Waarom moet ik klikken om plug-ins te activeren?

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 34661
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: eerste vertaling
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

In het verleden kon Firefox u alleen tegen plug-ins die stabiliteits- of veiligheidsproblemen hadden beschermen door de problematische plug-in uit te schakelen. Nu kan Firefox voorkomen dat de plug-in automatisch wordt uitgevoerd (wat veel problemen bespaart) en u daarna laten kiezen of u de plug-in wilt laten uitvoeren of deze bijwerken. Lees hier hoe dit werkt.

Noot: dit is van toepassing op de nieuwste releaseversie van Firefox, die u kunt downloaden vanaf mozilla.org/.

Hoe klikken voor activeren werkt

1. Wanneer Firefox een plug-in blokkeert, ziet u een melding die er als volgt uitziet:

Click to play 1
  2. U kunt dan kiezen om de plug-in te laten uitvoeren of deze bijwerken (als een update beschikbaar is).
    • Als u klikt om de plug-in te activeren, zal de ontbrekende inhoud normaal worden geladen. Als u echter de website of een andere website die deze plug-in gebruikt daarna weer bezoekt, zult u deze melding opnieuw zien.

Click to play 2
    • Als “Check for updates…” (Controleren op updates) beschikbaar is en u hierop klikt…

Click to play 3

Wanneer is het in orde om een plug-in te activeren in plaats van bij te werken?

Het bijwerken van een plug-in is altijd het veiligst, maar soms is dit misschien niet mogelijk. Zo hebt u bijvoorbeeld geen toestemming om een computer op school of op het werk bij te werken. In situaties als deze kunt u een slimme keuze maken op basis van uw huidige taak:

• Als u een vertrouwde website gebruikt, zoals YouTube of een speciale website voor uw werk of school, vindt u het wellicht veilig genoeg om een kwetsbare plug-in in te schakelen om de inhoud van de website weer te geven.
  • Als u een website niet volledig vertrouwt, omdat u er bijvoorbeeld door het klikken op een koppeling op bent beland, wilt u de plug-in waarschijnlijk niet activeren.

Een plug-in voor een vertrouwde website altijd activeren

Als u een plug-in niet kunt bijwerken en u een vertrouwde website gebruikt, kunt u die plug-in zo instellen dat deze bij het gebruik van die website automatisch wordt uitgevoerd:

1. Klik op het rode plug-inpictogram in de adresbalk. Er wordt een berichtvenster geopend.
  2. Klik onder in het berichtvenster op het vervolgkeuzemenu Alle plug-ins activeren en kies Plug-ins voor deze website altijd activeren.

Always activate Win 8
    • Vanaf nu zal de plug-in bij elk bezoek aan deze website automatisch worden uitgevoerd en zult u de melding “Klik om te activeren” niet meer ontvangen.