Verdwenen of ontbrekende bladwijzers herstellen

(Doorgestuurd vanaf Verdwenen bladwijzers)

Als uw bladwijzers plotseling zijn verdwenen, maak u dan geen zorgen - u zou ze moeten kunnen herstellen. Dit artikel legt uit hoe u uw bladwijzers kunt terugvinden als ze onverwacht zijn verdwenen.

Mijn bladwijzerwerkbalk ontbreekt

Als u de bladwijzerwerkbalk gebruikte voor snelle toegang tot uw favoriete bladwijzers en de werkbalk ontbreekt nu, hebt u mogelijk de optie voor het weergeven van de bladwijzerwerkbalk uitgezet. Om deze weer aan te zetten:

• Klik met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van de navigatiebalk en selecteer Bladwijzerwerkbalk in het pop-upmenu.
  • Klik in de menubalk op Beeld, selecteer Werkbalken en daarna Bladwijzerwerkbalk.

Voor meer informatie, zie het artikel Bladwijzerwerkbalk - Uw favoriete websites boven in het Firefox-venster weergeven.

Mijn bladwijzers zijn verdwenen

Zie Reservekopieën van uw bladwijzers maken of naar een andere computer verplaatsen als u bladwijzers wilt herstellen die eerder in het menu Bladwijzers of op de bladwijzerwerkbalk waren opgeslagen, maar nu ontbreken.

Mijn Google-bladwijzers ontbreken

Ga naar www.google.com/bookmarks en meld u aan om uw opgeslagen Google-bladwijzers te benaderen. Van daaruit kunt u uw Google-bladwijzers exporteren en indien gewenst in Firefox importeren. Voor meer informatie, zie Google Toolbar is niet meer compatibel met Firefox - Hier zijn enkele alternatieven.

Geen bladwijzers zichtbaar na het installeren van een add-on

Als u Firefox na het installeren van een add-on hebt herstart en uw bladwijzers zijn verdwenen, is het mogelijk dat Firefox voor het herstarten niet goed is afgesloten. Herstart uw computer om uw bladwijzers terug te krijgen.

Ik kan mijn bladwijzers niet vinden na het importeren ervan

Als u uw bladwijzers uit een andere browser hebt geïmporteerd, kunnen deze in een specifieke map in het menu Bladwijzers verschijnen. Doe het volgende om uw bladwijzers te vinden:

1. Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks button win 2 aan de rechterkant van de navigatiewerkbalkKlik in de menubalk op BladwijzersKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bladwijzers en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks-29 en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

• Afhankelijk van het type browser waaruit u importeerde, kunnen uw bladwijzers in de bladwijzerlijst in een map met een speciale naam verschijnen.
    • Internet Explorer - mapnaam is Uit Internet Explorer.
    • Opera - mapnaam is Uit Opera.
    • Bladwijzers die uit een andere browser zijn geïmporteerd volgen een vergelijkbaar patroon.
  • Als uw bronbladwijzers in een hiërarchie van mappen waren opgeslagen, blijft de mappenstructuur in de map met de speciale naam behouden.

Indien gewenst kunt u uw geïmporteerde bladwijzers naar andere mappen verplaatsen. Voor meer informatie, zie Bladwijzers aanmaken om uw favoriete webpagina’s op te slaan.

Ik zie alleen de standaardbladwijzers in de map Bladwijzers

Uw bladwijzers zijn verbonden met het profiel dat u gebruikt. Voor de meeste Firefox-gebruikers wordt alleen het standaardprofiel gebruikt. Er kunnen gevallen zijn waarin u een nieuw profiel in Firefox wilt aanmaken. Als dit nieuwe profiel wordt geactiveerd, bevat het de standaardgroep met bladwijzers, waardoor u de indruk kunt krijgen dat u uw persoonlijke bladwijzers bent kwijtgeraakt. Deze volgorde van stappen voor probleemoplossing helpt u bij het vaststellen of een nieuw profiel is aangemaakt en het terugkrijgen van uw bladwijzers uit het vorige profiel.

Vaststellen of Firefox een nieuw profiel heeft aangemaakt

1. Ga naar de Firefox-profielmap.
  2. Als er slechts één profiel is, stop dan.
    Noot: elk profiel heeft een naam die er ongeveer als volgt uitziet:
    xxxxxxxx.<Profielnaam>
    waarin xxxxxxxx een willekeurige reeks van 8 tekens voorstelt en <Profielnaam> overeenkomt met de naam van het profiel. Zo heet bijvoorbeeld de map die het standaardprofiel bevat xxxxxxxx.default.
  3. Als u meerdere profielmappen op deze locatie aantreft, betekent dit dat u meerdere profielen hebt. Als u meer dan één profielmap hebt, is het aannemelijk dat er een nieuw profiel in Firefox is aangemaakt. In dit geval dient u het profiel dat Firefox op dat moment gebruikt te wijzigen naar het profiel dat uw opgeslagen bladwijzers bevat. Dat kunt u doen door de profielbeheerder van Firefox te openen en het juiste profiel te kiezen. Zie het artikel De profielbeheerder gebruiken om Firefox-profielen te maken en te verwijderen voor details.

Gebaseerd op informatie van Lost bookmarks (mozillaZine KB)