Vorige sessie herstellen - Configureren wanneer Firefox uw meest recente tabbladen en vensters toont

Firefox kan alle vensters en tabbladen herstellen die waren geopend toen de toepassing werd afgesloten of onverwacht werd beëindigd. Dit artikel beschrijft de omstandigheden waaronder Firefox uw sessie zal herstellen en hoe u dit kunt configureren.

Noot: sessieherstel kan u aangemeld houden bij websites waarbij u eerder was aangemeld voordat u Firefox afsloot. Voor meer informatie, zie Privacykwesties.

Wanneer sessieherstel optreedt

Als u Vorige sessie herstellen selecteert in het menu van Firefox

U kunt als volgt uw tabbladen en vensters van een vorige sessie terugkrijgen via het menu van Firefox:

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton aan de rechterkant van uw werkbalk.
  2. Klik op Geschiedenis en kies vervolgens Vorige sessie herstellen.

Sessionrestore89

Na een Firefox-update

Om gedownloade updates voor de Firefox-toepassing toe te passen, moet u Firefox herstarten. Klik hiervoor op Herstart om Firefox bij te werken.

Fx70aboutFirefox-Restartfx70Linux-AboutFirefox-RestartFirefox 70 MacOS Restart to update

Na herstarten van Firefox in de Probleemoplossingsmodus

Wanneer u Firefox herstart in de Probleemoplossingsmodus om problemen met Firefox te onderzoeken, zullen uw tabbladen en vensters opnieuw worden geopend.

Na een crash

Door onverwachte omstandigheden, zoals problemen met een website, softwarefouten of onvoorziene stroomuitval, kan Firefox onverwacht worden gesloten. In deze situaties kunnen de pagina’s die u bezocht worden hersteld als u Firefox weer start. De eerste keer dat u Firefox start na een crash, zal uw vorige sessie automatisch worden hersteld. Als Firefox nogmaals crasht, zal de pagina Sessie herstellen verschijnen zodra u Firefox daarna weer start.

Fx97RestoreSession

• Selecteer de vensters en tabbladen die u wilt herstellen en klik op Sessie herstellen om de vorige sessie te herstellen.
  • Als Firefox doorlopend fouten ondervindt wanneer vensters en tabbladen opnieuw worden geopend, kunt u Firefox starten zonder deze items te herstellen. Klik op Nieuwe sessie starten om een nieuwe sessie te starten.

Als u Firefox zo hebt ingesteld dat de vorige sessie wordt hersteld bij het opstarten

U kunt Firefox zo instellen dat bij het starten ervan altijd uw vensters en tabbladen van uw vorige sessie worden getoond. Als u de instellingen voor het opstarten van Firefox wilt wijzigen, zie dan Sessieherstel configureren hieronder.

Sessieherstel configureren

Wanneer Firefox start, wordt standaard een enkel venster geopend, dat uw opgegeven startpagina toont. Indien gewenst kunt u Firefox zo instellen dat de vensters en tabbladen van uw voorgaande sessie worden geopend:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Algemeen.
  3. Selecteer Eerdere vensters en tabbladen openen onder Opstarten.
    Fx94settings-Startup
  4. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Privacykwesties

Sessieherstel kan u aangemeld houden bij websites waarbij u was aangemeld voordat u Firefox afsloot. Als iemand anders uw computer na u gebruikt, kan hij of zij uw account op deze websites benaderen. Als dit voor u van belang is, kunt u Firefox beter niet zo instellen dat alle vensters en tabbladen van uw voorgaande sessie worden geopend.

Mogelijk wilt u ook de crashherstelfunctie van sessieherstel uitschakelen, die standaard is ingeschakeld. Dit voorkomt het herstellen van een eerdere sessie wanneer Firefox na onverwacht afsluiten of een softwarecrash wordt geopend:

Waarschuwing: het wijzigen van deze geavanceerde instellingen kan de stabiliteit en veiligheid van Firefox beïnvloeden. Dit wordt alleen voor gevorderde gebruikers aanbevolen.

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Typ browser.sessionstore.resume_from_crash boven in het veld Voorkeursnaam zoeken.
  3. Klik op de knop Wisselen Fx71aboutconfig-ToggleButton naast browser.sessionstore.resume_from_crash om de waarde ervan in te stellen op false.

Probleemoplossing

Vorige sessie is niet juist gesloten

Om uw tabbladen en vensters van een vorige sessie te herstellen, dient u Firefox te sluiten via het menu: Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten. Als u elk venster of tabblad sluit, zijn alleen de tabbladen in het laatste venster dat u sloot beschikbaar nadat u Firefox weer start.

Instellingen kunnen onjuist zijn

Voor overige problemen bij het herstellen van sessies dient u wellicht correcties in uw Firefox-instellingen aan te brengen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging.
  3. Zorg ervoor dat in de sectie Geschiedenis het vervolgkeuzemenu Firefox zal is ingesteld op Geschiedenis onthouden of Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis.
    • Als Firefox zal is ingesteld op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis, zorg er dan voor dat Altijd de privénavigatiemodus gebruiken niet is aangevinkt.
    • Als Firefox zal is ingesteld op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis en Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit is aangevinkt, klik dan op de knop Instellingen… en zorg ervoor dat Navigatie- en downloadgeschiedenis onthouden niet is aangevinkt.
  4. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Gebaseerd op informatie van Session Restore (mozillaZine KB)