Thema’s gebruiken om het uiterlijk van Firefox te wijzigen | Handleiding

Thema’s gebruiken om het uiterlijk van Firefox te wijzigen

Een thema is een type add-on voor Firefox dat het visuele uiterlijk van Firefox wijzigt. Dit artikel beschrijft hoe u thema’s in Firefox kunt vinden, installeren en beheren.

Wat zijn thema’s?

Een thema bepaalt hoe Firefox eruitziet. Een thema kan eenvoudig de achtergrondkleuren van een werkbalk wijzigen, bepalen hoe knoppen eruitzien, of Firefox er als een heel ander programma laten uitzien.

Er zijn twee typen thema’s voor Firefox beschikbaar:

• Achtergrondthema’s - lichtgewicht thema’s die het kleurenschema en de achtergrondafbeelding van de Firefox-werkbalken kunnen wijzigen.

Themes - Win1

Themes - Win2

• Volledige thema’s - beter aanpasbaar dan achtergrondthema’s, maar groter om te downloaden.

Themes - Win3

Thema’s installeren

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop FirefoxKlik in de menubalk op het menu ExtraKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en klik daarna op Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Add-ons verkrijgen in het tabblad Add-onbeheerder.Selecteer het paneel Add-ons verkrijgen in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Om meer informatie over een aanbevolen thema te zien, klikt u er op. U kunt de muis boven het thema houden voor een voorbeeld en daarna op de groene knop Toevoegen aan Firefox klikken om het te installeren.
    • U kunt ook door alle thema’s bladeren door op de koppeling Alles bekijken te klikken, door alle volledige thema’s bladeren door op de koppeling Alle volledige thema’s bekijken te klikken, of naar een bepaald thema zoeken door het zoekveld bovenaan te gebruiken. Daarna kunt u een gevonden thema installeren via de knop Installeren.

Themes - Win6
      Themes - Win7
  4. Firefox zal het opgevraagde thema downloaden en u mogelijk vragen te bevestigen of u het wilt installeren.
  5. Klik op Nu herstarten als dit verschijnt. Uw tabbladen zullen worden opgeslagen en na het herstarten worden hersteld.

Thema’s beheren

Thema’s omschakelen

Als er meerdere thema’s zijn geïnstalleerd:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop FirefoxKlik in de menubalk op het menu ExtraKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en klik daarna op Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Vormgeving in het tabblad Add-onbeheerder.Selecteer het paneel Vormgeving in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Selecteer een thema in de lijst.
  4. Klik op de knop Inschakelen.
  5. Klik op de koppeling Nu herstarten als deze verschijnt. Uw tabbladen zullen worden opgeslagen en na het herstarten worden hersteld.

Thema’s verwijderen

Als u een thema wilt verwijderen, zie dan Add-ons uitschakelen of verwijderen.

Probleemoplossing

Deel dit artikel: http://mzl.la/MoRkxb