de prompt wellicht niet langer ontvangen.

Als u de prompt nog steeds ontvangt (of als deze weer wilt zien), kunt u de voorkeursinstelling naar de standaardwaarde terugzetten.

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina ‘Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!’ kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik!Ik aanvaard het risico! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Zoek in de pagina about:config naar de voorkeursinstelling dom.max_script_run_time.
  3. Klik erop met de rechtermuisknopHoud de Ctrl-toets ingedrukt, klik erop en kies Herinitialiseren.

Foutmelding treedt op bij benaderen van bepaalde websites

Als de fout alleen bij een bepaalde website optreedt, kunt u het uitvoeren van scripts voor die website blokkeren. Veel websites functioneren ook als het uitvoeren van scripts is uitgeschakeld.

1. Installeer de extensie YesScript en herstart Firefoxextensie JavaScript Toggle On and Off.
  2. Klik op de menuknop Fx57menu New Fx Menu en kies Add-ons Fx57Addons-icon Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

3. Selecteer het paneel Extensies in het tabblad Add-onbeheerder.
  4. Zoek naar de vermelding YesScriptJavaScript Toggle On and Off en klik op de knop OptiesVoorkeuren.
  5. Voer in het dialoogvenster YesScript Blacklist dat wordt geopendScroll omlaag naar het tekstveld Black-list en voer de URL in van de website die problemen geeft.
  6. Klik op ToevoegenOpslaan. De domeinnaam van de website zal aan de lijst worden toegevoegd.

Nu de problematische website voor het uitvoeren van scripts is geblokkeerd, zal deze niet langer waarschuwingen voor niet-reagerende scripts veroorzaken.

Andere oorzaken

Een add-on kan het probleem veroorzaken. Zie Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen.

Gebaseerd op informatie van Unresponsive Script Warning (mozillaZine KB)