Thunderbird kan niet worden geopend na het installeren ervan op een Mac - Het probleem verhelpen

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Dit probleem is alleen van toepassing op Mac-apparaten.

Apple heeft in Mac OS X 10.9.5 een beveiligingswijziging aangebracht die de foutmelding “Thunderbird” is afkomstig van een onbekende ontwikkelaar en kan niet worden geopend kan doen verschijnen wanneer u Thunderbird op uw Mac probeert te installeren.

Hier volgen enkele stappen die u kunt nemen als u deze melding ziet:

Optie 1 - Aanbevolen

1. Houd de toets Control ingedrukt en klik op het Thunderbird-pictogram.
  2. Klik in het contextmenu op Open.
  3. Klik in het volgende dialoogvenster op Open.

Optie 2 - Thunderbird openen via de Systeemvoorkeuren

1. Klik in de linkerbovenhoek van uw scherm op het Apple-pictogram en open Systeemvoorkeuren….
  2. Klik op Beveiliging & Privacy en daarna op het tabblad Algemeen.
  3. U ziet een melding die aangeeft dat Thunderbird is geblokkeerd. Klik op Open toch:

blocked thunderbird  mac