Uitbreidingen in privé browsen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt instellen welke extensies tijdens Privénavigatie mogen worden gebruikt.

Noot: niet alle extensies kunnen in Privénavigatie worden toegestaan.

Extensies in privévensters

Als een extensie in een privévenster wordt uitgevoerd, kan het vervelend worden als die extensie toegang heeft tot informatie die u liever privé wilt houden. Firefox laat u beslissen welke extensies worden uitgevoerd terwijl u in privénavigatie bent. Bovendien kan een extensie niet langer automatisch in privénavigatie worden uitgevoerd. U moet hem toestemming geven, ofwel wanneer u de extensie installeert of later, via de instellingen van de extensie.

Als u een extensie geen toestemming geeft om in privénavigatie te werken, zou hij tijdens het normale surfen nog steeds normaal moeten werken, tenzij de extensie expliciet gebruikmaakt van functies die privé-browsertoegang vereisen (zoals het openen van nieuwe tabbladen in een privévenster).

Toestemming verlenen tijdens installatie

Wanneer u een nieuwe extensie installeert, wordt een vraag getoond of u deze extensie in privévensters wilt gebruiken.

Als u wilt dat de extensie in privénavigatie werkt, klikt u op het vakje naast Deze extensie in privévensters laten uitvoeren om een vinkje toe te voegen en klikt u vervolgens op de balk Oké, begrepen.

Fx67ExtensionInstall-AllowPrivate

Als u niet wilt dat de extensie in privévensters toegang heeft tot uw gegevens, laat u het vakje uitgeschakeld.

Extensies in- of uitschakelen in privévensters

1. Klik op de menuknop Fx57menu , klik op Fx57Addons-icon Add-ons en selecteer Extensies.
  2. Klik op de extensie die u wilt beheren.
    • Hiermee opent u een paneel waarin u de extensie-instellingen kunt beheren.

Extension settings

Onder de beschrijving van de extensie ziet u de extensie-instellingen. Selecteer naast Uitvoeren in privévensters Toestaan om de extensie voor privé browsen in te schakelen of selecteer Niet toestaan om deze voor privé browsen uit te schakelen. Nadat u uw selectie hebt gemaakt, kunt u de Add-onbeheerder sluiten.