Thunderbird en Yahoo

E-mailinstellingen

POP

Wend u tot Yahoo!’s helppagina’s voor instellingen voor POP-toegang en instructies voor Yahoo Mail.

IMAP

Wend u tot Yahoo!’s helppagina voor IMAP-serverinstellingen voor Yahoo Mail.

Mijn aanmeldpoging werd geblokkeerd

Als u de waarschuwing Username or password invalid en de e-mail Sign-in attempt prevented ontvangt wanneer u uw Yahoo-mail met Thunderbird verbinding probeert te laten maken, heeft Yahoo de verbinding met Thunderbird geblokkeerd, omdat het een ‘minder veilige’ (‘less secure’) niet-Yahoo-app is. U dient een optie in te schakelen voor het toestaan van apps die minder veilige aanmelding gebruiken (‘allow apps that use less secure sign in’) in uw Yahoo-account. Zie deze ondersteuningspagina van Yahoo voor instructies.
Update: lees hieronder de sectie ‘Bericht over belangrijke wijzigingen aan de aanmeldingsmethode’.

In Thunderbird 68.5 en hoger kunt u de POP-server wijzigen naar pop.mail.yahoo.com (poort 995).

Bericht over belangrijke wijzigingen aan de aanmeldingsmethode

Als u momenteel een POP- of IMAP-e-mailaccount in Thunderbird heeft en een bericht van Yahoo ontvangt met de volgende inhoud:
"We’ve noticed that you’re using non-Yahoo applications (such as third-party email, calendar, or contact applications) that may use a less secure sign-in method. To protect you and your data, Yahoo will no longer support the current sign-in functionality in your application starting on 20 October 2020. "

Controleren of cookies zijn ingeschakeld in Thunderbird.
In versies voor 78*:

1. Selecteer 'Menu-app-pictogram'> 'Opties/Voorkeuren' > 'Opties/Voorkeuren'
  2. Selecteer in het linkervenster 'Opties/Voorkeuren' Privacy
  3. Vink 'Cookies van websites accepteren' aan

In versies 78* of later:

1. Selecteer 'Menu app icon' > 'Options/Preferences'
  2. Selecteer in het linkervenster 'Opties/Voorkeuren' Privacy & Beveiliging
  3. Vink 'Cookies van websites accepteren' aan

De 'Authenticatiemethode' voor de POP- of IMAP-e-mailaccount bijwerken.

1. Selecteer 'Menu-app-pictogram' > 'Accountinstellingen'
  2. Selecteer in het linkervenster de naam van de e-mailaccount
  3. Rechtsonder: klik op 'SMTP-server bewerken'
  4. Stel de 'Authenticatiemethode' van de uitgaande server (SMTP) in op 'Oauth2'
  5. Klik op 'OK'
  6. Selecteer de 'Serverinstellingen' voor de e-mailaccount
  7. Stel de 'Authenticatiemethode' van de inkomende server in op 'Oauth2'
  8. Klik op 'OK'

Sluit Thunderbird af.
Wacht enkele ogenblikken, zodat het achtergrondproces kan voltooien.
Start Thunderbird.

Vervolgens vraagt uw Yahoo ISP-partner om u aan te melden. Dit wordt gedaan met een OAuth 2.0-sleuteluitwisseling in Thunderbird, waarmee in de toekomst de Thunderbird-client wordt geauthenticeerd.

De contactenlijst van Yahoo! in Thunderbird importeren

1. Open uw Yahoo! Mail-account.
  2. Selecteer aan de rechterzijde van het scherm (links als u de ‘classic mail’ gebruikt) het pictogram Contacts. Uw contactenlijst wordt geopend.
  3. Klik bovenaan de lijst op het menu Actions.
  4. Selecteer in het menu Export….
  5. Selecteer Netscape/Thunderbird en klik Export Now.
  6. Sla het bestand yahoo_contacten.ldif op op uw Bureaublad of ergens waar u het later terug kunt vinden.
  7. Open Thunderbird.
  8. Selecteer onder Extra Importeren en daarna Adresboeken.
  9. Selecteer Tekstbestand (LDIF, .tab, .csv, .txt) en klik op Volgende.
  10. Selecteer het bestand yahoo_contacten.ldif dat u eerder hebt opgeslagen.
  11. Uw Yahoo!-contacten worden geïmporteerd als een apart yahoo_contacten-adresboek.

Agenda

Om de Thunderbird-agenda (Lightning) met uw Yahoo! Calendar te configureren, volgt u de instructies op de pagina Sync Yahoo Calendar with Mozilla Lightning op de ondersteuningswebsite van Yahoo!.