Verdwenen of ontbrekende bladwijzers herstellen

(Doorgestuurd vanaf Verdwenen bladwijzers)

Mogelijk ontdekt u tijdens normaal gebruik van Firefox dat uw bladwijzers lijken te zijn verdwenen. In de meeste gevallen zijn de bladwijzers niet verloren gegaan. Dit artikel beschrijft de belangrijkste situaties waarin het kan lijken alsof uw bladwijzers ontbreken, en legt uit hoe u deze kunt terugvinden.

Menubalk ontbreekt

Het menu boven in het Firefox-vensterDe menubalk bevat een item genaamd Bladwijzers, samen met andere menu-items (Bestand, Bewerken, Beeld, Extra etc.). In bepaalde gevallen kan de menubalk ontbreken.

Als u de menubalk niet ziet:

1. Druk op Alt op het toetsenbord en laat deze weer los. De menubalk zal tijdelijk verschijnen.
  2. Klik in de menubalk op Beeld, ga naar Werkbalken en selecteer dan Menubalk.

Zie Wat is er met de menu’s Bestand, Bewerken en Beeld gebeurd? voor meer informatie.

Ontbrekende Google-bladwijzers

Ga eenvoudig naar www.google.com/bookmarks om uw huidige Google-bladwijzers te benaderen. Van daaruit kunt u uw Google-bladwijzers exporteren en indien gewenst in Firefox importeren. Voor meer informatie, zie Google Toolbar is niet meer compatibel met Firefox - Hier zijn enkele alternatieven.

Geen bladwijzers zichtbaar na het installeren van een add-on

Als u Firefox na het installeren van een add-on hebt herstart en er verschijnen geen bladwijzers, kan het zijn dat Firefox voor het herstarten niet goed is afgesloten. Doe het volgende en herstart uw computer om ze terug te krijgen.

Uw bladwijzers zijn niet te vinden na het importeren ervan

Als u uw bladwijzers uit een andere browser hebt geïmporteerd, verschijnen deze in een specifieke map in het menu Bladwijzers. Doe het volgende om uw bladwijzers te vinden:

1. Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks button win 2 aan de rechterkant van de navigatiewerkbalkKlik in de menubalk op BladwijzersKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bladwijzers en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks-29 en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

• Afhankelijk van het type browser waaruit u importeerde, verschijnen uw bladwijzers in de bladwijzerlijst in een map met een speciale naam.
    • Internet Explorer. Mapnaam is Uit Internet Explorer.
    • Opera. Mapnaam is Uit Opera.
    • Bladwijzers die uit een andere browser zijn geïmporteerd volgen een vergelijkbaar patroon.
  • Als uw bronbladwijzers in een hiërarchie van mappen waren opgeslagen, blijft de mappenstructuur in de map met de speciale naam behouden.

Indien gewenst kunt u uw geïmporteerde bladwijzers naar andere mappen verplaatsen. Voor meer informatie, zie Bladwijzers gebruiken om uw favoriete websites op te slaan en te ordenen.

Standaardbladwijzers verschijnen in de map Bladwijzers

Uw bladwijzers zijn verbonden met het profiel dat u gebruikt. Voor de meeste Firefox-gebruikers is het enige gebruikte profiel het standaardprofiel. Er kunnen gevallen zijn waarin Firefox een nieuw profiel voor u aanmaakt. Als dit profiel wordt geactiveerd, bevat het de standaardgroep met bladwijzers, waardoor u de indruk kunt krijgen dat u uw persoonlijke bladwijzers bent kwijtgeraakt. Deze volgorde van stappen voor probleemoplossing helpt u bij het vaststellen of een nieuw profiel is aangemaakt en het terugkrijgen van uw bladwijzers uit het vorige.

Vaststellen of Firefox een nieuw profiel heeft aangemaakt

1. Ga naar de Firefox-profielmap.
  2. Als er slechts één profiel is, stop dan.
    Noot: elk profiel heeft een naam die er ongeveer als volgt uitziet:
    xxxxxxxx.<Profielnaam>
    waarin xxxxxxxx een willekeurige reeks van 8 tekens voorstelt en <Profielnaam> overeenkomt met de naam van het profiel. Zo heet bijvoorbeeld de map die het standaardprofiel bevat xxxxxxxx.default.
  3. Als u meerdere profielmappen op deze locatie aantreft, hebt u meerdere profielen. Als u meer dan één profielmap hebt, is het aannemelijk dat Firefox een nieuw profiel voor u heeft aangemaakt. In dit geval moet u Firefox opdracht geven om het profiel te gebruiken dat uw opgeslagen bladwijzers bevat door de Firefox-profielbeheerder te openen en het juiste profiel te kiezen. Zie het artikel De profielbeheerder gebruiken om Firefox-profielen te maken en te verwijderen voor details.

Gebaseerd op informatie van Lost bookmarks (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/MsnLrN