Telemetriegegevens met Mozilla delen om Firefox te helpen verbeteren | Handleiding

Telemetriegegevens met Mozilla delen om Firefox te helpen verbeteren

Voor Mozilla-ontwikkelaars is het nuttig om te meten hoe Firefox zich in de echte wereld gedraagt. De Telemetry-functie levert deze mogelijkheid door prestatie- en gebruiksgegevens naar Mozilla te verzenden. Terwijl u Firefox gebruikt, meet en verzamelt Telemetry niet-persoonlijke gegevens, zoals geheugengebruik, reactiesnelheid en het gebruik van functies. Deze gegevens worden daarna op dagelijkse basis naar Mozilla verzonden en gebruikt om Firefox voor u te verbeteren.

Telemetry is een opt-in-functie. Dit houdt in dat u Firefox specifiek moet vertellen deze gegevens te verzamelen en naar Mozilla te verzenden. Zie de Firefox Browser Privacy Notice van Mozilla voor meer informatie over welke gegevens worden verzameld en hoe deze worden gebruikt.

Hoe schakel ik het verzenden van prestatiegegevens in of uit?

U kunt dit op elk gewenst moment aanpassen via de volgende stappen:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Geavanceerd.
  3. Selecteer het tabblad Gegevenskeuzes.
  4. Vink het selectievakje naast Aanvullende gegevens delen (d.w.z. Telemetry) aan of uit.
telemetry 38 thecorrect1 Fx51DataChoices-Telemetry
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging.
  3. Scroll omlaag naar de sectie Firefox-gegevensverzameling en -gebruik.
  4. Vink het selectievakje naast Firefox toestaan om automatisch technische en interactiegegevens naar Mozilla te verzenden.
Fx56Privacy&Security-DataCollection
Noot: Mozilla heeft in Firefox-versie 56 en hoger wijzigingen aan voorkeuren voor gegevensverzameling en -deling aangebracht. Voor meer informatie, zie dit Mozilla-blogbericht.