Thunderbird-software-update mislukt

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 54676
  • Gemaakt:
  • Auteur: Thunderbird Migration
  • Commentaar: Imported from SUMOMO 2014-02-14 09:44:44
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: tb_migration
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Ja
  • Gereed voor vertaling:
  • Gereed voor vertaling door: tb_migration
Inhoud van revisie

Thunderbird bevat een software-updatefunctie die automatisch op updates controleert en u vraagt deze te installeren wanneer dat nodig is. Voor meer informatie over de software-updatefunctie, zie Thunderbird bijwerken.

Soms mislukt de update en wordt de volgende melding weergegeven:

Software-update mislukt De update kon niet worden geïnstalleerd. Controleer of er geen andere versies van Thunderbird actief zijn op uw computer, en herstart daarna Thunderbird om het opnieuw te proberen.

Dit artikel geeft mogelijke oplossingen voor dit probleem en workarounds om Thunderbird te kunnen bijwerken.

Een andere gebruiker voert Thunderbird uit

Dit probleem kan optreden als u uw computer deelt met andere gebruikers en de account van een andere gebruiker is nog aangemeld terwijl Thunderbird actief is. Zorg ervoor dat u de enige gebruiker bent die tijdens het bijwerken van Thunderbird op de computer is aangemeld. De eenvoudigste manier om dit te doen is uw computer herstarten. Start Thunderbird nadat de computer opnieuw is opgestart, klik op het menu Help en selecteer Controleren op updates….

Beëindig alle Thunderbird-processen en herstart Thunderbird

Beëindig alle Thunderbird-processen die mogelijk nog actief zijn, handmatig of door het herstarten van uw computer.

Herstart Thunderbird zodra alle Thunderbird-processen zijn beëindigd of nadat de computer opnieuw is opgestart en controleer of de updater nu werkt.

Thunderbird-processen beëindigen in Windows

U kunt het Thunderbird-proces handmatig beëindigen via Windows Taakbeheer.

1. Klik met de rechtermuisknop op een lege plek in de Windows-taakbalk en selecteer Taakbeheer (of druk op Ctrl+Shift+Esc).
  2. Selecteer het tabblad Processen.
  3. Selecteer de vermelding thunderbird.exe in de proceslijst, klik op Proces beëindigen en klik op Ja in het dialoogvenster “Waarschuwing van Taakbeheer” dat verschijnt.

Update uitvoeren als Administrator

Als u Windows 7 of Vista gebruikt:

1. Beëindig het Thunderbird-proces in Windows Taakbeheer zoals hierboven uitgelegd, of herstart de computer, zodat er geen Thunderbird-processen actief zijn.
  2. Open het menu Starten van Windows, typ thunderbird en klik met de rechtermuisknop op de vermelding “Mozilla Thunderbird” die verschijnt.
  3. Selecteer Uitvoeren als Administrator en Doorgaan als het dialoogvenster van Gebruikersaccountbeheer verschijnt.

Als het probleem niet is opgelost, beëindig Thunderbird dan opnieuw, zoals hierboven uitgelegd, maar open nu de map C:\Program Files\Mozilla Thunderbird, klik met de rechtermuisknop op het bestandspictogram thunderbird of thunderbird.exe en selecteer Uitvoeren als Administrator.

Hebt u msconfig bewerkt of Application Experience gestopt?

Als het probleem niet is verholpen, hebt u mogelijk de service “Application Experience” gestopt of “Application Experience” uitgeschakeld in msconfig.

1. Klik met de rechtermuisknop op een lege plek in de taakbalk van Windows en selecteer Taakbeheer starten (of druk op Ctrl+Shift+Esc).
  2. Selecteer het tabblad Services. Start de service “AeLookupSvc - Application Experience”. Als u de service niet kunt starten, hebt u “Application Experience” mogelijk uitgeschakeld in msconfig.
  3. Druk om msconfig te bewerken op de startknop van Windows, typ “msconfig” en selecteer het programma dat wordt weergegeven. Selecteer het tabblad Services. Zorg ervoor dat “Application Experience” is ingeschakeld. Klik op OK en herstart zonodig uw computer.

Laatste redmiddel

Als u alle bovenstaande oplossingen hebt geprobeerd en nog steeds de melding Software-update mislukt ziet, kunt u Thunderbird bijwerken door de nieuwe versie over de huidige versie te installeren.

Gebaseerd op informatie van Software Update (mozillaZine KB)