Vorige sessie herstellen - Configureren wanneer Firefox uw meest recente tabbladen en vensters toont

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 3793
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: nit
  • Beoordeeld: Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Firefox kan zo worden geconfigureerd dat alle vensters en tabbladen worden hersteld die waren geopend toen de toepassing werd afgesloten of onverwacht werd beëindigd. Dit artikel beschrijft de omstandigheden waaronder uw sessie wordt hersteld en hoe u dit kunt configureren.

Wanneer sessieherstel optreedt

Softwarecrash

Door onverwachte omstandigheden, zoals problemen met een website, softwarefouten of een onvoorziene stroomuitval, kan Firefox onverwacht afsluiten. In deze situaties kunnen de pagina’s die u bezocht worden hersteld zodra Firefox wordt herstart.

• Uw vorige sessie zal automatisch worden hersteld zodra u Firefox start na een crash. Als Firefox nogmaals crasht, zal de pagina Sessie herstellen (d.w.z. “Onze excuses voor het ongemak”) verschijnen zodra u Firefox daarna weer start. Selecteer de vensters en tabbladen die u wilt herstellen en klik op Herstellen.

• Als Firefox doorlopend fouten ondervindt wanneer vensters en tabbladen opnieuw worden geopend, kunt u de browser starten zonder dat deze items worden hersteld. Klik hiervoor op Nieuwe sessie starten.
  • Wanneer Firefox opnieuw wordt gestart, kunt u alle vensters en tabbladen die werden weergegeven toen Firefox crashte herstellen door op Sessie herstellen te klikken.
  • Als Firefox doorlopend fouten ondervindt wanneer vensters en tabbladen opnieuw worden geopend, kunt u de browser starten zonder dat deze items worden hersteld. Klik hiervoor op Nieuwe sessie starten.

Na het installeren van een add-on

50d69608d844b9c206ea8615c091cae1-1258706212-695-1.png Wanneer een nieuwe extensie of nieuw thema wordt geïnstalleerd, moet u Firefox herstarten om de add-on in te schakelen. Klik hiervoor op Firefox herstarten. Alle vensters en tabbladen worden opnieuw geopend zodra Firefox opent en de nieuwe add-on installeert.

Na een software-update

Om gedownloade updates voor de Firefox-toepassing toe te passen, moet u Firefox herstarten. Klik hiervoor op Firefox herstarten.

Sessieherstel configureren

Standaard wordt, wanneer Firefox start, een enkel venster geopend dat uw opgegeven startpagina weergeeft. Indien gewenst kunt u Firefox zo instellen dat alle vensters en tabbladen van uw voorgaande sessie worden geopend: 50d69608d844b9c206ea8615c091cae1-1258706212-695-2.png

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren. .
  2. Selecteer het paneel Algemeen.
  3. Selecteer Mijn vensters en tabbladen van de vorige keer tonen in het uitrolmenu Als Firefox start.
  4. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen. .
Noot: wanneer de sessieherstelfunctie is ingeschakeld, dient u Firefox te sluiten door het menu BestandFirefox te openen en AfsluitenAfsluitenFirefox afsluiten te selecteren. Als u alle vensters een voor een sluit, worden alleen de tabbladen in het laatste venster dat u sluit geopend als u Firefox opnieuw start.

Privacyzaken

Sessieherstel kan u aangemeld houden bij websites waarbij u was aangemeld voordat u Firefox afsloot. Als iemand anders uw computer na u gebruikt, kan hij of zij uw account op deze websites benaderen. Als dit voor u van belang is, kunt u Firefox beter niet zo instellen dat alle vensters en tabbladen van uw voorgaande sessie worden geopend (de hierboven beschreven optie “Mijn vensters en tabbladen van de vorige keer tonen”).

Mogelijk wilt u ook de crashherstelfunctie van sessieherstel, die standaard is ingeschakeld, uitschakelen. Dit zal het herstellen van een eerdere sessie voorkomen wanneer Firefox na onverwacht afsluiten of een softwarecrash wordt geopend:

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina ‘Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!’ kan verschijnen. Klik op Ik aanvaard het risico! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Zoek naar browser.sessionstore.resume_from_crash in de lijst.
  3. Dubbelklik op browser.sessionstore.resume_from_crash om de waarde ervan in te stellen op false.

Gebaseerd op informatie van Session Restore (mozillaZine KB)