Kan niet aanmelden bij websites die SignText gebruiken in Firefox

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Dit probleem is niet van toepassing op uw versie van Firefox.
Dit probleem is niet van toepassing op uw versie van Firefox.
Dit probleem is mogelijk van toepassing op uw versie van Firefox.
Dit probleem is mogelijk van toepassing op uw versie van Firefox.

Sommige websites van banken en overheidsinstellingen gebruiken het SignText-certificaat voor communicatie tussen uw browser en hun servers. Omdat dit certificaat niet-standaard beveiligingsmechanismen gebruikt, wordt het door veel browsers niet meer ondersteund, waaronder nieuwere versies van Firefox (versies 33, 35 en hoger).

Als u problemen hebt met het aanmelden bij uw account na het bijwerken van Firefox omdat uw instituut SignText gebruikt, kunt u een add-on van Mozilla gebruiken totdat de website-eigenaars hun certificaten hebben bijgewerkt.

Hoe weet ik of een website SignText gebruikt?

Als u problemen hebt met het aanmelden bij een website, volgt u deze stappen om te controleren of deze door het SignText-certificaat worden veroorzaakt:

1. Klik in het Firefox-menu aan de bovenkant van de browser op Extra.
  2. Open het menu Webontwikkelaar en selecteer Browserconsole.
  3. Zoek naar de foutmelding “window.crypto.signText is undefined”. Deze melding geeft aan dat de aanmeldingsproblemen door het certificaat worden veroorzaakt.

De SignText-add-on installeren

Als u hebt vastgesteld dat uw aanmeldingsproblemen door het SignText-certificaat worden veroorzaakt, volgt u deze stappen om de add-on te installeren:

1. Bezoek Mozilla’s add-onpagina van signTextJS en klik op de knop Toevoegen aan Firefox.
    signtext addon
  2. Klik op Nu installeren.
  3. Een melding laat weten wanneer de add-on is geïnstalleerd.
    addon doorhanger

Probeer u nogmaals bij uw account aan te melden. Als u nog steeds problemen ervaart, stel dan een vraag in het ondersteuningsforum.