Vine- en andere HTML5-video’s worden niet afgespeeld | Probleemoplossing

Vine- en andere HTML5-video’s worden niet afgespeeld

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Noot: dit artikel is alleen van toepassing op Windows.

Sommige HTML5-video’s (met name Vine-video’s) worden niet afgespeeld in Windows. U kunt dit probleem snel omzeilen door een instelling voor Windows Media te wijzigen.

1. Typ about:config in de locatiebalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina “Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!” kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Zoek naar media.windows-media-foundation.enabled.
  3. Dubbelklik op de instelling om de waarde ervan te wijzigen naar false.
  4. Laad de pagina met de video tot slot opnieuw; de video werkt nu wel.

Deze workaround zou ervoor moeten zorgen dat de website een Flash-video aanbiedt. Als u Flash niet hebt geïnstalleerd, zie dan De Flash-plug-in installeren voor het bekijken van video’s, animaties en spellen.

Deel dit artikel: http://mzl.la/14e20bd